Κουκλοθέατρο όσα γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Λοιπόν, η ιστορία με τη «δημοπρασία» του δημοτικού σταδίου έχει και συνέχεια. Όχι για το ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ δημοπρασία. Αυτό είναι ξεκάθαρο: ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Και δεν θα γίνει για δύο, τουλάχιστον λόγους: ΠΡΩΤΟΝ γιατί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο, το έχουν ήδη «τάξει», εκχωρήσει, παραχωρήσει, «ξεπουλήσει» εν ολίγοις, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ή δήθεν «ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ», δηλαδή αλεξιπτωτιστές, καιροσκόποι. ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί ΤΩΡΑ, Νοέμβριο μήνα, δεν υπάρχει ομάδα που να είναι άστεγη και να ψάχνει για γήπεδο για να ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΗΣ.

Προχωράμε σε άλλα ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ από την παρανομία του αντιδημάρχου: άρχισαν να κυκλοφορούν στην Καισαριανή κάποια ΟΝΟΜΑΤΑ γι’ αυτούς που «μεσολάβησαν» και «συμφώνησαν» να δώσουν το δημοτικό στάδιο χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Το μεθόδευσαν ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, απλά περίμεναν να «ωριμάσει» η απόφαση της ανώνυμης εταιρίας για το αν θα έχει έτοιμο το δικό της γήπεδο, στους Τράχωνες ή στον Άλιμο, ή αν θα υποχρεωθεί να πάει προσωρινά σε κάποιο άλλο.

Μέσα στα ονόματα που κυκλοφορούν υπάρχει το όνομα ΕΝΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΠΡΩΤΑΡΗ στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ενός ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΥ..! Όταν λέμε «μη αιρετού» εννοούμε κάποιον από αυτούς που «κάνουν κουμάντο» στα κομματικά και δημοτικά πράγματα της Καισαριανής, όταν βρίσκεται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ο αιρετός, ο οποίος έχει μηδαμινή απήχηση στον κόσμο, κατάφερε να εκλεγεί λόγω ενός «συστήματος» σταυροδοσίας μεταξύ τριών δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι εκλέχτηκαν και οι τρεις με ελάχιστη διαφορά ο ένας από τον άλλον σε χαμηλές θέσεις του ψηφοδελτίου. Δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους δύο της τριάδας, οι οποίοι, μέχρι στιγμής, έχουν επιδείξει εργατικότητα, μετριοφροσύνη και σεβασμό στους πολίτες. Προφανώς, αυτός ο «κύριος» «την είδε» «Ναπολέων», Αμίν Νταντά, Πινοσέτ ή κάτι παρεμφερές. Γι’ αυτό και ξεστόμισε στο δημοτικό συμβούλιο κάτι σαν «εμείς κάνουμε κουμάντο», ή «έτσι θέλουμε εμείς», ή κάτι παρόμοιο…

Τα «απόνερα» της καραμπινάτης παρανομίας του κ. αντιδημάρχου παρασύρουν και άλλους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ξέρουν τι ψήφισαν και ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ!!!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το κυριότερο, ίσως, «καυτό θέμα» είναι το γεγονός ότι εμπλέκεται και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο να παίζει παιχνίδια σε βάρος του κόσμου. Και εδώ εγείρεται το ερώτημα: Ποιος παραποίησε (αν παραποίησε) ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ; Γιατί ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι η διατύπωση της απόφασης είναι ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ σε σχέση με όσα ψήφισε, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, το δημοτικό συμβούλιο.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε να συνταχθεί συμφωνητικό με τους όρους της εκμίσθωσης ΑΝ ΓΙΝΕΙ, να διεξαχθεί η ΕΙΚΟΝΙΚΗ, ή «ΣΤΗΜΕΝΗ» ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ και να επανέλθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση ΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Αυτά και τίποτε άλλο.

 

“Ύποπτη” εισήγηση…

Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, στην ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ στο δημοτικό συμβούλιο, πάσχει φανερά. Και είναι απορίας άξιο ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ συνέταξε την εισήγηση, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 2725/1999, ο οποίος διέπει τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε σχέση με τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες.

  • Για ποια «πλειοδοτική δημοπρασία» μιλάει ο εισηγητής; Έχει ψάξει και έχει βρει ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΕ η οποία ενδιαφέρεται για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο; Προφανώς, Νοέμβρη μήνα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ενδιαφερόμενη ΠΑΕ. Γι’ αυτό λέω ότι είναι «ΣΤΗΜΕΝΗ δημοπρασία».
  • Ποιος έχει συντάξει την εισήγηση; Είναι υπηρεσιακό στέλεχος του δήμου Ή ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΣ; Μήπως είναι Η ΙΔΙΑ Η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΑΕ;
  • Ποιος εισηγήθηκε να μην υπάρχει μνεία του νόμου 2725; ΠΟΙΟΣ λέει ότι ο δήμος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ; Ποιος;

Τι λέει στο τέλος; «Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του παραπάνω δημοτικού ΑΚΙΝΗΤΟΥ»…

«ΑΚΙΝΗΤΟ» είναι το δημοτικό στάδιο!!! Όπως, ας πούμε, ένα δυάρι διαμέρισμα ή ένα κατάστημα 50 τετραγωνικών..! Υπάρχει ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του δημοτικού συμβουλίου, η οποία απόπειρα, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, είναι ημιτελής. Και πιθανόν να τελεσφορούσε αν δεν γινόταν αυτός ο σάλος με τις ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ κάποιων δήθεν υπερασπιστών του δημόσιου χρήματος.

 

Πάρτε θέση, κ. Κοντόσταυλε!

Ο δήμαρχος Καισαριανής παρακολουθεί ατάραχος και αμέτοχος όσα συμβαίνουν. Σαν να μην τον αφορούν… Σαν να γίνονται σε άλλη πόλη… Σαν να μην εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του οι ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ. Γιατί για ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ πρόκειται, όχι για «ανθρώπινο λάθος». Τώρα που άρχισαν να βγαίνουν στο φως και ονόματα, οι υποθέσεις αρχίζουν να γίνονται βεβαιότητες.

Ο δήμαρχος Καισαριανής ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ απέναντι στους πολίτες να βγει δημόσια και να δώσει εξηγήσεις. Ποιος έκανε την εισήγηση γι’ αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ , γιατί το δημοτικό στάδιο εξομοιώνεται με ένα διαμέρισμα, γιατί έχει απαλειφθεί το σχετικό άρθρο 56 του νόμου 2725.


Λάβετε υπόψη σας και κάτι άλλο: Είναι λίαν αμφίβολο αν η ανώνυμη εταιρία η οποία έχει πάρει στα χέρια της και έχει καταθέσει από τις 7 Οκτωβρίου το παραχωρητήριο του αντιδημάρχου Καισαριανής, δέχεται να το ακυρώσει..! Αυτά τα περί εγγράφου στις 9 Οκτωβρίου με την οποία δηλώνεται ότι το παραχωρητήριο «είναι προσωρινό», είναι για γέλια. Για κλάματα είναι η διαπίστωση ότι η Καισαριανή, για άλλη μια φορά, διοικείται από κάποιους διαθέτοντες μειωμένη αίσθηση καθήκοντος και κοινωνικής ευθύνης.

Και κάτι τελευταίο: όσο επιμένουν να περάσουν την παρανομία, τόσο μας εξαγριώνουν. Και επειδή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία υπάρχει ένας τόμος “νάάάάά…” (μετά συγχωρήσεως…) να είναι σίγουροι οι εμπλεκόμενοι για ένα πράγμα: ΑΝ δεν αποσύρουν άμεσα το έκτρωμα, θα προστεθούν και τα δικά τους ονόματα στους φακέλους. ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ…