ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 27 Απριλίου 2015 αναρτήθηκε στο portal του Δήμου Καισαριανής “Κάλεσμα για Δημόσια Διαβούλευση για την Κανονιστική Απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων”.

Στις 6 Μαΐου 2015 αναρτήθηκε και πάλι στο portal του Δήμου, “Πρόσκληση” προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που λειτουργούν στην Πλατεία Αναγέννησης και Κοιμήσεως Θεοτόκου, να προσέλθουν την Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 14:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την εν λόγω Κανονιστική και παράλληλα ενημερώνει ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις με λοιπούς ενδιαφερόμενους. Την πρόσκληση αυτή απευθύνει και υπογράφει ο Ηλίας Σταμέλος, ως Δήμαρχος.

Και για τα δύο παραπάνω, “κάλεσμα” και “πρόσκληση” της διοίκησης Σταμέλου, δεν ακολουθήθηκε κοινοποίηση στις λοιπές Παρατάξεις του Δήμου μας. Τουλάχιστον στην Παράταξή μας δεν ήλθε καμία κοινοποίηση ούτε έγγραφη ούτε ηλεκτρονική.

Και εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα!

  • Γιατί ο κύριος Σταμέλος απευθύνει πρόσκληση ως Δήμαρχος, και όχι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής;
  • Γιατί η συζήτηση αυτή φαίνεται να αφορά αποκλειστικά την διοίκηση του Δήμου και τους επαγγελματίες μόνον;
  • Γιατί οι Δημοτικές Παρατάξεις αλλά και οι κοινωνικοί φορείς, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στην συνδιαμόρφωση αυτής της απόφασης, λείπουν από οποιαδήποτε πρόσκληση ;

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με τέτοιου είδους πρακτικές, αποδεικνύει πόσο απαξιώνει την Δημοκρατία και την Διαφάνεια.

Η μη πρόσκληση των λοιπών Παρατάξεων ώστε να παραβρίσκονται εκπρόσωποί τους σ’ όλες τις φάσεις της διαβούλευσης και η επιδίωξη κατ’ ιδίαν, σχεδόν, συζητήσεων, αφήνουν περιθώρια στη σκέψη και του πιο καλόπιστου να λοξοδρομήσει. Η μονομανία για την εξουσία είναι η μόνιμη ασθένεια της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής. Η προσπάθεια που διαπιστώνεται από πλευράς διοίκησης Σταμέλου να απομονώνονται, από οποιαδήποτε διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης, εκπρόσωποι της Παράταξής μας αλλά και των λοιπών Παρατάξεων αφήνει περιθώρια για σκέψεις ότι η πρόθεσή τους είναι αδιαφανής και όχι πιθανά στο συμφέρον του λαού, αλλά σε σχέδια εξυπηρέτησης επιχειρηματιών….

Η “Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής” διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τέτοιου είδους σκέψεις και πράξεις. Για μας, μόνος στόχος και επιδίωξη είναι η απαρέγκλιτη προσήλωση στο συμφέρον του λαού και η υπηρέτηση αυτού.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχεται, που στόχο έχει συμφωνίες “κάτω από το τραπέζι” ή παρελκυστικές ενέργειες εξυπηρέτησης γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων στην πόλη μας.

Εμείς θα σταθούμε πολέμιοι σε οποιοδήποτε τέτοιο σχέδιο. Ας μην ελπίζει κανένας στην απουσία μας. Θα είμαστε παρόντες, πιστοί πάντα στο όραμα.

Καισαριανή, ανθρώπινη πόλη, φιλική στους κατοίκους της!

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ’’

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ