Το Δ.Σ. Καισαριανής καλείται να «ΕΓΚΡΙΝΕΙ» την «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ»
χρήσης χώρου επί του οποίου δεν έχει ιδιοκτησιακά δικαιώματα..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ήταν φθινόπωρο του 2011 όταν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, εκτός ημερήσιας διάταξης, θέμα για τα δύο γήπεδα 5χ5 που βρίσκονται μέσα στον χώρο του Σκοπευτηρίου. Το ζητούμενο ήταν ΓΙΑΤΙ ο ενοικιαστής των δύο γηπέδων κ. Μιχαηλίδης είχε υπογράψει συμβόλαιο ενοικίασης με τη Σκοπευτική.

Ο κ. Μιχαηλίδης δεν ήταν παρών, αν και, όπως είπαν οι «αρμόδιοι», είχε κληθεί. Η ουσία, φυσικά, ήταν μία και μόνη: η Σκοπευτική είχε προσφέρει στον επιχειρηματία, έναντι ευτελούς τιμήματος, ένα συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου, το οποίο μέχρι τότε δεν είχε…

Αμέσως άρχισαν οι «μαγκιές» από τους «κλειδοκράτορες» της πόλης κατά του απόντα επιχειρηματία, γιατί δεν παρέστη και γιατί δεν τους πήγε αυτοπροσώπως το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Σκοπευτική.

Πάραυτα αποκαλύφθηκε ότι ήταν παρόντα 4-5 άτομα, άγνωστης ιδιότητας, τα οποία μιλούσαν εκ μέρους και για λογαριασμό του επιχειρηματία. Το σκεπτικό τους ήταν λιτό: με ποιο δικαίωμα εσείς, ο δήμος, καλείτε τον Μιχαηλίδη να σας προσκομίσει ένα συμβόλαιο που έκανε με τρίτον;

Τόμπολα! Ο εκ των «κλειδοκρατόρων» κ. Λυκούδης σήκωσε αμέσως τη σημαία της επανάστασης και ζήτησε «να τον διώξουμε από τα γήπεδα αν δεν μας φέρει αύριο το συμβόλαιο»!

Τότε, λοιπόν, αποκαλύπτεται ότι ο δήμος Καισαριανής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ επί των δύο γηπέδων και άρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ..! Επί πλέον, τα λεφτά που έπαιρνε ο δήμος ως ενοίκιο, γύρω στις 17.000 (δεκαεπτά χιλιάδες) τον χρόνο, τα μοίραζε χέρι με χέρι, εκτός πάσης νόμιμης διαδικασίας, επιλεκτικά, σε σωματεία που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο.

Είχαμε να κάνουμε, ή ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, λοιπόν, με συναλλαγές που υποκρύπτουν από ψηφοθηρία μέχρι φοροδιαφυγή και όπου αλλού φτάσει η υπόθεση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρχαν συναλλαγές πλήρως παράνομες, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ πάλι με ποδοσφαιρικά σωματείαΑπό τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είχαμε αποκαλύψει το μοίρασμα αντισταθμιστικών από τις διαφημιστικές ταμπέλες πάλι σε δύο σωματεία, χέρι με χέρι και εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας, με «μπακαλόχαρτα» αντί νόμιμων αποδείξεων..!

Από την ημέρα εκείνη του 2011, το θέμα «θάφτηκε». Από όσα γνωρίζω, ο επιχειρηματίας δεν προσκόμισε κανένα συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη Σκοπευτική. Μου είναι άγνωστο αν υπήρξαν εξελίξεις και ποιες.

Αύριο, λοιπόν, έρχεται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα:


Προσέξτε: «ΕΓΚΡΙΣΗ», όχι «λήψη απόφασης». Δηλαδή έχει παρθεί ήδη απόφαση (ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;) και εκ των υστέρων έρχεται για έγκριση..! Αν δεν υπάρχει κακή σύνταξη, είναι μία ακόμη ένδειξη της νοοτροπίας «τσιφλικά» που διέπει τον επικεφαλής και κάποιους του περίγυρού του για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Δηλαδή ποια «παραχώρηση» θα εγκριθεί; Θα βγάλουν έξω τον επιχειρηματία και θα βάλουν τα, επιλεκτικά διαχωρισθέντα σωματεία; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως, με τον τρόπο αυτό, θέλουν να «εκβιάσουν» τον επιχειρηματία να υπογράψει και με τον δήμο κάποιο χαρτί; Πως; Αφού ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ έχουν πει ότι ο δήμος δεν έχει κανένα χαρτί ιδιοκτησίας…

Μαζί, έρχεται και άλλη μια «έγκριση» για «παραχώρηση» της χρήσης του γηπέδου 5χ5 που βρίσκεται στα «Ξύλινα».

Εδώ δεν υπάρχει Σκοπευτική. Αν υπάρχει συμβόλαιο με τον επιχειρηματία που το εκμεταλλεύεται είναι άγνωστο. ΑΝ μπορεί να νοικιαστεί ΝΟΜΙΜΑ είναι και αυτό άγνωστο. Τι επιδιώκεται με την «έγκριση» της «παραχώρησης» μπορεί να εικάσει ο καθένας κατά βούληση…

 

Θα καλυφθεί παρανομία;

Μία υπόθεση που μπορεί να γίνει είναι ότι επιδιώκεται η «επένδυση» με την απόφαση μιας κατά τεκμήριο και κατ’ υπόθεση νόμιμης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, κάποιων ενεργειών που «πάσχουν»… Αν είναι έτσι, ποιος έχει κάνει αυτές τις ενέργειες και τι θα αποφασίσει το σώμα των «δημόσιων παραγόντων» που έχει αποδείξει, στην πλειοψηφία του, ότι απεχθάνεται κάθε σχέση με τη νομιμότητα, θα μάθουμε μετά το δημοτικό συμβούλιο.

Θα μάθουμε αν, για άλλη μια φορά, επιδιώκεται και πραγματοποιείται η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία ελάχιστη σχέση έχουν με την ΟΛΟΤΗΤΑ των πολιτών τη Καισαριανής.

Ίσως μάθουμε ΓΙΑΤΙ η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ δεν αποδίδεται στη χρήση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, αλλά σε «επιχειρήσεις» με τη μορφή «ακαδημιών», στις οποίες «επιχειρήσεις» οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα εν είδη «διδάκτρων» για να αθλούνται τα παιδιά τους…

Τα «δίδακτρα» είναι, φυσικά, άλλο ένα «χαράτσι» στο βωμό της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και της έλλειψης βούλησης για προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από το εντεταλμένο κομματικό υπηρετικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί η αναφορά σε όσα έχουν προκληθεί από τις ενέργειες του κ. «Εγώ τα ξέρω όλα» σχετικά με τον «λαχανόκηπο», στον οποίο, προς το παρόν, ευδοκιμούν μόνο τα «πράσινα άλογα»: όπως πληροφορήθηκα από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής, έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει σταλεί στον εισαγγελέα, μέσα στον οποίο περιέχονται όλες οι κατασκευές στο χώρο του Σκοπευτηρίου (γήπεδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, περίφραξη για σκύλους κλπ.) και οι οποίες οδεύουν προς κατεδάφιση μόλις υπογραφεί η απόφαση για την κήρυξη του χώρου ως αναδασωτέου…