Μετά από αναφορές γονέων, ο Δήμος Καισαριανής καταγγέλλει την εμπλοκή κομματικών φερέφωνων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί στα σχολεία της πόλης, στα δύο Γυμνάσια και το 1ο Λύκειο, κάποιοι  μαθητές και μαθήτριες να αρνηθούν να κάνουν μάθημα.

Από νωρίς το πρωί, κομματικοί εκπρόσωποι παρότρυναν τα παιδιά καθώς πλησίαζαν στις εισόδους των σχολείων να προχωρήσουν σε αποχή και κατάληψη.

Μετά από προσπάθειες των Διευθυντών των σχολείων τα μαθήματα συνεχίζονται παρά την απουσία πολλών μαθητών. Με πρόσχημα την ιδιότητα του γονέα και χρησιμοποιώντας τα παιδιά μας ως όχημα, προσπαθούν ορισμένοι να προωθήσουν κομματικές γραμμές και να εξυπηρετήσουν στενά και παραταξιακά συμφέροντα, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα και τα προβλήματα που δημιουργούν.

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολες. Η Δημοτική  Αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τα σχολεία της πόλης μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρακτική πολιτικής εκμετάλλευσης αυτής της δύσκολης συγκυρίας για την παιδεία. Τα παιδιά μας δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο πολιτικών χειρισμών. Σκοπός μας είναι να ενημερωθούν όλοι οι γονείς για τα γεγονότα και να αναλάβουν το ρόλο και την ευθύνη που τους αναλογεί.