Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον δήμο Βύρωνα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των Επαναληπτικών Δημοτικών Εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019. Θα τα δείτε ακριβώς από κάτω.

        Συνδυασμοί                                 Σύνολο Ψήφων       Ποσοστό

1. Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα     9.181                 50,37%

2. Νέα Εποχή Βύρωνα Χρήστος Α. Γώγος      9.046                 49,63%

Τα σπουδαία δεν είναι αυτά. Αυτά, απλά, δείχνουν ότι ένσταση ΔΕΝ στέκει με μια διαφορά 145 ψήφων. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δημιουργεί και άσχημους συνειρμούς και υπόνοιες για την αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έγιναν που έγιναν «ρόμπες» με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις-καρφώματα οι δύο παρατάξεις που φανερά δήλωσαν ότι στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, επιζητούν και την ανάλογη συνέχεια; Δεν φαντάζομαι…  Και δεν φαντάζομαι να τη θέλει και ο αυριανός πρωθυπουργός… Μόνο ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ προκαλούν στη Νέα Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες… 

Αλλού είναι τα πραγματικά σπουδαία:

Σύνολο Εγγεγραμμένων: 44.280

Σύνολο Ψηφισάντων: 19.277

Λευκά: 591

Άκυρα: 459

Σύνολο Άκυρων/Λευκών: 1.050

Έγκυρα: 18.227

Ούτε οι μισοί εγγεγραμμένοι ΔΗΜΟΤΕΣ Βύρωνα ΔΕΝ ψήφισαν!!! Και από αυτούς που πήγαν, ΧΙΛΙΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ το λευκό και το άκυρο!!!

Κανονικά, ΑΝ υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία στους «πολιτικούς παράγοντες» που πρωτοστατούν επί χρόνια στη διεκδίκηση της δημαρχιακής καρέκλας, θα έπρεπε «ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ – ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ – ΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ» που λένε, να υποβάλλουν ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ την παραίτησή τους και ν’ αφήσουν κάποιους λιγότερο «επαγγελματίες» να διοικήσουν τον δήμο. Αφού είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ δεν εμπνέει τους πολίτες-δημότες.  Έναν συγκεκριμένο «κλειστό κύκλο» πολιτών μπορεί να επηρεάσει ο καθένας από τους δύο. Και αν μέχρι «χτες» ο κομματικός ήταν μόνο ο κ. Κατωπόδης, από «προχτές» εξίσου κομματικός είναι και ο έτερος διεκδικητής, ο κ. Γώγος. Και «ξώφαλτσα», που λένε, κάηκε και ο κ. Μπαντής..! Εκουσίως και οικειοθελώς…  

Με αυτά τα δεδομένα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά όχι η νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά «πού θα κάτσει η μπίλια» της ένστασης. Επειδή πιστεύω ότι οι ιθύνοντες της Νέας Δημοκρατίας έχουν πιο καθαρή σκέψη από αυτούς που υπέβαλαν (ΑΝ πράγματι υπέβαλαν…) ένσταση, ΑΠΟΚΛΕΙΩ την επανάληψη του σκηνικού της Καισαριανής του 2014. Και τότε, και εκεί, ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπλεγμένος, αλλά… «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλη της κουκουβάγιας». Κατωπόδης και Κοντόσταυλος, έ, όσο να πεις, έχουν μια διαφορά… Μικρή… μικρούλα… τόση δα…   

 

Τελευταία ώρα, ανακοίνωση Κατωπόδη!

Πριν από λίγη ώρα ο κ. Κατωπόδης ανέβασε στο προσωπικό του fb την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρ. Γώγος ζήτησε να λάβει αντίγραφα του εκλογικού καταλόγου και όλα τα δικαιολογητικά μεταδημοτεύσεων του τελευταίου έτους, ώστε να τα ελέγξει προκειμένου να αποφασίσει αν θα καταθέσει εκλογική ένσταση.

Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται προσωπικά σας δεδομένα τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα γνωστοποιούνταν σε κανέναν. Πλην όμως ο Δήμος Βύρωνα είναι κατά νόμο υποχρεωμένος να τα χορηγήσει δυνάμει του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 και του άρθρου 6 παρ. 4 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων 2016/679.

Με το παρόν θέλω να σας ενημερώσω για τη μεταβίβαση των στοιχείων σας που περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο και στο φάκελο μεταδημότευσης (για όσους μεταδημότευσαν κατά το τελευταίο έτος), στον κ. Χρ. Γώγο τηρώντας για λογαριασμό του Δήμου την υποχρέωση προηγούμενης ενημέρωσης του υποκειμένου των προσωπικών δεδομένων, με την υποσημείωση ότι η ενδεχόμενη εναντίωσή σας τόσο στην επεξεργασία αυτή (μεταβίβαση) όσο και στην από τον κ. Γώγο επεξεργασία (έλεγχο μεταδημοτεύσεων) δεν υπερισχύει του υπέρτερου έννομου συμφέροντος του αιτούντος υποψηφίου, η οποία όμως οφείλει να τελεί υπό τις εγγυήσεις του ως άνω Γενικού Κανονισμού.

Με εκτίμηση

 

Άμεση απάντηση Χρ. Γώγου

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

1. Τι φοβάστε κύριε Δήμαρχε και δημιουργείτε εντυπώσεις σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις;
2. Γιατί πανικοβάλεστε;
3. Ξέρετε τι σημαίνει έκδοση Εισαγγελικής εντολής;
4. Ξέρετε τι σημαίνει να τρομοκρατείτε τούς δημότες σας εσείς ο καλός άνθρωπος;
5. Ξέρετε τι επισείει ο κώδικας αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος;
6. Ξέρετε τι σημαίνει χρονοδιάγραμμα;
7. Ποιός κωλυσιεργεί να δώσει στοιχεία;Μήπως ο αποκρύπτων;Ο υπογράφων εξ'ιδίας αντίληψης ενώ στους λοιπούς ζητούνται τα προβλεπόμενα;Αντε μην ανοίξω το στόμα μου και άλλο.

ΕΠΙΣΗΣ
Μαζέψτε τα τρολάκια σας και ας μάθουν πρώτα τους νόμους.
Με εμάς και την αξιοπρέπειά μας ΔΕΝ θα παίζει κανείς.Ιδιαίτερα όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο είστε μειοψηφία.
Αυτό σας θυμίζει κάτι;
ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ.