Με καθυστέρηση ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ η δημοτική αρχή Καισαριανής
ανακοίνωσε την ύπαρξη δεσμευμένων ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ακινήτων
από το “ευρωπαϊκό ενεχυροδανειστήριο”…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έχουμε και λέμε:

♦ Στις 19 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ Β’ 2320 με την απόφαση για τη δέσμευση των δημοτικών ακινήτων.

♦ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ρωτήθηκε δια ζώσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Βύρωνα τι γνωρίζει για το θέμα. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

♦ Στις 21 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε από τους έξι ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους του Βύρωνα αίτημα άμεσης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι έβγαλαν δελτίο τύπου (διαβάστε το ΕΔΩ) ενημερώνοντας τους πολίτες για τα μέχρι εκείνη την ημέρα γεγονότα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου συγκαλείται σε… κατεπείγουσα Δημόσια συνεδρίαση” αλλά σε “τακτική συνεδρίαση” το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα. Όπως μαθαίνουμε από την πρόσκληση η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω των αιτημάτων του ενός τρίτου (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου”. Έστω, λοιπόν, μ’ αυτή την ακαταλαβίστικη μεσοβέζικη διατύπωση, το δημοτικό συμβούλιο έγινε στον Βύρωνα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τότε, στις 27 Σεπτεμβρίου, μάθαμε ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ότι υπάρχουν δεσμευμένα ακίνητα ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ..! Της οποίας Καισαριανής ο δήμαρχος ή “δεν είχε πάρει μυρωδιά” για όσα τον αφορούσαν, ή δεν είχε πάρει την άδεια του Περισσού για να… ενημερώσει τους πολίτες!!!

Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στην πρώτη μέρα του Οκτώβρη, λίγο πριν από την επέτειο της “Οχτωβριανής επανάστασης των μπολσεβίκων”, οπότε η δημοτική αρχή της Καισαριανής καταδέχτηκε να ενημερώσει τους υπηκόους της ότι “ανάμεσα στα ακίνητα της λίστας του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον ως τώρα έλεγχο, εμφανίζονται 28 καταχωρήσεις εκτάσεων που βρίσκονται στο Δήμο μας. Μέσα σε αυτά είναι αθλητικοί χώροι (γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, μπάσκετ Αλεξάνδρου), το πάρκο του Άι Γιάννη, το 2ο Δημοτικό σχολείο, παιδικές χαρές (Αμασείας, 2ας Μαΐου), μέχρι και η πλατεία του Αγ. Νικολάου”.

Επειδή, φυσικά, ΔΕΝ έχουν το σθένος να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να πουν στους πολίτες ΓΙΑΤΙ “ξύπνησαν” μετά από ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ από την αποκάλυψη του θέματος, αραδιάζουν πάλι τις συνηθισμένες κομματικές αερολογίες για την “αποφασιστικότητα του Καισαριανιώτικου λαού”, ο οποίος “με τη δράση του δεν επέτρεψε να προχωρήσει κανένα τέτοιο βέβηλο σχέδιο” “όταν ξεπουλούσε στο ΤΑΙΠΕΔ τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής το 2014”.

Άσχετα βέβαια με το ότι το ΤΑΙΠΕΔ, το 2014, είχε πάρει σαφέστατη και κατηγορηματική θέση άμεσα, λέγοντας ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ..! Αυτά για τους κομματικούς ινστρούχτορες του Περισσού είναι “ψιλά γράμματα”… Αυτοί θέλουν πάλι και πάλι και πάλι και πάλι να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ να περάσουν στη μάζα τα περί “αποφασιστικότητας του Καισαριανιώτικου λαού”… Τον οποίο, στην ουσία, έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια (ΑΝ έχουν τέτοια).

Ας ελπίσουμε ότι στο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει αναφορά σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία. Όπως, π.χ., ΑΝ ο δήμος Καισαριανής έχει μεταγράψει στη μερίδα του ΚΑΠΟΙΑ από τα ακίνητα που φέρονται να έχουν δεσμευθεί. Όπως, π.χ., το γήπεδο του ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κυβερνούν σήμερα την Καισαριανή είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, το βάρος και η ευθύνη της διαφύλαξης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ πέφτει στους ώμους της αντιπολίτευσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα φερόμενα ως δεσμευμένα ακίνητα της Καισαριανής είναι φορτωμένα με ιδιαιτερότητες, και νομικές αλλά και, ΚΥΡΙΩΣ, ιδιοκτησιακού χαρακτήρα.

Το 2ο Δημοτικό σχολείο, π.χ., Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ της κυρίας Δούρου, αρνήθηκε, κατ’ αρχήν, να το χρηματοδοτήσει για να επισκευαστεί, με το επιχείρημα ότι είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ… ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ; Με μεταγραφή του στην ιδιοκτησία του δήμου ή με κομματική συναλλαγή μεταξύ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ; Αν έχει συμβεί το δεύτερο, τότε εμφανίζεται ως ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, η οποία δεσμεύεται ανά πάσα στιγμή…

Το γήπεδο του ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ έχει μεταγραφεί και νομιμοποιηθεί ως ιδιοκτησία του δήμου Καισαριανής; Γιατί το γήπεδο και όλες οι εγκαταστάσεις του γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ, γιατί θεωρούνται ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ. Άρα θεωρείται ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ. Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση επ’ αυτού στο δημοτικό συμβούλιο πριν από το 2014. Και η συζήτηση είχε καταλήξει ΤΟΤΕ σε αδιέξοδο. ΣΗΜΕΡΑ υπάρχει κάτι νεότερο επ’ αυτού;

Το πάρκο του Άη Γιάννη είναι ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, άρα ΔΗΜΟΣΙΑ, άρα ΚΡΑΤΙΚΗ. Έχει γίνει κάποια ενέργεια για αποχαρακτηρισμό του χώρου και μεταγραφή του στον δήμο Καισαριανής;

Αυτά και πολλά άλλα, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, στοιχεία θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ η αντιπολίτευση να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, στις 4 Οκτωβρίου για να ενημερωθούν, επί τέλους, οι πολίτες. Διαφορετικά (και εν όψει εκλογών, δημοτικών και εθνικών) όλα τα προβλήματα της πόλης θα “λυθούν” “με το στόμα”, με την ψευδεπίγραφη “ενημέρωση” της προπαγάνδας του Περισσού…

Όπως με τη μετονομασία της οδού Λυδίας, στην οποία είχε δοθεί στα χαρτιά, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, το όνομα του “εθνικού ήρωα” Άρη Βελουχιώτη, αλλά το κουκουέδικο ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ να την εφαρμόσει γιατί, λέει, ΘΑ “υλοποιηθούν με τις πρέπουσες τιμές στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί”..!

Σκεφτείτε να μην αποκαλούσε και “εθνικό ήρωα” τον Άρη Βελουχιώτη ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου…

Επανέρχομαι με την παράθεση του ΕΓΓΡΑΦΟΥ του δήμου Καισαριανής προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σε απάντηση εγγράφου της επί καταγγελίας μου για την μη υλοποίηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.