Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έσπασαν το εμπάργκο που ΟΙ ΙΔΙΟΙ είχαν κηρύξει και συμμετείχαν, έστω και εξ αποστάσεως, στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι αυτοί οι ίδιοι που καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους την… «αντιδημοκρατική» λειτουργία του. «Αντιδημοκρατική» βεβαίως για τα δικά τους γούστα, αφού η τήρηση της νομιμότητας είναι γι’ αυτούς… αμάρτημα!!! Θυμόμαστε ίσως ότι στο αναβληθέν, λόγω έλλειψης απαρτίας, στις 17 Ιουνίου δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής είχαν εκφραστεί πάλι, και πάλι, απόψεις της αντιπολίτευσης για «έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου λόγω των τηλεδιασκέψεων», για τη «συνεχιζόμενη απαξίωση και περιθωριοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης», αλλά και δηλώσεις του τύπου ότι «δεν ανεχόμαστε να μην συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο δημοκρατικά, γιατί ο κ. Βοσκόπουλος, βολεύεται με τις τηλεδιασκέψεις και τις κάμερες. Η επίκληση της εγκυκλίου για τις μη δια ζώσης συνεδριάσεις, από τη διοίκηση και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ξεκάθαρα προσχηματική».

Αυτά τα διαβάσαμε σε ανακοίνωση της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής». Αυτά και πολλά άλλα.

Στις 16 Ιουνίου, η επικεφαλής της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή» έβγαλε «διάγγελμα» μέσω του fb με τίτλο «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ». Προσεγμένη δουλειά, από επαγγελματία του χώρου των μέσων επικοινωνίας. Καλό είναι να διαθέτουν κάποιοι λεφτά για προεκλογικές και μετεκλογικές εμφανίσεις, αλλά υπάρχει και «αλλά»…

Επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη ότι άλλα λέει κάποιος υπό την πίεση της ροής του «ζωντανού» λόγου, και άλλα λέει υπό την «στημένη» καθοδήγηση ενός επαγγελματία των μέσων επικοινωνίας, στον οποίο «στημένο» λόγο δεν υπάρχει αντίλογος.

Προχτές, έτυχε να παρακολουθήσω ένα κομμάτι του δημοτικού συμβουλίου. Ήταν το σημείο  αμέσως μετά την έναρξη της τοποθέτησης της κυρίας Βούρλου. ΔΕΝ έβρισε κανέναν, ΔΕΝ πρόσβαλε κανέναν, ΔΕΝ έκανε κατάχρηση χρόνου. Αμέσως μετά, ζητάει τον λόγο «επί προσωπικού» η κυρία Γραφίδου.

Και εδώ υπάρχει μια «πρώτη φορά» σε όσα θυμάμαι για τη λειτουργία του παρόντος προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου: γίνεται η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ χρήση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος δίνει τον λόγο ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ στην αιτούμενη τον λόγο, για να εξηγήσει τι αφορά το «ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ». Αυτό λέει ο κανονισμός, αυτό έγινε και, αν θυμάμαι καλά, ΙΣΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απαντά ότι, κατά την άποψη του, η κυρία Βούρλου δεν έθιξε κανέναν, ούτε την κυρία Γραφίδου, και δεν κάνει δεκτό το «επί προσωπικού».

Και εκεί που φαίνεται ότι τελειώνει το θέμα, παίρνει τον λόγο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος, σε ρόλο μεσολαβητή (μεσολαβητή ποιών άραγε;) παροτρύνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πάρει πίσω την απόφασή του και να επιτρέψει στην επικεφαλής της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή» να αναλύσει αυτά που εκείνη έκρινε ότι την έθιξαν και, στη συνέχεια, να υποχρεώσει την κυρία Βούρλου να δώσει εξηγήσεις για όσα της είχαν καταλογιστεί..!

ΦΥΣΙΚΑ και απόλυτα λογικά, ο πρόεδρος αρνείται να παραχωρήσει στο ΚΚΕ προνόμια που δεν δικαιούται: να κάνει, δηλαδή, τον «μεσάζοντα» για να επιτευχθεί η «εύρυθμη λειτουργία» του δημοτικού συμβουλίου.

 

“ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ” σε τι;

Όποιος παρακολουθήσει και το «διάγγελμα» Γραφίδου, αλλά και την προσπάθεια «στραπάτσου» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μπορεί αμέσως να βγάλει το συμπέρασμα ότι υπάρχει συμπαιγνία, συνεργασία, δημιουργία «μετώπου» κατά του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ας πούμε ότι είναι θεμιτό μεταξύ των πολιτικών όλων των βαθμίδων και διαμετρήματος. Αλλά το να καλύπτεται όλο αυτό με ένα διάγγελμα “ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ”, κάνει μπαμ ότι είναι εντελώς «ξεκάρφωτο». “ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ” σε τι; Σε κακοδιαχείριση; Σε καταστρατήγηση του κανονισμού; Σε προσβλητική συμπεριφορά του δημάρχου ή του προέδρου;

ΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ αυτά υπάρχει προϊσταμένη αρχή. Στην οποία έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προσφύγει ο θιγόμενος, αν νομίζει ότι θίγεται. ΑΝ ΘΙΓΕΤΑΙ.

 

Υπάρχει προηγούμενο..!

Η κυρία Γραφίδου ανήκε στην παράταξη «Καισαριανή Δημιουργία Αντ. Καμπάκας» την περίοδο που ήταν δήμαρχος Καισαριανής ο τελευταίος. Ήταν η εποχή που είχε φλομώσει τους πολίτες της Καισαριανής με «πομφόλυγες» του τύπου «Όλοι μαζί για την Καισαριανή του 21ου αιώνα».

Ήταν η εποχή που μας είχε φλομώσει στο ψέμα για τη δημιουργία κολυμβητηρίου στην Καισαριανή!!!

Ήταν η ίδια εποχή που υπέγραψε την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου σε Μ.Κ.Ο. για τη δημιουργία… λαχανόκηπου!!! Ήταν η ίδια εποχή που απεμπόλησε όλα τα δικαιώματα του δήμου Καισαριανής από την ΥΠΟΠΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, υπογράφοντας τη λύση της μεταξύ τους σύμβασης..! Λύση την οποία προσυπέγραψαν όλοι οι τότε επικεφαλής, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ!!!

 

Μήπως εδώ πρέπει να εφαρμοστεί η “ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ”;

Σε καμία από αυτές τις σκανδαλώδεις «παρεμβάσεις» και πράξεις κατά των πολιτών της Καισαριανής δεν υπάρχει αντίδραση, εξ όσων γνωρίζω, της κυρία Γραφίδου. Η οποία ναι μεν δεν κατείχε κάποιο θεσμικό ρόλο στη διοίκηση Καμπάκα, αλλά ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη του.

 

Με απειλούσε με εξώδικο!!!

Λίγο πριν τελειώσει η θητεία του, ο τότε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ μου έστειλε εξώδικο, με το οποίο με «απειλούσε» ή «προειδοποιούσε» ότι θα έχω μπλεξίματα αν δεν σταματήσω να ασχολούμαι  με τα πεπραγμένα του!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Του δικού του τέλους από τον δημαρχιακό θώκο.

Μήπως τώρα πρέπει να δούμε με ηρεμία πού και πώς πρέπει να εφαρμοστεί η «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»; Μήπως πρέπει να εφαρμοστεί προς αυτούς που κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στην Καισαριανή;

Λέω, ΜΗΠΩΣ;

Θα επανέλθω ΚΑΙ με ΕΓΓΡΑΦΑ, αν κριθεί αναγκαίο.