Έγινε η “παραλαβή” του “νεοκλασικού” από τον
εργολάβο, ο οποίος είχε πάρει το έργο με μεθο-
δεύσεις που μυρίζουν ΔΙΑΠΛΟΚΗ..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής υπ’ αριθμόν 194/16.10.2015. Αφορά το θέμα που διαβάζετε στην κορυφή. Το έργο ΒΡΩΜΑΕΙ από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα έργο που έπρεπε να έχει παραδοθεί, σύμφωνα με την εισήγηση, τον ΜΑΡΤΙΟ 2010, ‘’παραδόθηκε’’ τον Οκτώβριο 2015!!! «ΦΥΣΙΚΑ», όλα ντύθηκαν με νομιμοφάνεια. ΟΧΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Νομιμοφάνεια. Και οι κύριοι και κυρίες του δημοτικού συμβουλίου, που έβαλαν την υπογραφή τους στην απόφαση, ανάθεμα κι αν γνωρίζουν τι υπέγραψαν. Ή, ακόμα χειρότερα, αν γνωρίζουν, ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ένα σκάνδαλο… Μόνο ένας, ο κ. Ιωαννίδης, δεν το ψήφισε. Χαρά στο κουράγιο του. Πήγε κόντρα στα “ιερά και τα όσια” της Καισαριανής… Είπε “όχι” στη λοβιτούρα και τη μεθόδευση που αποσκοπεί στην ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της φτιαχτής κόντρας με τη Σκοπευτική, η οποία κόντρα, τελικά, αποβαίνει σε βάρος του λαού της Καισαριανής μέχρι σήμερα.

Το ιστορικό το διαβάζετε στην εισήγηση. Στην οποία εισήγηση, ‘’ΦΥΣΙΚΑ’’, δεν αναφέρεται ούτε λέξη για τις ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ από την Περιφέρεια αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, με τις οποίες κατακυρώθηκε το έργο στον ‘’εκλεκτό’’ της τότε δημοτικής αρχής (ή ΜΗΠΩΣ άλλων κέντρων αποφάσεων;).


Αν παρακολουθήσετε την εξέλιξη της όζουσας υπόθεσης του έργου, θα διαπιστώσετε ότι οι πολίτες της Καισαριανής ήταν και είναι δέσμιοι πολλών και διαφόρων ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ. Όπως ακριβώς και με τον ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ βρεφονηπιακό σταθμό, που φτιάχνεται το 2015 αντί για το 2009…

Τον Φεβρουάριο του 2011 παρουσίασα το θέμα στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ». Διαβάστε:

«Έργο με άκυρες αποφάσεις..!

Στο μεταξύ, μετά από έρευνα, βρήκα και ένα άλλο στοιχείο που περιπλέκει την υπόθεση: υπάρχει απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ οι αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής του δήμου Καισαριανής με τις οποίες κατακυρώθηκε το έργο στον ανάδοχο ο οποίος ήδη το εκτελεί !!!

Το ΠΩΣ εκτελείται ένα έργο, με ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ αποφάσεις ανάθεσης, είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΗΤΗΜΑ. Το ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ ο ανάδοχος που έχει κριθεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για το συγκεκριμένο έργο, είναι θέμα το οποίο έχει πολλές παραμέτρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει η νέα δημοτική Αρχή, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του έργου.

Διαβάστε κάποιες «λεπτομέρειες» για να βγάλετε καλύτερα συμπεράσματα:

  • Όταν η επόμενη μειοδότρια κοινοπραξία έκανε ένσταση για την κατακύρωση του έργου στον εργολάβο που πήρε το έργο, επειδή δεν εκπλήρωνε τους όρους της διακήρυξης (η οποία είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για τους όρους που περιέχει) και συγκεκριμένα για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε παρόμοια έργα, η Δημαρχιακή Επιτροπή απέρριψε την ένσταση γιατί θεώρησε ότι: «Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την εμπειρία του κ. Βουβουσίρα είναι Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ…»!!!
  • Όταν η κοινοπραξία προσέφυγε στην Περιφέρεια Αττικής, στις 16.7.2009, επί ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με τον περιφερειάρχη ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο κύριος αυτός άφησε να περάσει άπρακτη η προθεσμία του ενός μηνός ‘’με συνέπεια να τεκμαίρεται η απόρριψή τους’’..!

Αλυσίδα μεθοδεύσεων;

Λέτε να υπήρχε «αλυσίδα» μεθοδεύσεων, που τα συνέδεε όλα; Μήπως ο σκοπός ήταν να περάσει ο χρόνος χωρίς συζήτηση της ένστασης, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, αφού πιθανότατα γνώριζαν ότι οι αποφάσεις θα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΝ αν γινόταν συζήτηση, όπως και έγινε; Απορρίπτω κάθε τέτοια σκοπιμότητα. Ίσως κι αυτό να ήταν “μέσα στο σωρό”…

Άλλωστε, όπως αυτοδιαφημίζουν και οι αρμόδιοι που υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις, ενώ είχε ήδη υποβληθεί ένσταση στη Δημαρχιακή και ίσως και η προσφυγή στην Περιφέρεια (θα μάθουμε τις ημερομηνίες όταν έρθουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα) “κανένα περιστατικό κατάχρησης δημόσιου χρήματος δεν πρόκειται να καλυφθεί”… Θα τα μάθουμε όλα, όσος χρόνος κι αν περάσει.

Είναι ενδεικτικό ότι στη διακήρυξη του έργου ο δήμος Καισαριανής αναφέρεται ως «κύριος και φορέας του έργου», όχι του κτιρίου. Όπως επίσης και το γεγονός ότι στην αναρτημένη ταμπέλα του έργου δεν αναφέρεται ο φορέας χρηματοδότησης.  

Η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων του έργου είναι στο χέρι της νέας δημοτικής Αρχής. Εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω, αν και πιστεύω ότι θα είναι υποτιμητική για την πόλη αλλά και για την παρούσα δημοτική Αρχή η ανάμιξη εισαγγελικών αρχών για την αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών».


Φυσικά, τα έκαναν πλακάκια…

Όπως συνήθως, κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα της πιθανότατα διαπλεκόμενης υπόθεσης. ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, ήθελαν να πάρουν μερίδιο από τη «δόξα» του νεοκλασικού… ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έκαναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα βάλει τα περισσότερα μέλη στη διοίκηση του νεοκλασικού… Είχαν μοιράσει μάλιστα και… τις θέσεις στη διοίκηση!!! Και μέσα στη διοίκηση είχε τρυπώσει και η σύζυγος ενός πασόκου κρατικοδίαιτου γυρολόγου..!

Προσέξτε στην εισήγηση πότε υπέγραψε τη σύμβαση ο εργολάβος με τον δήμο Καισαριανής: 24.7.2009. Πότε έκανε την προσφυγή η κοινοπραξία; 16.7.2009. Όταν, δηλαδή, ο δήμος έσπευσε να υπογράψει άρον-άρον τη σύμβαση, η κοινοπραξία είχε ήδη καταθέσει την προσφυγή ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ!!!


Ποιο είναι το «δια ταύτα» της επιτροπής;


Όπως βλέπετε, η επιτροπή δικαιώνει πλήρως την προσφεύγουσα κοινοπραξία, αλλά… Αλλά, οι έχοντες τα γένια είχαν και τα χτένια: είχαν ήδη υπογράψει τη σύμβαση με τον «εκλεκτό» τους, αφού η «μιλημένη» απόρριψη της προσφυγής, λόγω παρέλευσης του ενός μήνα που προβλέπει ο νόμος για να καλύπτει τους απατεώνες, δημιούργησε τις συνθήκες για τη διάπραξη άλλης μίας καραμπινάτης παρανομίας

Δεν γνωρίζω ποια ανταλλάγματα πήρε η προσφεύγουσα κοινοπραξία που κέρδισε την υπόθεση, για να αποσυρθεί. Ό,τι και να πήρε, δεν ήταν ικανό να ξεπλύνει τη ΒΡΩΜΑ που κουβαλάει ακόμα και σήμερα ΚΑΙ ΑΥΤΗ η υπόθεση του δήμου Καισαριανής.

“Σημεία και τέρατα” λοιπόν από άλλη μία επιτροπή του δήμου Καισαριανής, η οποία πλέον δεν υπάρχει, τη δημαρχιακή επιτροπή. Μαζί με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ίσως διεκδικήσουν το βραβείο ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ για τα πεπραγμένα τους.