ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ύποπτων προθέσεων,
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ μειωμένων αντανακλαστικών ελέγχου…

Ψήφισαν(;) ΟΜΟΦΩΝΑ την καταστρατήγηση του νόμου για την αγορά
παραγωγών!!! Προφανώς οι ΚΚέδες “κλειδοκράτορες” ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ
να υπάρχει έλεγχος από τους πολίτες, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ..!
Προφανώς, επίσης, η αντιπολίτευση
ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ τον επιβαλλόμενο έλεγχο…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Από πού ν’ αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει μ’ αυτούς που έχει μπλέξει η Καισαριανή; Οι ΚΚέδες έχουν υπερβεί κάθε όριο ανεκτικότητας. Και το κυριότερο: έχουν υπερβεί προ πολλού τα όρια της χρηστής διοίκησης, για την οποία είναι υποχρεωμένοι. Το αποκορύφωμα: Επικαλούνται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2015, η οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στις αναρτημένες αποφάσεις!!! Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Στις 12 Σεπτέμβρη, πριν από λίγες μέρες δηλαδή, το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής φαίνεται ότι ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ αυτό που βλέπετε στην κορυφή. Ο δήμος Καισαριανής, εξακολουθεί να θέλει να ελέγχει την αγορά καταναλωτών, παρ’ ότι ο νόμος άλλα ορίζει!!!

Είχε περιληφθεί νομίμως στα θέματα ημερήσιας διάταξης αυτό το θέμα που φαίνεται ότι ψηφίστηκε; ΟΧΙ.


Είχε έρθει εκτός ημερήσιας διάταξης; ΟΧΙ, αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην απόφαση… Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο; ΑΓΝΩΣΤΟ..! Είναι άλλη μία “μαϊμού” απόφαση; Ίσως, ενδεχομένως, πιθανόν… Αν υπάρχει κοινωνική υπευθυνότητα σε κάποιους από αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών σε λίγους μήνες, ας βγουν δημόσια να δώσουν τεκμηριωμένη απάντηση.


Λειτουργεί ΝΟΜΙΜΑ η “αγορά παραγωγών”;

Ο πυρήνας της υπόθεσης είναι ο εξής: Στις 13 Νοεμβρίου 2017 ψηφίστηκε ο νόμος 4497 με τίτλο «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».




Με την ψήφιση του νόμου άλλαξαν εκ βάθρων οι προϋποθέσεις λειτουργίας των διάφορων υπαίθριων αγορών τύπου «χωρίς μεσάζοντες», «χωριό παραγωγών», «αγορά παραγωγών» κλπ. κλπ. Το βασικότερο όλων από τα σημεία που ενδιαφέρουν τους πολίτες είναι ότι:

Κανένας δήμος ΔΕΝ μπορεί να οργανώσει και να λειτουργήσει τέτοιου είδους παζάρια. Η λειτουργία τους είναι πλέον ευθύνη συλλόγων καταναλωτών που ιδρύονται στους δήμους και οι οποίοι σύλλογοι ζητούν από τους δήμους χώρο για τη λειτουργία των αγορών αυτών. Αυτοί οι σύλλογοι καταναλωτών είναι υπεύθυνοι για τη νόμιμη λειτουργία των αγορών αυτών.

Οι συμμετέχοντες παραγωγοί στις αγορές αυτές ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ στις κοινωνικές δομές των δήμων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρηματική συναλλαγή μεταξύ συλλόγων καταναλωτών, δήμων και παραγωγών.

Διαβάστε τι λέει το άρθρο 37 του νόμου 4497.

 

Ο σύλλογος καταναλωτών Βύρωνα “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

Στον Βύρωνα, η διοίκηση Κατωπόδη ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ να συμμορφωθεί με το νέο νομικό καθεστώς. Έτσι, άμεσα (και πιθανότατα μέσα από «επείγουσες» διαδικασίες…), από τον Νοέμβριο του 2017 άρχισε να λειτουργεί ο Σύλλογος Καταναλωτών Βύρωνα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ο οποίος και ανέλαβε να οργανώσει το μέχρι τότε ονομαζόμενο “Χωριό Παραγωγών”.


Ναι, αλλά “Εδώ είναι Καισαριανή”…

Στην Καισαριανή, “μη μου τους κύκλους τάραττε”… Πιστοί στην αδιαφάνεια την οποία ευλαβικά υπηρετούν οι τοποτηρητές του Περισσού, συνέχισαν να λειτουργούν την «αγορά παραγωγών» σαν να μην άλλαξε τίποτα. «Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει», που λένε. Καμία λογοδοσία και κανένας απολογισμός για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των εμπόρων – παραγωγών να διαθέτουν ποσότητες των εμπορευμάτων τους στις κοινωνικές δομές του δήμου. Καμία λογοδοσία και κανένας απολογισμός για το ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Απολογισμός ΕΠΙΣΗΜΟΣ, με παραστατικά και αποδεικτικά ΕΠΙΣΗΜΑ, θεωρημένα αρμοδίως, όπως ο νόμος ορίζει. Η «παρεούλα» του Περισσού τα ρυθμίζει αυτά μεταξύ τους, σε «στενό κομματικό κύκλο»…


Η “ξεφτίλα” της 12ης του Σεπτέμβρη…

Στις 12 Σεπτέμβρη, λοιπόν, συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή. Από εκείνη την ημέρα η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. μέχρι να δώσει πειστικές εξηγήσεις… Γιατί εκείνη την ημέρα ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι συζητήθηκε και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η παραβίαση του νόμου 4497 για τις αγορές καταναλωτών.


 

Πακτωλός ψεμάτων

Στην απόφαση 194 του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής (διαβάστε τη ΕΔΩ), που αναρτήθηκε στις 14 Σεπτέμβρη, περιλαμβάνεται ένας πακτωλός ψευδών στοιχείων:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής καμία απόφαση με αριθμό 64/24.02.2015!!! Όταν προσπαθείς να ανοίξεις τη συγκεκριμένη απόφαση, ανοίγει μία άλλη, άσχετη, για… «αναμόρφωση προϋπολογισμού»!!! Δείτε τη από κάτω:



Δεν αναφέρεται συγκεκριμένα και με έγκυρα παραστατικά τι έχουν δώσει οι συμμετέχοντες έμποροι/παραγωγοί στις δομές του δήμου. Συγκεκριμένα. Πόσα πούλησαν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ και πόσα πρόσφεραν.

Πουθενά δεν αναφέρεται στον ψηφισθέντα νόμο 4497 ότι ο νόμος ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ «μέχρι να βγουν ερμηνευτικές» διατάξεις. ΠΟΥΘΕΝΑ! Στη σελίδα 3443 αναφέρεται ρητά ότι «η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός: α) από την παράγραφο 8 του άρθρου 106, η οποία ισχύει αναδρομικά από 22 Ιουνίου 2016, και β) από τα άρθρα 65 παράγραφος 3 περιπτώσεις η΄ και θ΄, 75 έως 79 και τις παραγράφους 8 και 9 του άρθρου 96, που ισχύουν από 1.1.2018».

Με την υπογραφή «Ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Περρής» αναφέρεται αυτολεξεί ότι: «Με βάση το Νόμο 15/12/1985 προτείνεται να συνεχίσουμε την παραχώρηση του χώρου Rarking Αιολίας για λειτουργία Αγοράς Παραγωγών για ένα χρόνο (Σεπτέμβρη 2018 μέχρι και Σεπτέμβρη 2019) το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν αναφέρεται αριθμός νόμου!!! Μόνο ημερομηνία… Του 1985..! Όταν έχει βγει στο μεταξύ ο νόμος 2251/1994, με τον οποίο ρυθμίζονται τα θέματα των αγορών καταναλωτών, των συνεταιρισμών καταναλωτών κλπ. κλπ.


Μεθοδευμένη απόπειρα εξαπάτησης…

Όλα, μα όλα, συνηγορούν στο ότι υπάρχει μεθοδευμένη απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, προκειμένου να μη συσταθεί σύλλογος καταναλωτών στην Καισαριανή, αφού αυτό δεν το θέλουν με τίποτα οι εκλεκτοί του Περισσού. Οι λόγοι είναι προφανείς: ΑΝ και όποτε συσταθεί σύλλογος καταναλωτών θα έχει Δ.Σ. διαπαραταξιακό, με μέλη του ΔΣ προτεινόμενα από τις δημοτικές παρατάξεις και τους πολίτες. Και αυτό δεν θέλουν οι ΚΚέδες. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Φανερά και κρυφά. Νόμιμα ή όχι.

 

Το “ψήφισαν” ομόφωνα;

Αυτή η συρραφή ψευδών, ασυναρτησιών και αναλφαβητισμού, ψηφίστηκε, λέει, ομόφωνα!!! Από ποιους φαίνεται ότι ψηφίστηκε; Διαβάστε τους παρόντες:



«Θαυμάστε» και την «ομόφωνη» απόφαση:



ΠΡΟΤΑΣΗ

Να κάνω μία πρόταση; Σήμερα, όχι αύριο, να μαζευτούν 20 (ΕΙΚΟΣΙ) πολίτες της Καισαριανής, μη κομματικά ελεγχόμενοι από το ΚΚΕ, να μαζέψουν 20 υπογραφές, να πάρουν ένα έτοιμο καταστατικό (σαν αυτό του συλλόγου καταναλωτών Βύρωνα) και να ζητήσουν από το Πρωτοδικείο την αναγνώριση ενός «Συλλόγου Καταναλωτών Καισαριανής». Και μετά να ζητήσουν από τον δήμο, όπως λέει ο νόμος, χώρο για την αγορά παραγωγών. Και ν’ αφήσουν τους ΚΚέδες να τρέχουν να δώσουν «εξηγήσεις» στον Περισσό…

Ε, τι λέτε; Εγώ, πάντως, είμαι μέσα. Αρκεί να απαλλαγούν οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις από τη μπόχα και τις υπόνοιες της όποιας διαπλοκής. Κυρίως τής “αριστερής”…