Στα ώπα-ώπα έχει η δημοτική αρχή έναν πρόεδρο
ομάδαςτης Καισαριανής, ο οποίος ΚΑΤΕΘΕΣΕ
πλαστή φορολογική ενημερότητα για
να κερδίσει έναν “διαγωνισμό”!!!


 Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής, ο δήμαρχος κ. Σταμέλος επεσήμανε (κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αυθαιρεσίες καταστημάτων) ότι ‘’είναι γεγονός ότι η αυθαιρεσία στην Καισαριανή έχει χτυπήσει κόκκινο’’… Δεν είπε τίποτα νέο βέβαια, αλλά το ζητούμενο είναι (και θα είναι) ποιες είναι οι υπαρκτές ευθύνες κάθε δημάρχου, αντιδημάρχου κλπ. για όλες αυτές τις αυθαιρεσίες.

Αναζητώντας κάποια ‘’άκρη’’ σχετικά με την ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ από έναν υποψήφιο μισθωτή του κυλικείου του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νήαρ Ήστ (στη φωτογραφία της κορυφής), χτες το πρωί επισκέφθηκα την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Βύρωνα, η οποία ήταν εκείνη που παρέπεμψε το πλαστό έγγραφο στον Εισαγγελέα. Όσα έμαθα με έκαναν ‘’σοφότερο’’ για τις πρακτικές ΟΛΩΝ των δημοτικών αρχών στην αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας και παρανομίας και μου δημιούργησαν νέα ερωτήματα για τη δημόσια διοίκηση και την προστασία των πολιτών.

Π.χ. δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να ασκεί πραγματικά χρέη προέδρου ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ένας ‘’επιχειρηματίας’’ ο οποίος χρωστάει στον δήμο και αλλού ‘’ένα τσουβάλι λεφτά’’ και έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα για ΧΡΗΣΗ πλαστού φορολογικού στοιχείου; Και επιπλέον, μια δημοτική αρχή να τον ‘’πριμοδοτεί’’ με ‘’μαύρο χρήμα’’ και δωρεάν αθλητικούς ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ; Βλέπετε, μερικά πράγματα μόνο οι κάθε είδους πολιτικοί μπορούν να τα ομογενοποιήσουν και να τα σερβίρουν στον κόσμο ως ‘’έργο’’, ως ‘’διεκδίκηση’’, ως ‘’κοινωνική ευαισθησία’’… Αυτό, όμως, φαντάζομαι ότι κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να το καταλάβει. ..

Και μη νομίζετε ότι ο ‘’κ. πρόεδρος’’ κρύβεται… Όχι… Χτες είδα γραμμένο το όνομα του ‘’προέδρου’’ φαρδύ-πλατύ και επίσημα στην ιστοσελίδα της ομάδας στη θέση του προέδρου..!

Το θέμα με την πλαστή φορολογική ενημερότητα που ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ στον ‘’διαγωνισμό’’ για τη μίσθωση του κυλικείου του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ν. Ήστ είναι γνωστό από τη δημοσιότητα που εμείς δώσαμε στο θέμα. Παρ’ όλο που εμπλέκεται άμεσα, ο δήμος Καισαριανής ουδέν έπραξε για να ενημερώσει και να προφυλάξει τους πολίτες ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ από τον ‘’αετονύχη’’ πρόεδρο. Και μάλιστα και το νομικό πρόσωπο, στην ανακοίνωσή του για την ακύρωση του διαγωνισμού, ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε ”λόγω πλάνης κατά του δημοσίου”!!! Και επιπλέον, δεν ανέφερε ποτέ, ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ που πρόσφερε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ(!!!) για να πάρει τον ‘’διαγωνισμό’’!!! Για του λόγου το αληθές διαβάστε:


Ο δήμος Καισαριανής εμπλέκεται άμεσα στο θέμα, αφού ο εκάστοτε δήμαρχος συμμετέχει ως πρόεδρος του Δ.Σ. του ‘’Δημόσιου Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Καισαριανής’’, δηλαδή του γηπέδου της Ν. Ήστ. Ο σημερινός δήμαρχος Καισαριανής πήρε στα χέρια του το κατασχεθέν ως πλαστό φορολογικό στοιχείο ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ο ‘’παράγοντας’’… Λογικά ‘’έπρεπε’’ να αισθάνεται προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του ‘’κ. προέδρου’’. Αλλά δεν… Γι’ αυτό και την όποια πληροφόρηση την πήρα ύστερα από αίτησή μου στον δήμαρχο Καισαριανής. Ο οποίος, υπενθυμίζω ότι μου απάντησε:



Ίσως είναι τώρα η ευκαιρία, ο δήμος Καισαριανής, ο οποίος επιχορηγεί με ‘’ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ’’ κάποιους τέτοιους ‘’αθλητικούς παράγοντες’’, να ζητήσει από όλα τα σωματεία που κάνουν χρήση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων να προσκομίσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων, τις συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων τους και τα ποινικά μητρώα όλων των μελών τους. Όπως έκανε και ο δήμαρχος της Πάτρας (του ΚΚΕ και αυτός…), ο κ. Κώστας Πελετίδης, για όσους ήθελαν να κάνουν χρήση των δημόσιων χώρων άθλησης της Πάτρας. Βέβαια, θα μου πείτε ότι Πάτρα – Αθήνα είναι 220 χιλιόμετρα απόσταση… Μακριά… Πολύ μακριά για να υπάρχει ισονομία, έστω και μεταξύ στελεχών του ιδίου κόμματος. Και μάλιστα του ΚΚΕ…


Το “μαύρο χρήμα”…

Γιατί είναι ‘’μαύρα’’ τα λεφτά τα οποία καταλήγουν στις τσέπες κάποιων ”παραγόντων σωματείων”; Γιατί, απλά, διακινούνται χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ!!!

Η ιστορία του ‘’μαύρου’’ χρήματος είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου!!! Και ναι μεν η σημερινή δημοτική αρχή δεν τα ψήφισε, αλλά ήταν παρούσα, έχει πλήρη γνώση και εξακολουθεί να τηρεί κατά γράμμα τις ‘’μαύρες’’ συμφωνίες…

Από το 2014 υπάρχουν δύο αποφάσεις που ‘’νομιμοποιούν’’ τη διακίνηση του μαύρου χρήματος προς ΟΛΑ τα ‘’ερασιτεχνικά’’ σωματεία της Καισαριανής. Και πριν από αυτές τις ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ παρανομίες, υπήρχαν άλλες… Οι αποφάσεις του 2014 είναι επέκταση παλαιότερων..! Και υπάρχουν και άλλες, παλαιότερες ακόμα, με τις οποίες ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, από ”αντισταθμιστικά”, δόθηκε σε σωματεία με μια απλή απόδειξη – κωλόχαρτο και χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!! Αν δεν με απατά η μνήμη μου, μοιράστηκαν χέρι με χέρι ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ..!

ΟΛΕΣ αυτές οι αποφάσεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πάρει νομική υπόσταση, γιατί όποιος βάλει την υπογραφή του κινδυνεύει να καταλήξει στον Κορυδαλλό… Όμως το χρήμα εξακολουθεί να διακινείται ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ, αλλά και χωρίς ο δήμος Καισαριανής, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, να παίρνει μέτρα για τη στοιχειώδη νομιμότητα και διαφάνεια στη διοίκηση των σωματείων τα οποία επιχορηγεί είτε με ΜΕΤΡΗΤΑ είτε με διάθεση ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ δημόσιων αθλητικών χώρων… Και, προφανώς, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πάρει μέτρα, για να μη χάσει την εκλογική πελατεία… Αδιαφορώντας για το ποιόν της πελατείας αυτής.

Και επειδή τα γραπτά μένουν, αλλά και η Καισαριανή είναι μικρή για να κρυφτούν και να καταχωνιαστούν οι όποιες λοβιτούρες, ας λάβει υπόψη της η δημοτική αρχή, ότι ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ. Και σε πολλά από αυτά τα “πολλά”, ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, είναι μπλεγμένος ο εν λόγω “επιχειρηματίας” και “ποδοσφαιρικός παράγοντας”… Και, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ας κάνει μια αυτοκριτική για τα αίτια του πενιχρού ποσοστού του ΚΚΕ στην Καισαριανή στις προχτεσινές εκλογές. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. 


Μέσα στο ‘’μαύρο χρήμα’’ εμπλέκεται και ο ‘’ιερός χώρος του Σκοπευτηρίου’’ και η ‘’ανάλγητη Σκοπευτική’’ και κάθε άλλο αίολο ‘’επιχείρημα’’ που στηρίζει και αυτή την παρανομία… Γιατί στην Καισαριανή παρανομίες γίνονται πάμπολλες εδώ και χρόνια, αλλά πάντα έχουν… ‘’ιδεολογικό υπόβαθρο’’!!! Όταν δημιουργούσαν ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, τη ‘’μαύρη τρύπα’’ με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του Δημοτικού Σταδίου, το ιδεολογικό υπόβαθρο ήταν η ‘’σημαία’’ της Καισαριανής… Πανάκριβα στοίχισε στον λαό της πόλης η ‘’σημαία’’… Ούτε από χρυσάφι να ήταν…


Τι λέει η Δ.Ο.Υ.

Χτες λοιπόν έμαθα από τη Δ.Ο.Υ. Βύρωνα ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος που κατέθεσε την πλαστή ενημερότητα δεν έχει τίποτα στο όνομά του από την επιχείρηση που είχε ποσοστό στην Καισαριανή, γιατί το έχει μεταβιβάσει σε συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού. Επίσης έμαθα ότι ήταν ευρύτατα γνωστά τα μεγάλα ποσά των οφειλών που είχε στο δημόσιο.

Επειδή η Εφορία δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, θα προσπαθήσω να μάθω μέσω δικηγόρων πού βρίσκεται η υπόθεση. Αν και έχω κάποια ένσταση για το αν η πλαστογραφία κατά του Δημοσίου είναι σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος… Θα δούμε στην πορεία…

Ακολουθώντας τη σειρά των γεγονότων, για τα οποία υπάρχουν ΟΛΑ τα αποδεικτικά και οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το ‘’ξεφόρτωμα’’ έγινε το 2014, όταν, μέσα στην αλληλουχία των αλλεπάλληλων προεγκρίσεων και αλλαγών μετόχων ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΣ της επιχείρησης, ο “ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ” “επιχειρηματίας” έβγαλε από πάνω του όλα τα ‘’βαρίδια’’, τα οποία δεν μπορούσε πλέον να ‘’σηκώσει’’, μια και ήταν ‘’δεσμευμένος’’ (έκφραση και όρος της Δ.Ο.Υ. Βύρωνα). Και, προφανώς, επειδή κατάλαβε (τόσα χρόνια στο κουρμπέτι…) ότι η Καισαριανή είναι ‘’η γη της επαγγελίας στην παρανομία’’, πήγε να πάρει το κυλικείο του γηπέδου της Ν. Ήστ..! ΜΕ ΕΝΑΝ ‘’ΣΤΗΜΕΝΟ’’ ‘’ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ’’, στον οποίο έλαβαν μέρος ΔΥΟ, από τους οποίους ο ένας ‘’είχε ελλιπή δικαιολογητικά’’ και απορρίφθηκε… Έμεινε λοιπόν μόνος του ο καταθέσας την πλαστή ενημερότητα!!!

Για σκεφτείτε λίγο: Τζάμπα γραφείο στο γήπεδο, τζάμπα γήπεδα προς εκμετάλλευση για τις ‘’ακαδημίες’’, τζάμπα φως – νερό – τηλέφωνο, και επιπλέον έναντι πινακίου φακής το κυλικείο αφού ο ‘’διαγωνισμός’’ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ… ΕΝΟΣ!!!Πλειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ ενός!!! Και δεν ντράπηκαν να τον κάνουν και να μην τον ματαιώσουν επιτόπου… 

Α, όπως έμαθα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, το κυλικείο το δούλευαν κάποιοι ‘’ημέτεροι’’ ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς παραστατικά!!! Έ,ρε, γλέντια…

Το “καλύτερο”: να σκεφθείτε ότι το Νομικό Πρόσωπο «Πρότυπο Δημόσιο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής», δηλαδή το γήπεδο της Ν. Ήστ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, δηλαδή από τις τσέπες όλων ημών, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται είμαστε ΜΑ@@ΚΕΣ… Οι ‘’ατσίδες’’ είναι οι πλαστογράφοι και οι απατεώνες κάθε είδους, και βέβαια, ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ‘’ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ’’, της Καισαριανής (και όχι μόνο…) που κάνουν ψηφοθηρία και κομματική καθοδήγηση ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ!!!

Θα επανέλθω γι’ αυτό το τελευταίο, παρουσιάζοντας τους ισολογισμούς του νομικού προσώπου, όπου φαίνεται ολοκάθαρα ότι ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τον κάθε απατεώνα…