Επαναφέρουν όσα “κατήγγειλαν” το 2011, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 2012
και έχουν ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, γινόμαστε μάρτυρες, για πολλοστή φορά, ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ, οι οποίες ξεφεύγουν από τα όρια της «πολιτικής» αντιπαράθεσης. Δεν είναι πολιτικά «ακροβατικά» υποτιθέμενων πολιτικών θέσεων, αλλά εντάσσονται εξ ολοκλήρου στις κοινωνικές προκλήσεις και τον προσωπικό ευτελισμό. Οι σκέψεις που θα αναπτυχθούν παρακάτω, γράφονται με αφορμή την ΑΜΑΡΤΩΛΗ «Κοινωφελή» της Καισαριανής και τους αφερέγγυους «πολιτικούς παράγοντες» που την διοικούν με πλήρη αδιαφάνεια

Έχουμε ξαναγράψει όσα συνέβησαν από την αρχή της θητείας της παρούσας διοίκησης. Θα τα ξαναγράψουμε όσες φορές χρειαστεί για να καταλάβουν οι πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ…

Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να διαβάσετε όσα είχαμε δημοσιεύσει για τα τραγελαφικά γεγονότα του Μαΐου του 2012.

 

Ερωτήματα ουσίας…

Η διοίκηση Τζόκα δημιούργησε ερωτηματικά, όσον αφορά τη διαχείριση της ΚΕΔΗΚ, η οποία κληρονόμησε αρκετές οικονομικές «τρύπες» από την προκάτοχό της ΔΕΚΑ.

Το αποκορύφωμα ήταν η κατασκευασμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τον Δεκέμβριο του 2010, με την οποία είχε ΔΗΘΕΝ «εγκριθεί» η εκκαθάριση της ΔΕΚA.

♦ Ποιοι συμμετείχαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ από την παράταξη Καμπάκα από το 2008 μέχρι το τέλος του 2010;

Συμμετείχαν Ο κ. ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα συμμετείχε και ο κ. Συκαμιάς, ο οποίος, για λόγους που δεν δημοσιοποίησε ποτέ (και ίσως πρέπει να δημοσιοποιήσει τώρα…) ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ, δηλώνοντας παραίτηση.

Τι έκανε ο κ. ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ; Άσκησε έλεγχο; Έφερε στη δημοσιότητα ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ; ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ;

Όχι μόνο δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, αλλά ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, σε καταγεγραμμένα πρακτικά δηλώνει, στο τέλος του 2010, ότι “ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ”!!!

Τι έκαναν ο κ. Καμπάκας και ο κ. Λαψάτης για την “κατασκευασμένη” ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, με τη βούλα της Περιφέρειας απόφαση, η οποία κηρύχθηκε “ανυπόστατη”, ύστερα από ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΗ; Την ακύρωσαν; Την έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο; Την έστειλαν στον εισαγγελέα;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μάλιστα, την χρησιμοποίησαν, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΤΗΝ «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ» απόφαση, όπου τους βόλευε, ακόμα και για συναλλαγές με το δημόσιο!!!

 

Τζόκας: Να την φέρετε, αν νομίζετε…

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε καταγεγραμμένες τοποθετήσεις του στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Τζόκας ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑ, αν η νέα διοίκηση πίστευε ότι δεν είχε γίνει σωστά την προηγούμενη φορά. Αυτά είναι καταγεγραμμένα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν, ούτε από πολιτικούς «σαλταδόρους» και καιροσκόπους.

Άρα, λοιπόν, μέχρι τότε, το τέλος της διοίκησης Τζόκα, η παράταξη Καμπάκα δεν έχει να καταλογίσει το παραμικρό στον κ. Τζόκα για την ΚΕΔΗΚ. Αν είχε, θα το έφερνε στη δημοσιότητα την προεκλογική περίοδο του 2010 ή αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας για την «Ανυπόστατη» απόφαση. Κυρίως, όμως, θα το έδειχνε έμπρακτα με την ψήφο της αργότερα, στην έγκριση των πεπραγμένων της ΚΕΔΗΚ για το 2009 και το 2010.

 

Ταύρος εν υαλοπωλείω…

Αναλαμβάνει η διοίκηση Καμπάκα τον Ιανουάριο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2011, μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ κ. Λαψάτης, έρχεται, ως ταύρος εν υαλοπωλείω, στο δημοτικό συμβούλιο και εξαπολύει κεραυνούς κατά της διοίκησης του κ. Τζόκα:

 «Οι Καισαριανιώτες ξέρουν ποιοι χρέωσαν τους ίδιους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους»!

«Το πάρτι τελείωσε»!

«Δεν υπήρχαν ενημερωμένα βιβλία της επιχείρησης»!

«Η Επιχείρηση χρωστάει 100.000 ευρώ στις κατασκηνώσεις από το 2007»!!!

«Τα λεφτά που εισπράχθηκαν από τους γονείς για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην κατασκήνωση ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ»!

«Η Επιχείρηση δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα γιατί δεν πλήρωσε ποτέ εφορία και χρωστάει και στο ΙΚΑ»!!!

 

Αυτά ήταν μερικά από όσα «κατήγγειλε» ο κ. Λαψάτης τον Φεβρουάριο του 2011.

Αν εσείς νομίζετε ότι ο κ. Λαψάτης και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚ κ. Αναγνωστάκης (ο οποίος συμφώνησε με τη σιωπηρή του συναίνεση και τη μη έκφραση οποιασδήποτε αντίρρησης) θα προχωρούσαν στη διερεύνηση των ΟΣΩΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ και θα ζητούσαν πλήρη διαλεύκανση των οικονομικών «ατασθαλιών», «παρατυπιών», «παρανομιών», ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε όσα ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ, πλανάστε…

Είπαν ότι ανέθεσαν σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο της επιχείρησης για τα έτη 2009 και 2010. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών, την οποία πλήρωσαν οι πολίτες από τα λεφτά τους, ήρθε στο φως στις 25 Μαΐου 2012.

Μετά από ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, οι παριστάμενοι έφυγαν λιγότερο «σοφοί» και περισσότερο μπερδεμένοι και προβληματισμένοι για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ΚΕΔΗΚ, με τα δικά τους λεφτά..!

 

Τσιμουδιά για όσα έλεγαν…

Από όσα είχε καταγγείλει ο κ. Λαψάτης το 2011, ΟΥΔΕΝ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ 2012..! Ακόμα και όταν οι ορκωτοί λογιστές διατύπωσαν ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι «ουδεμία πλημμέλεια παρατηρήθηκε στη διαχείριση, κατά την ελεγχόμενη από τους ορκωτούς λογιστές χρονική περίοδο». 

ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΑ..! Άρα, η διοίκηση Τζόκα τα έκανε όλα σωστά και νόμιμα. Έτσι δεν είναι; Όταν μάλιστα αυτή την «ουδεμία πλημμέλεια» ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ «ΚΕΦΑΛΕΣ» ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ, ο κ. Λαψάτης και ο κ. Αναγνωστάκης!!!

Ναι, όπως το διαβάζετε..! Δείτε την απόφαση:

«ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού άκουσε την πιο πάνω εισήγηση μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Σταμέλου Ηλία, Κατημερτζή Γεωργίου, Πολυχρονάκη Συμεών και Κουντούρη Τριανταφυλλιά οι οποίοι ψηφίζουν ΚΑΤΑ 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Την έγκριση των ισολογισμών των διαχειριστικών περιόδων 2009 και 2010 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καισαριανής. Συντάσσεται με την έκθεση των ορκωτών Λογιστών οι οποίοι διενήργησαν τον έλεγχο. Διαπιστώνει ότι ουδεμία πλημμέλεια παρατηρήθηκε στη διαχείριση, κατά την ελεγχόμενη από τους ορκωτούς λογιστές χρονική περίοδο». 

 

Ούτε μια συγνώμη…

«Κατάπιαν» λοιπόν όσα «κατήγγειλαν» πριν ένα χρόνο… Δεν έπρεπε να ζητήσουν μια συγνώμη από τον κ. Τζόκα για όσα είχαν πει; Ασφαλώς έπρεπε, αλλά δεν το έπραξαν. Μικροπρέπεια…

Ο κ. Τζόκας δεν «τράβηξε το σχοινί». Δεν κατέφυγε στον εισαγγελέα να κάνει μηνύσεις για «συκοφαντική δυσφήμιση», όπως πιστεύω είχε δικαίωμα να κάνει. Το γιατί δεν το έκανε είναι δική του υπόθεση.

 

Ολική επαναφορά λάσπης…

Τώρα, λίγους μήνες προ των εκλογών, ο κ. Τζόκας βρίσκει πάλι μπροστά του άθλιες συμπεριφορές, από αυτούς που έχουν επικροτήσει με την ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο τα πεπραγμένα του στην ΚΕΔΗΚ..!

Υποθέτω ότι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και η υπερψήφιση των πεπραγμένων του είναι δύο ισχυρά όπλα για να προχωρήσει δικαστικά, αν το αποφασίσει. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «πολιτικές αντιπαλότητες». Έχουμε να κάνουμε με προσωπική σπίλωση.

Στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο, πρώτο θέμα ήταν ο «Απολογισμός δράσης της ΚΕΔΗΚ για τα έτη 2011 και 2012». Τον Οκτώβριο 2013 θα γίνει «απολογισμός δράσης» του 2011!!!

Το θέμα των πεπραγμένων και της χρησιμότητας της “Κοινωφελούς”,  οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ. Χατζηαναστασίου, Συκαμιάς και Παπαλάκης έχουν ζητήσει εγγράφως εδώ και πολλούς μήνες να έρθει για συζήτηση ολοκληρωμένα, όχι αποσπασματικά, αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όλο το έφερνε “στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο” και ποτέ δεν έφερε…

Χωρίς να έχει έρθει καν ο απολογισμός του 2012, ο οποίος είπαν ότι είναι υπό επεξεργασία στους ορκωτούς λογιστές, ο πρώην πρόεδρος και σημερινός αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚ επέρριψε ευθύνες στον κ. Τζόκα για την οικονομική κατάσταση της ΚΕΔΗΚ και της Καισαριανής, φυσικά.

Ο κ. Τζόκας εξερράγη και μίλησε για «βραχιολάκια»…

Βασική αρχή της «συγνώμης», όπως και αν επιδειχθεί, είναι ο παραμερισμός όσων έχουν προηγηθεί και αποτέλεσαν την αιτία της «συγνώμης». Ο κ. Λαψάτης, με την υπερψήφιση των πεπραγμένων της περιόδου Τζόκα, ήταν υποχρεωμένος να βάλει στην άκρη όσα είχε «καταγγείλει», αφού αυτά αποδείχθηκαν ψευδή ή αβάσιμα από τους ορκωτούς λογιστές. Αν έχει μεσολαβήσει κάτι άλλο για να βγει αυτή η απόφαση (κάποιος συμβιβασμός π.χ.) το οποίο οι πολίτες δεν γνωρίζουν, αυτό αφορά τον κ. Λαψάτη και όσους εμπλέκονται. Από τη στιγμή που υπερψήφισε τα πεπραγμένα Τζόκα, δεν έχει κανένα νομικό και ηθικό δικαίωμα να επανέρχεται πετώντας λάσπη.

Γιατί «ΛΑΣΠΗ» είναι η επαναφορά ενός θέματος, ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.

Είναι σίγουρο ότι τους προσεχείς μήνες θα γίνουμε μάρτυρες και άλλων παρόμοιων περιστατικών. Η ένταση και η «ποιότητά» τους θα δείξουν πόσο χαμηλά έχει πέσει η δήθεν πολιτική αντιπαράθεση στην Καισαριανή…