Οι ώρες κοινής ησυχίας ΠΡΕΠΕΙ να είναι από τις 15.30 έως 17.30 το απόγευμα
και από 22.00 έως 07.30 το πρωί.
ΝΕΟ «ΦΡΟΥΤΟ» η κατάληψη του οδοστρώματος με καφάσια και άλλα αντικείμενα,
για να έχουν πάρκινγκ Ι.Χ. ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ..!

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έχει παραγίνει το κακό με την ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ καταστρατήγηση των ωρών κοινής ησυχίας στην Καισαριανή, ή τουλάχιστον σε κάποιες γειτονιές της. Όπως, ας πούμε, στα πέριξ του Βασιλόπουλου και της οδού Σταματιάδου, στην οποία, προφανώς, «νόμος είναι το δίκιο… του παραβάτη». Αυτού, δηλαδή, ΤΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ «επιχειρηματία», ο οποίος «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια» τους κατοίκους και φέρνει τα ΦΟΡΤΗΓΑ να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν στις ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!!! Μερικές φορές και νωρίτερα…

Να σημειωθεί ότι στο ακίνητο που συμβαίνουν όλα αυτά ΔΕΝ υπάρχει ούτε μία ταμπέλα που να πληροφορεί ποια επιχείρηση στεγάζεται και ποιο αντικείμενο έχει. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι, καθημερινά, ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ, υπάρχει κατάληψη του οδοστρώματος με καφάσια, για να φυλάνε τις θέσεις για τα φορτηγά τους. Κάτι το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Θεωρώ επιβεβλημένη την παρέμβαση της δημοτικής αρχής, πριν επιληφθεί η αστυνομία και υποβληθούν μηνύσεις με απρόβλεπτα επακόλουθα.

 

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κλπ.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες των διατάξεων για τις ώρες κοινής ησυχίας, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.

Εγώ θα επανέλθω ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, αν δεν ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα.