Η βεβήλωση του Σκοπευτηρίου συνεχίζεται… Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
της «αγροτικής έκτασης» του Σκοπευτηρίου παραμένει και
συνεχίζει να προκαλεί… ΝΕΑ ‘’ΟΙΚΟΠΕΔΑ’’ ΕΧΟΥΝ ‘’ΚΟΠΕΙ’’,
νέο χώμα έχει σωρευθεί και θα βάλουν και… ΠΑΡΑΘΥΡΑ!!!


 Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έχουν περάσει πενήντα και πλέον ημέρες από την ανακοίνωση της λήξης της σύμβασης με το ΕΠΕΚΑ. Ήταν 17 Δεκέμβρη 2014. Πενήντα και πλέον μέρες το όνειδος της «αγροτικής έκτασης» δίπλα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης εξακολουθεί να ανακυκλώνει την κοπριά που άφησαν πίσω τους οι εκδιωχθέντες και να προσθέτει νέα..! Πενήντα μέρες κατά τις οποίες ο δήμος Καισαριανής έχει αποξενωθεί από όλα τα δικαιώματά του επί του χώρου… Τα κλειδιά της περίφραξης του χώρου τα έχουν άλλοι, νέοι, «γαιοκτήμονες»..! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ για όλη την Καισαριανή να ανέχεται αυτό το έκτρωμα που βεβηλώνει τον ιερό χώρο.

Οι πολίτες της Καισαριανής ένιωσαν δικαιωμένοι και υπερήφανοι όταν έμαθαν ότι η νέα δημοτική αρχή του ΚΚΕ στάθηκε στο ύψος της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και δεν υπέκυψε στις πιέσεις της ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ για συνέχιση του αίσχους.

Από τότε μέχρι σήμερα φαίνεται ότι «κάτι» έχει αλλάξει… «Κάτι» έχει μπει ανάμεσα στη δημοτική αρχή του ΚΚΕ και στον λαό, τους πολίτες. Είναι η εξουσία; Είναι κάποια συμφέροντα; Είναι κάποιοι «ημέτεροι»; Ό,τι κι αν είναι, ΠΡΕΠΕΙ η δημοτική αρχή να το κάνει στην άκρη. Διαφορετικά, η αγανάκτηση του κόσμου με τους «προηγούμενους» που την ανέβασε στον δημαρχιακό θώκο, αυτή η ίδια αγανάκτηση εύκολα θα την γκρεμίσει.  

Μόλις προχτές, Παρασκευή μεσημέρι, ο δήμαρχος Καισαριανής μας ανέπτυξε τα σχέδιά του για τη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Που; Δίπλα στην κοπριά; Δίπλα στη «γεωργική έκταση» των ανιστόρητων και ανυπόληπτων συνεργατών των Μ.Κ.Ο.; Θα είναι και αυτός ο ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ένα από τα εκθέματα της Ιστορίας που θα «θαυμάζουν» οι επισκέπτες του Μουσείου;

Και το χειρότερο: η δημοτική αρχή φαίνεται ότι ανέχεται ή υποθάλπει ή προτρέπει την κατάτμηση του χώρου σε ΝΕΑ «ΟΙΚΟΠΕΔΑ»!!! Οι σημερινές φωτογραφίες είναι αψευδής μάρτυρας:

Η χάραξη είναι νέα και το χώμα που έχει πέσει είναι καινούργιο!!! Η σειρά των φωτογραφιών που έχω πάρει, με ημερομηνίες όλες, τα «λέει όλα»… Όσο για το παράθυρο(!!!) που βλέπετε στη φωτογραφία της κορυφής, τι να πω; Φαίνεται ότι ετοιμάζονται για… ανέγερση κτίσματος!!! Για τα νάιλον και τα «θερμοκήπια» τι να πει κανείς; Απίστευτα πράγματα..! Και η δημοτική αρχή κάνει πως «δεν βλέπει»…Άραγε, είναι άξιοι πληροφόρησης οι πολίτες για να μάθουν ποιοί κατέχουν τα ΚΛΕΙΔΙΑ του λουκέτου της πόρτας; Δικαιούνται οι πολίτες να πληροφορηθούν με ποιά απόφαση, ποιού οργάνου "κόπηκαν" ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ τα νέα "αγροτεμάχια"; ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;

Δυστυχώς, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι και η νέα δημοτική αρχή ενεργεί κατ' επιλογήν και "προφυλάσσει" τους δημόσιους χώρους μόνο όπου θέλει. Αλλά για τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ του Σκοπευτηρίου, δεν υπάρχει "όπου θέλει". Υπάρχει ο σεβασμός στην Ιστορία του χώρου. Και η εικόνα του σκουπιδότοπου, νομίζω ότι μόνο σεβασμό δεν αποδεικνύει… 


Στο μεταξύ, εκκρεμεί, έχοντας πάρει τον δρόμο της, η ΜΗΝΥΣΗ που έχει καταθέσει η Πολεοδομίας της Αθήνας κατά του ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ για τις κατασκευές του ΕΠΕΚΑ!!! Αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες!!! Και η νέα δημοτική αρχή τις επεκτείνει!!!


Οι "αυθαίρετες κατασκευές" φέρνουν ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..!

Είναι πολλά τα προβλήματα που παρέλαβε η δημοτική αρχή, αλλά… η δημόσια ενημέρωση είναι το πρώτιστο ΚΑΘΗΚΟΝ. Και μπορεί να κάνει «συνέντευξη τύπου» η δημοτική αρχή, αλλά… δεν απαντά και δεν αντιδρά σε ερωτήματα πολιτών για τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, παρ’ ότι υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!!! Από τις 2 Φεβρουαρίου έχω στείλει πρωτοκολλημένη επιστολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Περρή για ανεκτέλεστη απόφαση που αφορά «απομάκρυνση ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ στο Ο.Τ. 9». Μέχρι αυτή την ώρα όχι μόνο δεν έχω πάρει απάντηση, αλλά οι «αυθαίρετες κατασκευές» ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ προσπορίζοντας κέρδη στον έχοντα κατασκευάσει τις αυθαίρετες κατασκευές!!! 

Θα επανέλθω, άσχετα αν πάρω ή δεν πάρω απάντηση στην επιστολή μου. Πιστεύω ότι η διερεύνηση των λόγων για τους οποίους δεν εκτελέστηκε και δεν ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν απαιτεί προσφυγή… στη Χάγη… Απαιτεί βούληση και θάρρος. Κοινωνικό θάρρος, όχι κομματικό.


Κύριε δήμαρχε Καισαριανής,

Ο έλεγχος της όποιας εξουσίας είναι το πρωταρχικό καθήκον και δικαίωμα κάθε πολίτη. Αυτό το καθήκον και δικαίωμά μου θα ασκήσω ΚΑΙ ΤΩΡΑ και στο μέλλον. Πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος της κοινωνίας της πόλης μας. Αν είναι και προς δικό σας όφελος, ακόμη καλύτερα.