Του Δημήτρη Καμπουράκη

Κάποια κίνηση δικηγόρων, έκανε μήνυση κατά του ελληνικού κράτους για το πρόβλημα που υπάρχει με τους αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Παίδων. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, λένε, το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να φροντίζει για την περίθαλψη των πολιτών του, οπότε το κράτος αυτό είτε πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ή κάποιος υπεύθυνος που δεν φρόντισε να υπάρχουν αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο, πρέπει να πάει φυλακή. Θαυμάσια ιδέα.

Κι επειδή το Σύνταγμα λέει ότι το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών του, καλό θα είναι να γίνει και από μια μήνυση για κάθε αστυνομικό τμήμα της επικράτειας που δεν έχει επαρκή στελέχωση. Διότι λιγότεροι αστυνομικοί στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων και των χωριών, αντικειμενικά συμβάλλουν στην αύξηση των εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Σωστό;

Παραλλήλως, καλό θα ήταν να γίνει και μια μήνυση για κάθε παράρτημα νομού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ειδικά το καλοκαίρι δεν καλύπτουν πλήρως τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται. Δεν είναι έγκλημα να καίγεται ο δασικός πλούτος της χώρας και η Πυροσβεστική να μην διαθέτει τις χιλιάδες των ατόμων που θα μπορούσαν να επέμβουν άμεσα; Οπότε ας πληρώσει ένα πρόστιμο να μάθει το άτιμο το ελληνικό κράτος.

Αμ τα νησάκια μας; Έχουν όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλεται; Σιγά μην τους έχουν. Όλο για κενά ακούμε, κόσμος μετατίθεται και μετά βρίσκει τρόπους να την κοπανήσει, παρά την σαφή συνταγματική υποχρέωση του κράτους να παρέχει εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες του. Μήνυση το λοιπόν, να δούνε πόσα αχλάδια βάζει ο σάκος. Να μην μιλήσω δε για τις στρατιωτικές μονάδες, που κάθε μια τους θα ‘πρεπε να έχει εκατό φαντάρους κι έχει μόνο είκοσι. Εκεί χρειάζεται πρόστιμο να δουν οι υπεύθυνοι τον ουρανό σφοντύλι.

Και σε ποιους θα πληρώσει αυτά τα πρόστιμα το ελληνικό κράτος; Μα στους δικηγόρους που κάνουν τις μηνύσεις, καθότι ενάγοντες πολίτες δεν υπάρχουν. Αλλά το ποιος καταφερτζής θα εισπράξει το χρήμα είναι δευτερεύον, σημασία έχει ότι το κράτος θα πληρώσει και θα πονέσει, έτσι δεν είναι; Οπότε την βρήκαμε την λύση. Για κάθε πρόβλημα και μια μήνυση ή αγωγή. Αν μάλιστα συνδυαστούν αυτές οι κινήσεις με διαδηλώσεις κατά της αύξησης του ρεύματος και του πετρελαίου, τα λύσαμε τα ζητήματα μας μια και καλή. Κι έπειτα απορούμε γιατί πάει ο Ιταλός και ψηφίζει την Μελόνι…

Πηγή: liberal.gr