Δεν τους ενδιαφέρει αν λειτουργούν ή όχι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης,
αλλά πόσες θέσεις θα κατέχει το ΚΚΕ στη διοίκηση της Ν. Ήστ!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το είδαμε κι αυτό. Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Καισαριανής, η οποία εκτελεί χρέη "Ριζοσπάστη" του δήμου, δημοσιεύεται σε περίοπτη θέση "επιστολή διαμαρτυρίας" του δημάρχου Καισαριανής προς τον υπουργό Παιδείας. Γιατί διαμαρτύρεται ο κ. δήμαρχος; Γιατί, λέει, ο κ. υπουργός «ανέτρεψε την ουσία της πρότασης της δημοτικής αρχής για τα μέλη που συγκροτούν την Εφορεία Διοίκησης του Δημόσιου Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Καισαριανής, αποκλείοντας τη συμμετοχή του υπευθύνου δημοτικού συμβούλου για τον αθλητισμό στο δήμο μας, όπως σας είχαμε υποδείξει…». Και ποιους επέλεξε ο υπουργός; Επέλεξε «ένα δημόσιο λειτουργό, εργαζόμενο και κάτοικο στο δήμο Ραφήνας!». Μάλιστα το προχωράει και παρακάτω, λέγοντας ότι «η στάση σας εξυπηρετεί τη διαμόρφωση μιας ‘’βολικής’’ πλειοψηφίας…»… Για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που διορίστηκαν:


 

Για να δούμε τα προσόντα των επιλογών του υπουργού:

 

Ph. D. Msc . ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΝΙΑΣ

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1963.

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, (1988).

Διδακτορική διατριβή στο Δ.Π. Θράκης, (1995.)

Μεταδιδακτορική Διατριβή Α.Π.Θ. Σερρών (2016)

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΤΔΕ, Αθηνών, (2001).

Μεταπτυχιακό ‘’Σπουδές στην Εκπαίδευση’’ του Ε.Α.Π., (2005).

Πτυχιούχος του BERKELEY COLLEGE (NATURAL THERAPIES ELECTRO ACUPUNCTURE DΙPLΟΜΑ ΙΝ ACUPUNCTURE), UK , (1997).

Πάρεδρος επί θητεία (2007 -2011) στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επιστημονικό φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας. Επιστημονικός υπεύθυνος του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα.

Εργάστηκε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

♦ Στο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής με το Π.Δ. 407/80 από το 1990 έως το 1993.

♦ Καθηγητής στη Σχολή Ικάρων, 1998, 1999.

♦ Διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., 2001.

♦ Σε Ι.Ε.Κ. του Ο.Ε.Ε.Κ.,


Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

Aναπληρωτής στο Αθλητικό Γυμνάσιο (ΤΑΔ) και σε Λύκεια της πόλης της Κομοτηνής, από το 1993 έως το 1996.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

Διορισμένος ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, από το 1996.

Δ/ντής στο Δημοτικό Σχολείο 4ο Ραφήνας.

Δ/ντής στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης.

Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής.


Υπήρξε για πολλά χρόνια αθλητής του Στίβου στο ΓΑΣ Κομοτηνής. Δίδαξε προπονητική επί σειρά ετών στο Παν/μιο Θράκης στην κύρια και δευτερεύουσα ειδικότητα στο μάθημα της χειροσφαίρισης, καθώς και στο επιλεγόμενο μάθημα του Τζούντο.

 

Έχει εκπονήσει πολλές μελέτες και δημοσιεύσεις σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, καθώς και ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια. Εισηγητής σε πολλά σεμινάρια, επιμορφωτής στα Π.Ε.Κ. και συντονιστής υπεύθυνος πολλών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.

Συμμετοχή στην αναμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και δράσεων του ΕΣΠΑ.

Αξιολογητής προγραμμάτων Σπουδών & βιβλίων του ΙΕΠ.

Συγγραφέα ς των βιβλίων:

«Μαραθώνιοι δρόμοι» 2003, «Marathon Races 490 B.C. -1986 – 1906», 2003, «Επιλογή Στελεχών στην Εκπαίδευση» 2005, «Εισαγωγή στο Τζούντο – Αυτοάμυνα.

Διευθυντής 4ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας.

Αυτός είναι λοιπόν ο «δημόσιος λειτουργός και κάτοικος Ραφήνας», όπως απαξιωτικά αναφέρεται στην επιστολή. Βέβαια, θα πείτε «σιγά τα ωά»… Τέτοιους το ΚΚΕ Καισαριανής διαθέτει πάμπολους… Το δημοτικό συμβούλιο είναι έμπλεο στελεχών του ΚΚΕ με παρόμοια προσόντα…

Για να δούμε και το άλλο μέλος που διορίστηκε, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του:

Κερερές Δημήτριος του Ιωάννη, εκπαιδευτικός ΠΕ11, αποσπασμένος στη Γ.Γ. Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος Α' της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής.

Ε, αυτός είναι «στα μέτρα μας»… «Μόνο» Πανεπιστημιακού επιπέδου, «μόνο» με καθήκοντα προϊστάμενου τμήματος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής. Ενώ «ο δικός μας»; Αυτός που εμείς «σας είχαμε υποδείξει» και εσείς τον «αποκλείσατε»;

(Παρένθεση: Αλήθεια, ποιόν «είχαμε υποδείξει»; Και πώς καταλήξαμε σ’ αυτόν/αυτήν; Μέσω του δημοτικού συμβουλίου; Έγινε δημόσια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο; Ή ήρθε η εντολή κατευθείαν από τον Περισσό; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος; Και ποιος είναι ο «υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τον Αθλητισμό στο δήμο μας»; Δεν έχει όνομα;).

Συνεχίζουμε: Αυτός (ή μήπως αυτή;) που είναι «υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τον Αθλητισμό στο δήμο μας» είναι κάποιος από αυτούς που προσπαθούν να διαλύσουν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ Γυμναστήριο «Καισάριο», που αφήνουν χωρίς ένσημα τις δύο επί εικοσαετία εργαζόμενες του «Καισάριου», που «φροντίζουν» για την ευπρεπή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, όπως αυτές που βλέπετε ακριβώς από κάτω; Γιατί δεν μας τον λέτε να του αποδώσουμε τα εύσημα; "Θαυμάστε":
 

 Οι φωτογραφίες είναι αρχείου. Οι εγκαταστάσεις είναι σε χειρότερη κατάσταση σήμερα.

 
Καταλάβατε, κύριε υπουργέ, γιατί είστε «φάουλ»; Γιατί «αποκλείσατε» ένα «διαμάντι» από τη συλλογή επαγγελματικών «διαμαντιών» του Περισσού για να μας «φορτώσετε» έναν «εξωχωρίτη» από τον Μαραθώνα, ο οποίος, στο κάτω-κάτω, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο: «Μόνο» μερικά μεταπτυχιακά και μερικές διατριβές έχει… Ε, έχει θητεύσει και σε μερικές θέσεις ευθύνης υψηλού επιπέδου… Ε, και; Εμείς σας «υποδείξαμε» και εσείς «αποκλείσατε» τον «υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο για τον αθλητισμό στο δήμο μας»… Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει κομματική αποστολή. Σημαίνει σκληρή προεκλογική ψηφοθηρία…

Βέβαια, ο κ. υπουργός ΔΕΝ απέκλεισε το άλλο μέλος του ΚΚΕ που «υποδείχθηκε». Αλλά, πάντως, όπως δυσφημιστικά για τους εργαζόμενους, κατά την πάγια τακτική τους εκεί στο ΚΚΕ, αναφέρεται, οι τρεις διορισμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής αποτελούν τη «βολική» πλειοψηφία… Να πει κανείς «ντροπή σας», θα χάσει τα λόγια του…
 

Ο ένας από τη «βολική πλειοψηφία», υπήρξε επί σειρά πολλών χρόνων υπάλληλος του δήμου Καισαριανής, υπεύθυνος για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο «Καισάριο». Και ποτέ δεν άφησε απλήρωτες τις εργαζόμενες, ούτε τις άφησε χωρίς ένσημα και χωρίς ιατρική περίθαλψη. Ποτέ! Τ’ ακούτε; Ποτέ! Αυτά είναι «προνόμια» δικά σας, πειθήνια επαγγελματικά όργανα του Περισσού. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγκεκριμένος από την, κατά τους κουκουέδες, "βολική πλειοψηφία", έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον δήμο Καισαριανής για να πάρει καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τα προγράμματα "Άθληση για όλους". Ντροπή σας, για άλλη μια φορά.

«Η επιλογή σας πέρα από πρωτοφανής, μιας και ουδέποτε στο παρελθόν έχει αμφισβητηθεί από το υπουργείο η δυνατότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής να έχει τον αποφασιστικό ρόλο στη διοίκηση του Γυμναστηρίου, έρχεται και χωρίς καμία πρότερη επιδίωξη συνεννόησης», λέει η «διαμαρτυρία» του δημάρχου Καισαριανής.

Ανακριβές ή ψευδές καθ’ ολοκληρίαν το παραπάνω. Πάντα το υπουργείο όριζε την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης. Η κατάσταση αυτή άλλαξε το 2009, επί δημαρχίας Τζόκα, όταν, στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο (στην οποία ήμουν παρών) για το άτομο ή τα άτομα που θα προταθούν για να συμμετάσχουν στην Εφορεία του γυμναστηρίου της Ν. Ήστ, ο κ. Νίκος Ζαρκαδούλας ζήτησε από τον τότε δήμαρχο να «παρακαλέσει» τον υπουργό, λόγω των καλών σχέσεων που είχε ο Συνασπισμός με την κυβέρνηση Καραμανλή, να βάζει περισσότερα μέλη από την Καισαριανή, τα οποία υποτίθεται ότι γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες της πόλης. Έτσι κι έγινε. Από τότε καθιερώθηκε να υπάρχει πλειοψηφία της διοίκησης από τα πρόσωπα που πρότεινε ο δήμος.


Ποιούς είχε διορίσει ο Φίλης το 2015

Το 2015, επί Νίκου Φίλη, είχαν διοριστεί:

«1. Σταμέλος Ηλίας του Χρήστου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 043447, Δήμαρχος Καισαριανής, ως Πρόεδρο.

2. Γαβριλάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ.AM 196425, ως μέλος.

3. Καραβασίλης Εμμανουήλ του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 542046, ως μέλος

4. Μπουντίνος Αναστάσιος του Αστερίου, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 027863, ως μέλος

5. Σοφιανόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ.Ρ 052242, ως μέλος.

Χρέη Γραμματέα εκτελεί ο Διευθυντής του Γυμναστηρίου, ο οποίος μετέχει των συνεδριάσεων άνευ δικαιώματος ψήφου.

Η θητεία του Προέδρου και των μελών της Εφορείας είναι διετής.

Μαρούσι, 2 Δεκεμβρίου 2015».


Η ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση στις "ακαδημίες" – επιχειρήσεις

Δεν γνωρίζω αν η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ορίσει ως μέλη της πλειοψηφίας της Εφορείας του γυμναστηρίου της Ν. Ήστ καθηγητές Φυσικής Αγωγής με προϋπηρεσία σε ανάλογες θέσεις έχει σχέση με το ανοσιούργημα της παραχώρησης του γυμναστηρίου με το φυσικό χόρτο, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, στις επιχειρήσεις με τη μορφή «ακαδημιών» που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των παιδιών για άθληση.

Διαβάστε και θυμηθείτε ένα από τα «ανδραγαθήματα» της δημοτικής αρχής του Περισσού.

ΑΝ έχει παίξει κάποιο ρόλο στην απόφαση του υπουργείου και αυτή η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, άριστα έπραξε ο υπουργός. ΑΡΙΣΤΑ.


Είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ το "Καισάριο", θέλετε δεν θέλετε…

Τελειώνοντας το σημερινό σημείωμα, παραθέτω δύο αποσπάσματα από τα επίσημα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. Δύο πρακτικά από τα πολλά, που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι το «Καισάριο» είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. Για λεπτομέρειες, που εκθέτουν τον «περαστικό» από τη δημαρχιακή καρέκλα συνδικαλιστή-συνεργάτη του Φωτόπουλου, θα επανέλθω σύντομα με περισσότερα. Για να διαπιστώσουν οι πολίτες ιδίοις όμμασι αν ήξερε ή δεν ήξερε το ΚΚΕ για το καθεστώς λειτουργίας του Καισάριου: