Βύρωνας, 3 Ιουνίου 2021

Αξιότιμοι συμπολίτες/ισσες, αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Απευθύνομαι  σε σας με αίσθημα ευθύνης, ως Δήμαρχος και ως Βυρωνιώτης και ευελπιστώ να βρει απήχηση η έκκλησή μου για ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και συστράτευση για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τη ζωή της πόλης μας.

Ο λόφος Κοπανά, τα πρώην λατομεία Εργάνη, τα Θέατρα Βράχων και τα γήπεδα κινδυνεύουν!

Πριν 40 χρόνια διεκδικήσαμε με αγώνες κυρίως της νέας γενιάς και καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα χώρο εγκαταλελειμμένο και βρώμικο σε χώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής.

Σήμερα τα θέατρα "Μελίνα Μερκούρη" και "Άννα Συνοδινού" προς τιμήν των δύο καλλιτεχνών-πολιτικών με καθοριστικό ρόλο και έμπνευση για την δημιουργία τους, αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την Αττική.

Τα γήπεδα και οι κοινόχρηστοι χώροι δίνουν τη δυνατότητα για την τέλεση εκδηλώσεων, συνεστιάσεων, χορών και συναυλιών, από όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, ενώ προσφέρουν διέξοδο για τη βόλτα και την καθημερινή άσκηση σε χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία κατοχυρώνει το χώρο σε ιδιώτες.

Με αυτή την απαράδεκτη  απόφαση ζημιώνεται το Ελληνικό δημόσιο, οι Δήμοι, όλοι  οι πολίτες και κυρίως η νεολαία!

Οι Δημοτικές Αρχές των δύο Δήμων και το Δημόσιο, καταθέσαμε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Τα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο Δήμων, Σύλλογοι, Σωματεία, Προσωπικότητες, πολλά δημοσιεύματα, συλλογή υπογραφών ενισχύουν το κοινό αίτημα ο χώρος να παραμείνει δημόσιος και δασικός!

Στην πόλη του Μπάιρον, μετά από 200 χρόνια, είναι τραγικό να υπερασπιζόμαστε την ποιότητα της ζωής μας απέναντι στα τουρκικά φιρμάνια!

Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας την υπόθεση!

Ο ρόλος και η συμβολή σας στην έκβασή της είναι καθοριστικός!

Η υπεράσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής να γίνει ο αγώνας όλων μας, καθώς αφορά και θίγει τα δικαιώματα μας στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στον ελεύθερο χώρο και στην διατήρηση και συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Ο τόπος κερδήθηκε με αγώνες και με αγώνες θα παραμείνει δημόσιος!

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Ως πρώτη κίνηση σας καλούμε να υπογράψετε και να διαδώσετε το ψήφισμά του δήμου Βύρωνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/dimos_vyrona_stirixte_to_aitima_toy_dimoy_vyrona_na_parameinei_sto_dimosio_i_periohi_ton_theatron_vrahon/

Γρηγόρης Κατωπόδης

Δήμαρχος Βύρωνα