Μόνο στην Καισαριανή συμβαίνουν αυτά: οι "κλέφτες" που υπεξαιρούν το χρήμα που ανήκει στους δημότες, κάνουν μηνύσεις στους “αστυνόμους” που τους ξεμπροστιάζουν!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η υπεξαίρεση είναι ποινικό αδίκημα που προσβάλλει το έννομο αγαθό της ιδιοκτησίας. Ως υπεξαίρεση ορίζεται η ιδιοποίηση ξένου (ολικώς ή εν μέρει) κινητού πράγματος που περιήλθε στην κατοχή του δράστη με οποιονδήποτε τρόπο. Παραδείγματα: 1) Ο ταμίας μιας δημόσιας υπηρεσίας ή μιας επιχείρησης ιδιοποιείται τα χρήματα που διαχειρίζεται. 2) Ο Α βρίσκει ένα πράγμα αξίας και, αντί να το παραδώσει στην πλησιέστερη αρχή, το ιδιοποιείται. 3) Ο Χ που έλαβε ένα αντικείμενο αξίας από τον Ψ για να το φυλάει, το ιδιοποιείται.

Πηγή: el.wikipedia.org

Η πληγή είναι παλιά και βαθιά στην Καισαριανή. Ο δήμος Καισαριανής δεν διαθέτει την καλύτερη γκάμα υπαλλήλων και αυτό γίνεται εμφανές σε κάθε ενέργεια, σε κάθε έγγραφο, σε κάθε εκδήλωση. Ούτε ένα δελτίο τύπου σωστό και αξιοπρεπές εμφανισιακά και συντακτικά δεν υπάρχει. Ούτε μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του σωστή και άρτια τεχνικά. Ελάχιστοι είναι οι υπάλληλοι που «αξίζουν τα λεφτά τους». Προφανώς αυτή η κατάσταση ενθαρρύνει τους «ατσίδες» και τους «αετονύχηδες» όχι μόνο να παρανομούν, αλλά και να «ζητάνε και τα ρέστα» από τους υπαλλήλους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Δεν είναι μακριά ο καιρός που ένας (αποδεδειγμένα…) «επιρρεπής στο αλκοόλ» ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ «έλυνε κι έδενε» στις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες που στεγάζονται στην «Απάνω Καισαριανή», εκεί κοντά στα συνεργεία του δήμου.

Δεν είναι μακριά ο καιρός που ακούσαμε από πρωτοκλασάτο σύμβουλο της διοίκησης Τζόκα ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ δήμαρχος «έπεσαν στα πόδια» του επιλήσμονα υπαλλήλου για να τους «επιτρέψει» (!!!) να βάλουν την ανακύκλωση στην Καισαριανή!!!  Και ταυτόχρονα υποχρεώθηκαν να δώσουν προαγωγή σε συνδικαλιστή «κολλητό» του «επιλήσμονα» υπαλλήλου…  

Δεν είναι μακριά ο καιρός που «χάθηκαν» 8.500 ευρώ (που τα είχε πάρει για να πληρώσει τα ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα του δήμου) από το «σπίτι» υπαλλήλου, ο οποίος μάλιστα υπηρετούσε σε περίοπτη θέση, δίπλα από τον δήμαρχο..!

Τα «ανδραγαθήματα» κάποιων υπαλλήλων δεν έχουν τελειωμό. Με τη συνηγορία και την υποστήριξη, βεβαίως – βεβαίως, ΚΑΠΟΙΩΝ συνδικαλιστών. Την άλλη πληγή της Καισαριανής.

Τα μεγάλα θύματα και των ανίκανων υπαλλήλων και των κομματικών εγκάθετων είναι βεβαίως ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Οι οποίοι άγονται και φέρονται από ολίγιστους "πολιτικούς παράγοντες"… Γιατί χωρίς την κάλυψη και τη συμμετοχή ή ανοχή ΚΑΠΟΙΩΝ αιρετών, κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να βλάψει τις δημόσιες υποθέσεις και το δημόσιο ταμείο.

 

Γιατί έκαναν αυτή την εισαγωγή; Γιατί χτες το βράδυ έμαθα κάτι εξωφρενικό, το οποίο δεν γνώριζα: ο «επιχειρηματίας» που «παρακρατούσε», δηλαδή υπεξαιρούσε, το 5% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων του μαγαζιού του και ο οποίος σήμερα ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ με τον δήμο Καισαριανής, είχε στραφεί δικαστικά, είχε μηνύσει δηλαδή, τον ΥΠΑΛΛΗΛΟ ο οποίος είχε βεβαιώσει τις οφειλές!!!

Μάλιστα!!! Ο «κλέφτης» είχε κάνει μήνυση στον «αστυνόμο», γιατί αυτός είχε κάνει καλά τη δουλειά του..!

 

Φυσικά, όπως έμαθα, ο υπάλληλος αθωώθηκε πανηγυρικά. Αυτό δα έλειπε… Να επιβραβευθεί ο «κλέφτης» που φώναζε για να «φοβηθεί ο νοικοκύρης»…

Αλλά στην «ηρωική» Καισαριανή όλα είναι πιθανά και δυνατά. Με τη συμπαιγνία και τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, ή σχεδόν ΟΛΩΝ, των αιρετών… Μηδέ του «κόμματος του λαού» εξαιρουμένου. Τα στοιχεία που βεβαιώνουν του λόγους το αληθές είναι πολλά και αδιάσειστα. Με κορυφαίο την ΑΜΑΡΤΩΛΗ διαχείριση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Η οποία αμαρτωλή διαχείριση θα είχε οδηγήσει πολλούς από τους εμπλεκόμενους στο εδώλιο, ΑΝ, λέω ΑΝ υπήρχε ένα σοβαρό κράτος και μια σοβαρή Δικαιοσύνη.

Θα ζητήσω να πάρω στα χέρια μου από τον δήμο Καισαριανής όλα τα σχετικά έγγραφα της υπόθεσης της δίωξης του υπαλλήλου από τον «επιχειρηματία». Θα ζητήσω επίσης να πάρω στα χέρια μου την «εισήγηση της νομικής υπηρεσίας» του δήμου Καισαριανής για την υπόθεση που εκδικάστηκε (;) στις 21.5.2020. Και θα ζητήσω, επίσης, την θέση και άποψη του δημάρχου Καισαριανής για την υπόθεση. ΑΝ, δηλαδή, ο δήμος Καισαριανής συνηγορεί στον συμβιβασμό που επιδιώκει ο «επιχειρηματίας» που ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣΕ  ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από το 5% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων. Για να γνωρίζουμε πόσο είναι διατεθειμένος ένας δήμαρχος να υπερασπιστεί τους υπαλλήλους του δήμου όταν κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Όπως βλέπετε στην «εισήγηση της νομικής υπηρεσίας» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου. Υπάρχει μόνο μια τυποποιημένη «εισήγηση», έτσι «για τα μάτια του νόμου», όχι για την ουσία.

Θα επανέλθω πάραυτα.