Το καλοκαίρι του 2010 ο κ. Παναγιώτης Κόνσουλας ανεβοκατέβαινε τα σκαλιά του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να πάρει το πολυπόθητο «χρίσμα» για να κατέβει στις εκλογές του Νοεμβρίου ως ΠΑΣΟΚάρχης του Βύρωνα.Τότε, το «όραμα» ήταν λαμπρό, φεγγοβολούσε στον «ξάστερο» ουρανό του ΓΑΠ, του ΔΝΤ και του «μακαρίτη» του Στρος Καν… Το χρίσμα το πήρε από τους τελευταίους των τελευταίων, λίγο πριν από το άλλο «αστέρι» του ΠΑΣΟΚ, τον «εκλεκτό» της Καισαριανής…

Στις δημοτικές εκλογές ο κ. Κόνσουλας «έκανε περίπατο»… προς τα κάτω!!! Ποσοστό για «να παίρνεις τα βουνά», να υποβάλεις παραίτηση το ίδιο βράδυ και να μην εμφανίζεσαι ούτε στην ορκωμοσία… Όμως… όμως… εδώ υπάρχουν οι πολιτικοί, όχι παίξε – γέλασε… Ο κ. Κόνσουλας, μετά τη συντριβή, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι «δεν προτίθεται» να ξαναβάλει υποψηφιότητα και ότι θα δρομολογούσε Ο ΙΔΙΟΣ τις εξελίξεις στην παράταξη…

Αφού προφανώς «ξέχασε» να καθορίσει το «δρομολόγιο» των εξελίξεων, έρχεται ΤΩΡΑ, που οι «μέντορες» και «πάτρονές» του το σκάνε ο ένας μετά τον άλλο από το καράβι που έχει μισοβουλιάξει, να πει στους πολίτες που τον ψήφισαν ότι «το κίνημα αλλά και ο νέος Πρόεδρος του, δεν πήραν ποτέ το μήνυμα μιας κοινωνίας» και ότι «το όραμα δυστυχώς άρχισε να θολώνει»..!

Τότε, το καλοκαίρι του 2010, προφανώς ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπαιρνε σωρηδόν τα «μηνύματα της κοινωνίας» που του έλεγαν «Θέλουμε τον Κόνσουλα, θέλουμε τον Κόνσουλα…»… Αυτό ήταν, όχι ότι υπήρξε καμιά «καμαρίλα», κανένα «κονέ», καμία συναλλαγή (ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ, βεβαίως, μην πάει ο νους σας σε τίποτ’ άλλο…), όχι, τίποτα.

Βέβαια, από τότε υπήρχαν οι ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ καταγγελίες και προτροπές στελεχών του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα να φύγει ο κ. Κόνσουλας. Προφανώς όλοι αυτοί ανήκαν στην κατηγορία των «δήθεν τοπικών συντρόφων-παραγόντων», οι οποίοι ελέγχονται «για τον κακόβουλο, «μαφιόζικο» και ανασταλτικό ρόλο που έπαιξαν»… Προφανώς όλοι αυτοί «πούλησαν στους πολιτικούς αντιπάλους, την ούτως ή άλλως ξεπεσμένη κομματική τους ιδεολογία και την δήθεν κομματική τους ιδιότητα, με ανταλλάγματα, τα οποία θεώρησαν ότι κάλυπταν τα μίση και τα πάθη τους».

Τώρα, λοιπόν, ο κ. Κόνσουλας δημοσιοποίησε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή:

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ & ΤΙΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΣΣΕΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 χρόνων από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 στο Βύρωνα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα που με απασχολούν εδώ και καιρό και για τα οποία οφείλω να ενημερώσω καταρχήν τους ψηφοφόρους της Δημοτικής μας Παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ», όλους τους φίλους και τις φίλες που στηρίζουν επί χρόνια αυτή την προσπάθεια και βέβαια όλους τους Βυρωνιώτες και τις Βυρωνιώτισσες που καθημερινά ακούν διάφορες πληροφορίες, χωρίς όμως να μπορούν να τις διασταυρώσουν και να τις αξιολογήσουν από επίσημα χείλη.

Στην προεκλογική ομιλία του Β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, στις 11/11/2010 στην πλατεία Ταπητουργείου, είχα δηλώσει κατά την διάρκεια της ομιλίας μου και είναι καταγεγραμμένο παντού (ηχητικό –βίντεο), ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την επομένη των εκλογών  Δευτέρα 15/11/2010, θα κατέθετα στο ΠΑΣΟΚ -όπως και έκανα- την κομματική μου ταυτότητα, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την δράση κάποιων «δήθεν τοπικών συντρόφων-παραγόντων», για τον κακόβουλο, «μαφιόζικο» και ανασταλτικό ρόλο που έπαιξαν στον δίκαιο αγώνα που κάναμε μαζί οι συνεργάτες μου και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου μας.

Έκτοτε πέρασε πάρα πολύς καιρός, χωρίς ποτέ βέβαια να λάβω κάποια απάντηση είτε από το τοπικό είτε από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, για τη  στάση, την δράση και την λασπολογία ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι σίγουρα όχι για χάρη του λαού του Βύρωνα, παζάρεψαν και τελικά πούλησαν στους πολιτικούς αντιπάλους, την ούτως ή άλλως ξεπεσμένη κομματική τους ιδεολογία και την δήθεν κομματική τους ιδιότητα, με ανταλλάγματα, τα οποία θεώρησαν ότι κάλυπταν τα μίση και τα πάθη τους.

Αποτέλεσμα ήταν σταδιακά να αποστασιοποιηθώ εντελώς από κάθε κομματική δραστηριότητα, τοπικά ή κεντρικά, σε σχέση με τον πολιτικό χώρο που υπήρξα στέλεχος για πάνω από 20 χρόνια, αποφεύγοντας συνειδητά ακόμη και να συμμετέχω στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2012,θεωρώντας παράλληλα, αυτό που πιστεύω μέχρι και σήμερα, ότι το κίνημα αλλά και ο νέος Πρόεδρος του, δεν πήραν ποτέ το μήνυμα μιας κοινωνίας που φωνάζει πως: «δεν αρκεί και δεν θέλει να σωθεί το κράτος πεθαίνοντας η ίδια».

Αποκορύφωμα της συνειδητής απεμπλοκής μου ήταν και η μη εγγραφή μου στους νέους καταλόγους μελών του ΠΑΣΟΚ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και από το τοπικό αλλά και το κεντρικό ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και κατά την διαδικασία ανασυγκρότησης!

Κατανοώ ότι θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα με κατηγορήσουν και πιθανώς να διαφωνήσουν με αυτή την επιλογή μου! Δικαίωμα τους…

Κατανοώ επίσης πως κάποιοι άλλοι ίσως και να ευχαριστηθούν! Και πάλι δικαίωμα τους…

Δεν με πειράζει όμως, γιατί είναι και δικαίωμα μου να πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει καταρχήν να αγαπάς και να πιστεύεις αυτό που κάνεις, να σε εμπνέει, να δίνεις μάχες, να αγωνίζεσαι, να αντέχεις τις πίκρες και τις δυσκολίες, μέσα από ένα όραμα που έχεις για την πόλη σου, για την χώρα σου, για την ίδια τη ζωή!

Αυτό το όραμα δυστυχώς άρχισε να θολώνει, από την στιγμή που διαπίστωσα ότι οι αρχές για τις οποίες αγωνιζόμουν τόσα χρόνια για την πόλη μας, είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν  μέσα στον κομματικό φορέα από τον οποίο υποστηρίχθηκα ως υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης μας, καθώς οι επιδράσεις των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από το ΠΑΣΟΚ είχαν τρομαχτικά αρνητικό αντίχτυπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα αυτό να με στεναχωρεί και να με επηρεάζει αρνητικά και παντού, σε κάθε μορφή δράσης μου μέσα και έξω από την δημοτική μας παράταξη, δημιουργώντας αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν σκοπεύω να κατηγορήσω κανέναν προσωπικά, αντίθετα θα ήθελα ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη απ’ όσους πιθανώς πλήγωσα, αλλά και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες συνδημότες μας, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για πολλά χρόνια ανιδιοτελώς και μου έδωσαν την δύναμη να αγωνίζομαι για την πόλη μας, να προσπαθώ ενάντια στις δυσκολίες, αλλά και τον πολιτικό ρεβανσισμό μιας δημοτικής αρχής που με έχει μηνύσει!!! επανειλημμένως προκειμένου να με φιμώσει, ώστε να κρύψει τα μεγάλα πολιτικά «εγκλήματα» της, τα οποία όμως η ιστορία θα δείξει και θα ρίξει άπλετο φως!

Σε όλους αυτούς που εκτίμησαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας που για τους δικούς τους λόγους στάθηκαν μακριά μας έως τώρα, υπόσχομαι ότι η  δημοτική παράταξη «ΒΥΡΩΝΑΣ:ΚΑΘΑΡΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ» θα  συνεχίσει να μάχεται «καθαρά» για το μέλλον αυτής της πόλης με στόχο να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς, επίπονος και δύσκολος, όμως αυτή η δημοτική παράταξη έχει τους ανθρώπους και τα ικανά στελέχη ώστε να συνεχίσει, να δώσει αγώνες και μάχες για την πόλη μας, τους συνδημότες αλλά και την χώρα μας, σε μια Πορεία Ανεξάρτητη, μακριά από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς, σε μια πορεία ανάτασης και καθαρότητας!   

Αδιόρθωτος, Αμετανόητος, Αφερέγγυος…