ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βύρωνας, 26/4/2021

Με την υπ’ αριθμόν 4891/2020 τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών αναγνωρίζεται ότι έκταση 75 περίπου στρεμμάτων στον λόφο «Κοπανά», που περιλαμβάνει τα Θέατρα Βράχων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βύρωνα και του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, καθώς και δασική έκταση, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά σε ιδιώτες!

Η διεκδίκηση και η οριστική κατοχύρωση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του λόφου «Κοπανά» είναι μονόδρομος! Για το σκοπό αυτό θεωρούμε απαραίτητη τη συμπόρευση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της πόλης.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με εκπροσώπους μαζικών φορέων και κατοίκους της πόλης προκειμένου όλοι μαζί να συντονίσουμε τη δράση μας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε τη διεξαγωγή ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου* την Τετάρτη 5/5/2021 και ώρα 18.00’ στο Θέατρο Βράχων με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της πόλης και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος Βύρωνα για την προάσπιση και κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά».

Όλοι μαζί, ενωμένοι θα σταθούμε όρθιοι, θα απαιτήσουμε και θα κερδίσουμε το κοινωνικά δίκαιο: o λόφος Κοπανά ανήκει στο λαό του Βύρωνα!

*Απαραίτητη η τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.