Πριν από λίγη ώρα έλαβα την παρακάτω επιστολή της παράταξης του κ. Κοντόσταυλου, η οποία αναφέρεται στο δημοτικό στάδιο Καισαριανής. Είμαι από τους πολύ λίγους που έχουν ασχοληθεί με τα κατά συρροή ΣΚΑΝΔΑΛΑ που έχουν διαπραχθεί σ’ αυτόν τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ χώρο. Έχω καταφύγει και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία Αθήνας για το, κατά την άποψή μου, ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που έχει συντελεστεί επί της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας. Δημοσιεύω χωρίς την παραμικρή αλλαγή την επιστολή. Διατηρώ το αναφαίρετο δικαίωμά μου, ως πολίτης και δημότης Καισαριανής, να εκφράσω αυτούσια την άποψή μου επί ΟΛΩΝ όσα γίνονται και γράφονται για το συγκεκριμένο θέμα. Και αυτό θα κάνω.           Τ. Αλ. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλά τα ερωτήματα και για το γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος»

Η θέση μας ως παράταξη «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», όσον αφορά στ’ όσα αναφέρονται για το δημοτικό στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος».

Κατ’ αρχάς, οι επονομαζόμενοι «νοικοκύρηδες» προσπάθησαν με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο να διατηρήσουν ανοιχτό το στάδιο για την άθληση των ομάδων της πόλης μας, σύμφωνα με τις αρχές και την πεποίθηση ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στους αθλούμενους της γειτονιάς μας, της συνοικίας μας που εκφράζονται μέσα από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Την 1/9/2014, βρήκαμε στο δημοτικό στάδιο έναν αγωνιστικό χώρο σε καλή κατάσταση, αλλά κι έναν εργολάβο – συντηρητή του χλοοτάπητα χωρίς ΣΥΜΒΑΣΗ και ΑΠΛΗΡΩΤΟ. Απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπου η μεν Οικονομική μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ για σχετική δαπάνη, η δε Τεχνική υπηρεσία (τμήμα Επίβλεψης Έργων Πρασίνου) με την υπ’ αριθμ. 12100/9-10-2014 έκθεσή της, μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ειδικά μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό για τη συντήρηση του σταδίου. Έχοντας προτάσεις από ΠΑΕ για χρήση των εγκαταστάσεων, καλέσαμε στις 30/9/2014 με την υπ’ αριθμ. «11717» πρόσκληση με κλητήρα προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για συζήτηση της χρήσης του σταδίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο, στις 21/10/2014, με την 225 απόφασή του ενέκρινε κατά πλειοψηφία το 88% την εκμίσθωση του δημοτικού σταδίου με δημοπρασία, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 270/81 «άρθρο 192» του ΔΚΚ και η οικονομική επιτροπή στις 14/11/2014 με την «13649» απόφαση καθόρισε τους όρους παραχώρησης χρήσης του σταδίου, σύμφωνα με το «άρθρο 56» του ν 2527/1999.

Η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών καθορίστηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου στις 25/11/2014, η συνεδρίαση, όμως, αναβλήθηκε λόγω μη παρουσίας των μελών της αντιπολίτευσης (απόφαση 14202/26-11-2014 της οικονομικής επιτροπής). Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα μέλη της τότε αντιπολίτευσης (25/11/2014), με τη μη παρουσία τους στην οικονομική επιτροπή δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκμίσθωσης του δημοτικού σταδίου, σύμφωνα με την «225/21-10-2014» απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την «13549/14-11-2014», οι οποίες είχαν υπερψηφιστεί.

Επίσης, στην εκμίσθωση λάβαμε υπόψη μας όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης, τα οποία έχουν καθημερινά στη διάθεσή τους 2 ώρες έκαστο για χρήση στα βοηθητικά και ουδεμία απαίτηση είχαν στο δημοτικό στάδιο.

Όταν ζητήθηκε από τον Μικρασιατικό, δόθηκε και για το πρωτάθλημα και για τουρνουά. Ο Εθνικός Αστέρας ήταν εξασφαλισμένος με δύο δίωρες προπονήσεις την εβδομάδα κι έναν αγώνα πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία επιλέγουν να παίζουν στη Νear λόγω απόστασης.

Β. Μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μη παραχώρηση του «Μ. Κρητικόπουλος» στον Άλιμο, θα αναμέναμε συγκεκριμένες απαντήσεις στον λαό της Καισαριανής για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στο χώρο του γηπέδου.

Συγκεκριμένα:

1. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για τα όσα συνέβησαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλίμου – ΑΕΚ, όσον αφορά στη λειτουργία δύο, τουλάχιστον, «κυλικείων» στις εισόδους των εξέδρων του γηπέδου, για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλίμου – ΑΕΚ στο «Μ. Κρητικόπουλος» στήθηκαν -χωρίς κανείς να γνωρίζει αν τηρήθηκε το σύνολο των απαιτούμενων προδιαγραφών- δύο «μαγαζάκια», όπου πωλούσαν καφέ, αναψυκτικά κ.λπ., στους φιλάθλους. Από το γεγονός ανακύπτουν πολλά ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης στον λαό της Καισαριανής:

– Από ποιους στήθηκαν

– Ποιος παραχώρησε την άδεια λειτουργίας (δεδομένου ότι στο γήπεδο ήταν παρόντες δύο νυν Αντιδήμαρχοι, που είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα όσα συνέβαιναν)

– Παρέχονταν οι νόμιμες αποδείξεις στους φιλάθλους – καταναλωτές (σύμφωνα με μαρτυρίες, καταγγέλλεται ότι τα αυτοσχέδια κυλικεία δεν έκοβαν αποδείξεις)

– Πού πήγαν οι συγκεκριμένες εισπράξεις; Εισπράχθηκε από τον Δήμο μέρος του ποσού κι, αν ναι, με ποιους όρους και ποια συμφωνία; Αν όχι, με ποιο δικαίωμα;

2. Η νέα δημοτική αρχή, που κράδαινε ως «λάβαρο» παρανομίας τη χρησιμοποίηση του γηπέδου από τον Άλιμο, καλείται να απαντήσει εδώ και τώρα, γιατί περίμενε να διεξαχθεί το παιγνίδι με την ΑΕΚ και στη συνέχεια να προχωρήσει στην καταγγελία και την απαγόρευση χρήσης του γηπέδου «Μ. Κρητικόπουλος» από το σωματείο. Άλλωστε, οι «κακές» γλώσσες λένε ότι ήδη είχε αποφασίσει ο Άλιμος να μην ξαναχρησιμοποιήσει το γήπεδο αυτό!

Γιατί επέτρεψαν να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο «Μ. Κρητικόπουλος» από το Σωματείο Άλιμος στο «ντέρμπι» με την ΑΕΚ; Ο λόγος βέβαια είναι προφανής.

3. Έχει τηρηθεί η διαφάνεια με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις του ποδοσφαιρικού αγώνα Άλιμος- ΑΕΚ;

Αναμένουμε ενημέρωση και τον απολογισμό (εσόδων – εξόδων), για τα έσοδα από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

4. Η νέα δημοτική αρχή καλείται να μας ενημερώσει για τα όσα έχει πράξει σχετικά με τη συντήρηση του γκαζόν του γηπέδου, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο πολίτης για αθλοπαιδιές, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς κι όσοι παρακολούθησαν το παιγνίδι από την τηλεόραση, κάθε άλλο από επαρκή έκριναν την κατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου.

Εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με τον σχεδιασμό και τα έως τώρα πεπραγμένα της νέας διοίκησης του Δήμου, σχετικά με τη συντήρηση του γηπέδου « Μ. Κρητικόπουλος».

Ακόμη, άγνωστο παραμένει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του γηπέδου στον Καισαριανιώτικο λαό για αθλοπαιδιές, αφού έχει διασφαλιστεί η καταλληλότητα της χρήσης του.

Θα σταλεί αίτημα να σας δοθούν χρήματα για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα (ΣΥΡΙΖΑ, βλέπετε κυβέρνηση), ώστε να …… το άλλοθι της αδυναμίας σας. Μέχρι τότε όμως, θα χρησιμοποιεί ο λαός της Καισαριανής και οι ομάδες, το γήπεδο έτσι όπως είναι σήμερα.

5. Τι ακριβώς συμβαίνει με τη χρήση του κλειστού «Γιώργος Μελλισηνός»

Και στο συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιούνται και σωματεία εκτός πόλης ανταποδοτικά (ΚΡΟΝΟΣ,  σύμφωνα με κανονιστική απόφαση του ΔΣ από τη Δημαρχία του Καμπάκα). Για τους συγκεκριμένους δεν έχει γίνει καμία αναφορά. Θα ισχύσει ό,τι και με τον Άλιμο ή ακολουθείται η λογική του δύο μέτρα και δύο σταθμά, επειδή καταθέτουν κατευθείαν στο λογαριασμό του Δήμου;

6. Τι συμβαίνει με το 5x5 του «Μ. Κρητικόπουλος»; Αυτός που το έχει πληρώνει;

Η ενημέρωση που έχουμε ως παράταξη σχετικά με το θέμα αναφέρει ότι έχει να πληρώσει από τον Ιανουάριο. Μήπως τα καταθέτει στο Παρακαταθήκων;

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να εγκαταλείψει πλέον τη δικαιολογία του χρόνου και να ασχοληθεί, επιτέλους, με όλα όσα με ευκολία προεκλογικά δεσμευόταν ότι θα τα λύσει άμεσα κι αποτελεσματικά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

«Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής»