Του Θανάση Μαυρίδη

Ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γ. Φιλιππάκης δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο με θέμα την παρουσία του κ. Σαμαρά στην εκδήλωση για το βιβλίο του κ. Κοττάκη για τον Κώστα Καραμανλή τον β’. Σημειώνει ο εκδότης ότι η εμφάνιση του κ. Σαμαρά στην εκδήλωση κάθε άλλο παρά τιμητική ήταν για τον ίδιον. Ποιος το λέει αυτό; Ο εκδότης του κ. Κοττάκη…

Θα μας επιτρέψετε να παραθέσουμε ορισμένα σημεία του σημαντικού αυτού άρθρου. Το οποίο στην πραγματικότητα δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτά που εδώ και χρόνια υποστηρίζει ο κ. Φιλιππάκης και τα έντυπά του. Τι δείχνει όμως ο κ. Φιλιππάκης με το άρθρο του;  Ότι αυτός παραμένει σταθερός στις θέσεις. Τίμιο εκ μέρους του. Δεν αλλάζει απόψεις επειδή ο κ. Σαμαράς δέχτηκε την πρόσκληση και παραβρέθηκε σε μία παρουσίαση βιβλίου.

Ο κ. Φιλιππάκης κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για ΠΑΣΟΚολατρεία, «που άρχισε από τη στήριξη της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1995, με την εκλογή Στεφανόπουλου, και έφτασε στο απόγειό της με την περίφημη συγκυβέρνηση-σφιχτό εναγκαλισμό του 2012».
Τον κατηγορεί επίσης για τη μετάλλαξη της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά λέει «από κόμμα που εξέφραζε τον Ελληνα νοικοκύρη και τις πιο λαϊκές τάξεις, σε ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα «μισθοφόρων» προερχόμενων από τον ΛΑΟΣ, το Ποτάμι και το σημιτικό ΠΑΣΟΚ».

Γράφει και άλλα ο κ. Φιλιππάκης περί συμπόρευσης του κ. Σαμαρά με την ολιγαρχία, για καταστροφή της χώρας από το PSΙ και για… εμμονή του στην υπόθεση της Novartis. Ειδικά για την Novartis, ο κ. Φιλιππάκης γράφει απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά: «η πρότασή του για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη περιλαμβάνει και την κατάργηση των αποφάσεών της που δεν τον βολεύουν; Γιατί, αν θυμόμαστε καλά, ούτε η υπόθεση Novartis χαρακτηρίστηκε σκευωρία, ούτε ερευνήθηκε το πόρισμα Τουλουπάκη περί υπάρξεως τροχήλατων βαλιτσών, οι οποίες φαίνεται πως ακόμη… αγνοούνται κάπου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου»!

Και ο κ. Φιλιπάκης καταλήγει με ερωτήματα-φωτιά για τον κ. Αντώνη Σαμαρά:

«Ακόμα, πάντως, κι αν είχε μετανοήσει πραγματικά για όλα τα πεπραγμένα του -εμείς δεν συγχωρούμε, ο Θεός μόνο-, γιατί παραμένει στο κόμμα αυτό έχοντας ψηφίσει και με τα δυο χέρια τα περισσότερα νομοθετήματα-τερατουργήματα; Αυτό ισχύει και για όλους τους βουλευτές που εμφανίσθηκαν προχθές κάνοντας δήθεν τους αντιστασιακούς… Θα σας απαντήσουμε εμείς γιατί παρέμεινε και τώρα «επαναστάτησε»! Γιατί απώλεσε κάθε ελπίδα να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας ή Ευρωπαίος επίτροπος ή έστω επίτροπος του Ιερού Ναού της Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Γιατί περίμενε να βυθιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές για να υιοθετήσει ιδέες και αρχές που απεύχετο μετά βδελυγμίας. Ευχαριστούμε, κύριε Σαμαρά, που μας διαβάζετε ανελλιπώς. Ξέραμε ότι κάποτε θα σας φανούν χρήσιμα όσα θαρραλέα υποστηρίζουμε από την πρώτη μέρα έκδοσής μας. Δεν σας ευχαριστούμε όμως γιατί, ενώ υποδύεστε οψίμως τη συνείδηση της παράταξης, αποτελείτε τον Εφιάλτη της».

Πολύ αργά για δάκρυα, Αντώνη…

Έτσι καταλήγει το εξαιρετικό άρθρο. Φαντάζομαι ότι θα συμφωνεί και ο κ. Σαμαράς. Για την σπουδαιότητα του άρθρου ο λόγος.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Πηγή: liberal.gr