Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τα μάθατε; ΕΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ όσοι πληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη είμαστε κορόιδα..!  Οι «ατσίδες» είναι αυτοί που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο Καισαριανής… Από πότε ΔΕΝ πληρώνουν; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εδώ και ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Και όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά μας «φτύνουν» κατάμουτρα και μας προκαλούν…

Διάβασα τον καταιγισμό των διαφημιστικών δημοσιευμάτων για ένα μαγαζί της Καισαριανής, το οποίο είχε κλείσει από το 2015-2016. Δεν γνωρίζω γιατί είχε κλείσει. Γνωρίζω όμως ότι ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Το γνωρίζω από την προσφυγή-αίτηση συμβιβασμού που κατέθεσε ένας εκ των ιδιοκτητών-διαχειριστών του μαγαζιού με την οποία ζητούσε, λέει, συμβιβασμό… Βλέπετε την αίτηση στην κορυφή.

Συμβιβασμό για ποιο πράγμα; Απ’ όσα καταλαβαίνω, ήθελε (και προφανώς θέλει διακαώς…) να του ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ δημόσια έσοδα. ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ δηλαδή!!! Πιστεύει ο «ατσίδας» αυτός ότι θα βρεθεί ένας δήμαρχος, και ειδικά ο Βοσκόπουλος που δεν έχει δώσει δικαιώματα μέχρι σήμερα, ο οποίος θα ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ, ΘΑ “ΚΛΕΨΕΙ” ουσιαστικά λεφτά από τους πολίτες για να τα κάνει «ευγενική χορηγία» στον ψαροταβερνιάρη!!!

Και το ερώτημα σήμερα είναι ΚΑΙ άλλο: ΠΩΣ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ; Έκανε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες; Έχει παρακάμψει στον δήμο; Και το κυριότερο: ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ή ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ;  

Μην ξεχνάμε ότι, όπως φαίνεται στην απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τον ορισμό δικηγόρου από τον δήμο για την εκδίκαση της προσφυγής του καταστηματάρχη που ζητάει «ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ», τα χρέη έχουν αρχίσει να βεβαιώνονται από το 2001!!! Δημοτική αρχή ΚΚΕ δηλαδή… Πέρασαν άλλες ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ  δημοτικές αρχές και τα χρέη παρέμειναν ατόφια..! Μια προσπάθεια έκανε ο τότε αντιδήμαρχος Γιάννη Δήμος να κατασχέσει τα τραπεζοκαθίσματα του οφειλέτη, αλλά ο «ατσίδας» προτίμησε να πάρει άλλα, παρά να πληρώσει μέρος των χρεών που ο ίδιος δημιούργησε..!

Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με συνειδητό «μπαταξή». Και μάλιστα σε βάρος των πολιτών της Καισαριανής, της πόλης στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση..!

Είναι νομίζω περιττό να τονιστεί ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΑΕΥΡΟ στο συγκεκριμένο κατάστημα, όσο καιρό και αν λειτουργήσει. Αν  και πιστεύω ότι δεν πρόκειται ο σημερινός δήμαρχος να το αφήσει να κλείσει ούτε μήνα, αν δεν πληρώσει τα χρωστούμενα.

Εμπρός, κύριε δήμαρχε! ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ’ ΟΛΑΣ..!

ΥΓ: Κατέθεσα σήμερα το πρωί επιστολή προς τον κ. δήμαρχο, με την οποία ζητάω πληροφορίες για το συγκεκριμένο κατάστημα. Μόλις πάρω απάντηση θα σας ενημερώσω.