Του Σάκη Μουμτζή
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ακίνητο της οικογένειας Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο που μισθώνεται από το Δημόσιο.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχει «τίποτα να φοβηθεί» από τη δικαστική κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απέδωσε ποτέ ποινικές ευθύνες στον κ. Ανδρουλάκη. «Έχω σπεύσει να πω από την πρώτη μου συνέντευξη ότι δεν θεωρώ ότι έχει κάνει κάτι παράνομο. Θέτω θέματα μόνο ηθικής και πολιτικής φύσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, κατά την άποψή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ελέγχεται πολιτικά» επειδή, όπως υποστήριξε, η οικογένειά του μίσθωσε ακίνητο στο Κτηματολόγιο το 2010, σε μια περίοδο που η χώρα έμπαινε στα μνημόνια. «Η οικογένειά του και ο ίδιος νοίκιασαν στο Κτηματολόγιο ένα ακίνητο παίρνοντας 10.000 ευρώ τον μήνα», δήλωσε, σημειώνοντας ότι το ποσό μειώθηκε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και στη συνέχεια επανήλθε.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ανδρουλάκη ότι ο ίδιος λαμβάνει περίπου 1.000 ευρώ καθαρά από το συγκεκριμένο ακίνητο, ο υπουργός Υγείας σχολίασε πως αυτό αφορά προφανώς το μερίδιό του από το συνολικό ποσό. «Αυτό πολιτικά θα με συγχωρέσετε να πω, είναι τελείως αδιάφορο», σημείωσε.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμη ότι η υπόθεση του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη δεν είναι συγκρίσιμη με εκείνη του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως είπε, η μίσθωση ακινήτου της οικογένειας Σπανάκη στα ΕΛΤΑ έγινε το 2000, επί κυβέρνησης Σημίτη, όταν ο ίδιος ήταν «πολύ χαμηλόβαθμο στέλεχος» της ΝΔ.
Αντίθετα, για την οικογένεια Ανδρουλάκη υποστήριξε ότι το 2010 «ήταν η ισχυρότερη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης», ενώ ανέφερε ότι η επιλογή του ακινήτου έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2009, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές εκείνης της χρονιάς.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην αναφορά του στη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι χρήματα από το συγκεκριμένο ακίνητο μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. «Δεν είπα ότι έβαλε τα συγκεκριμένα χρήματα στο εξωτερικό», ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι κατά την άποψή του «ελέγχεται πολιτικά ένας υποψήφιος πρωθυπουργός» που διατηρεί σημαντικά ποσά εκτός Ελλάδας.
«Είπα όμως ότι ελέγχεται πολιτικά ένας υποψήφιος πρωθυπουργός που έχει επιλέξει να έχει 1 εκατομμύριο ευρώ, τα μισά τα έχει φέρει εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: liberal.gr
