Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η παραχώρηση του δημοτικού σταδίου Καισαριανής σε μια ανώνυμη εταιρία σε βάρος των πολιτών, δίνει το έναυσμα, για άλλη μια φορά, σκληρής κριτικής κατά των προσώπων που υλοποίησαν την εκχώρηση, αλλά και όλων όσοι παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα τεκταινόμενα. Από την πρώτη μέρα που το στάδιο περιήλθε στην υποχρεωτική κυριότητα του δήμου, το 2001, υπάρχουν κραυγαλέες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ χαριστικών πράξεων προς τις ανώνυμες εταιρίες που το εκμεταλλεύθηκαν πάντα σε βάρος των δημόσιων εσόδων και των πολιτών.

Μέχρι το τέλος του 2005 το στάδιο δεν επιβάρυνε οικονομικά τον δήμο, αφού ισοσκέλιζε τα έσοδα με τα έξοδά του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δ.Σ. του νομικού προσώπου «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής» και είναι δήλωση του τότε δημάρχου λίγο πριν την αποχώρησή του το 2005.

Και οι δύο δημοτικές αρχές που είχαν διαχειριστεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο από το 2001 έως το 2005 είχαν κάνει συγκεκριμένες «αβάντες» στην ανώνυμη εταιρία. Από αυτές τις χαριστικές πράξεις ο δήμος Καισαριανής ΕΙΧΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.  


Για άλλη μια φορά, τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιεύσω τη δική μου άποψη, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» που φτιάχτηκαν από το 2001 μέχρι την εποχή που μας έπνιξαν τα «σκουπίδια»…

Από όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία γίνεται φανερό ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο Καισαριανής ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ..! Ήταν ένα όργανο ψηφοθηρίας και άλλων (αφανών στους πολλούς…) επιδιώξεων και σκοπών. ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ οι πολίτες δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του «ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» σταδίου. Το αποκορύφωμα ήταν μια εκτρωματική απόφαση της διοίκησης των υποτακτικών, με την οποία απόφαση πετάχτηκαν έξω από το στάδιο ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ οι πολίτες της Καισαριανής..!

Αυτό το καθεστώς ασυδοσίας της περιόδου 2001-2013 όχι μόνο δεν συνέτισε τους δήθεν λάτρεις της «διαφάνειας», αλλά, όπως αποδείχθηκε, τους αποθράσυνε…

Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα!!! Θεώρησαν περιττή ακόμη και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να διαπράξουν άλλη μια εκχώρηση της περιουσίας των πολιτών και να ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, τους πολίτες από την περιουσία ΤΟΥΣ..!


Ως πρόσχημα για την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ μεταχειρίστηκαν ότι ήθελαν να φέρουν έσοδα στο δήμο… Μέγα, τεράστιο ψεύδος. Αποδεικνύεται από την απλή αριθμητική. Τα χρήματα που θα εισπράξουν, ΑΝ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ, δεν φτάνουν ούτε για τη συντήρηση του χλοοτάπητα!!! Τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και ο γεωπόνος στοιχίζουν πολύ περισσότερα από όσα ΕΙΠΑΝ ότι θα εισπραχθούν. Τα χρήματα που ΕΙΠΑΝ ότι θα εισπράξουν για τον φωτισμό ενός βραδινού αγώνα τα υπολόγισαν από μόνοι τους, χωρίς μελέτη της ΔΕΗ ή της τεχνικής υπηρεσίας!!! Είναι πάρα πολύ πιθανό, ή μάλλον βέβαιο, ότι ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, θα πληρώσουμε πάλι τα νταβατζηλίκια κάθε ανώνυμης εταιρίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, της «εκλεκτής» των σημερινών διοικούντων.

Το σπουδαιότερο, όμως, είναι η επαναλαμβανόμενη ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από το «σπίτι» τους. ΚΑΙ η επαναλαμβανόμενη στρεβλή αντίληψη του δημόσιου χαρακτήρα του σταδίου με την εκχώρησή του σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και σε αμιγώς κερδοσκοπικές «ακαδημίες»…

Δηλαδή, αντί τα παιδιά του κόσμου να κάνουν χρήση ΔΩΡΕΑΝ των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ «ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»!!! Για τέτοιους «δημόσιους αθλητικούς χώρους» μιλάμε… Και φορέας αυτών των αντιλήψεων είναι μια αριστερή, υποτίθεται, διοίκηση..! Όχι «για γέλια και για κλάματα». Μόνο για κλάματα.


Επειδή οι πολίτες πρέπει και θέλουν να γνωρίζουν τις απόψεις των υποψήφιων δημάρχων εν όψει των εκλογών της 30ής Νοεμβρίου, θα παραθέσω, το συντομότερο δυνατό, όλα τα στοιχεία για τη μέχρι τώρα διαχείριση του δημοτικού, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, σταδίου. Για να μάθουμε σε τι σκοπεύει ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, κάθε ένας από τους υποψήφιους δημάρχους.

Επανέρχομαι.