Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 20.00 στον κήπο του Μουσείου Ιστορίας Δήμου Βύρωνα (Παλαιό Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον Μιχάλη Τοπούζη.

Για τη συμβολή του Μιχάλη Τοπούζη στην ανάδειξη της ιστορίας του Βύρωνα θα μιλήσει ο ιστορικός & συγγραφέας Μενέλαος Χαραλαμπίδης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο εκπαιδευτικός Γιώργος Πλακίδας.

Ο Μιχάλης Τοπούζης και το “Πάλαι ποτέ στον Βύρωνα”

Ο Μιχάλης Γ. Τοπούζης είναι παιδί του Μικρασιάτη πρόσφυγα από την Σμύρνη, Γιώργου Τοπούζη και της Σοφίας Βεληγραδή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, περήφανος δημιουργός και διαχειριστής της καταξιωμένης ιστοσελίδας-ιστορικού μουσείου “Πάλαι ποτέ στον Βύρωνα”, αυτού του πολύτιμου «εργαλείου», που δημιουργήθηκε με ξεχωριστό τρόπο, ώστε να αντλεί πληροφορίες και ο απλός λαός αλλά και οι μελετητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές για τη συγγραφή της διατριβής τους. Η σελίδα “Πάλαι ποτέ στον Βύρωνα” αποτελεί ένα αξιόπιστο και πολύτιμο αρχείο για την ιστορία της πόλης μας και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ερευνητική τεκμηρίωση του Μουσείου Ιστορίας αυτής.