ΟΙ “ΙΕΡΟΙ” ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ “ΙΕΡΟΙ” ΟΣΟ “ΙΕΡΑ” ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ..!


Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο 2008, το οποίο πλησιάζει προς το τέλος του. Έχουμε παρακολουθήσει όλα τα «τερτίπια» των δημοτικών «ηγετών», με τις αλλεπάλληλες «κυβιστήσεις», κοινώς «κωλοτούμπες»… Από τις «καταγγελίες» του 2007 για τα ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ από την ανώνυμη εταιρία έσοδα φτάσαμε στις «ΧΟΡΗΓΙΕΣ»!!!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι βασικό: αρχές του 2007, μόλις είχε αναλάβει ο δημοτική αρχή Τζόκα, ο κ. Καμπάκας χαρακτήριζε «ΙΕΡΟΥΣ» τους δημόσιους χώρους..! Για δείτε και θυμηθείτε όσα ακολούθησαν:

«Είναι θέμα αρχής» το πώς «διαχειριζόμαστε» τους «ΙΕΡΟΥΣ» χώρους, λέει , τότε… «παλιά»… «πολύ παλιά»… ΤΟ 2007 (!!!) ο κ. Καμπάκας…

Τι μεσολάβησε, άραγε, και μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα άλλαξε άποψη για την «ιερότητα» των δημόσιων χώρων; Άγνωστο… ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…

Υποθέσεις, τις οποίες μπορεί να συνδέσει, συνειρμικά, με τις «βραβεύσεις», τις «τιμητικές βραδιές» και όσα κρύβονται από πίσω…


Το πάρκινγκ του σταδίου

Στις 29 Μαΐου του 2008 έρχεται, εντελώς «ξεκάρφωτα», μόνο του, θέμα παραχώρησης του πάρκινγκ του σταδίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Εσείς τώρα θα σκεφτείτε ότι η «Κοινωφελής» αναζητούσε έσοδα και ήθελε να πάρει το πάρκινγκ…

Λάθος κάνετε..! Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Η… ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ!!!

Μπερδευτήκατε; Δίκιο έχετε… Για δείτε, λοιπόν, πως θα μοιραζόντουσαν τα λεφτά από τα έσοδα του πάρκινγκ. Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΤΖΟΚΑ:«…αλλά εγώ κάνω και την πρόταση…» λέει ο κ. Τζόκας. ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ. Το επαναλαμβάνει τρεις φορές. «Η πρόταση η δική μου είναι…»… Ωραία. Για να δούμε ποια είναι η πρόταση: 50% η Κοινωφελής, 35% στον Ερασιτέχνη Εθνικό Αστέρα»!!!

Γιατί θα πάρει το 35% ο «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ» Εθνικός Αστέρας; Γιατί θα «χρηματοδοτήσει μέρος του έργου»!!!

Καταλάβατε πως μας δούλευαν «ψιλό γαζί» οι δήθεν «υπηρέτες του λαού»; Καταλάβατε πως η «βαλίτσα», το «ταμείο» της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ για την είσπραξη ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ θα έβαζε χέρι στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ; Ο «Ερασιτέχνης» ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ!!!


«Ελντοράντο» για τον «Ερασιτέχνη» το δημοτικό στάδιο!!!

Παρένθεση: Ξέρετε πόσα εισέπραξε ο «Ερασιτέχνης» ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ για το ασπροκόκκινο πάνελ, που έχει μπει στην πρόσοψη της κερκίδας; Κρατηθείτε: ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!

Λεφτά δικά ΜΑΣ…

Πότε τα εισέπραξε; ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΖΟΚΑ..! Ήταν νόμιμο το έργο; ΟΧΙ!!! Όταν φτιάχτηκε το έργο, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ «ΚΟΙΜΟΤΑΝ»!!! Αν δεν «κοιμόταν», σίγουρα είχε τα «μάτια ερμητικά κλειστά»..!

ΑΦΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (!!!), η τεχνική υπηρεσία του δήμου γνωμάτευσε ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ!!! Θα πείτε τώρα εσείς ότι φώναξαν την αστυνομία, τον εισαγγελέα, τον μητροπολίτη για να σταματήσει ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ το έργο… Δυστυχώς χάσατε..!

Κατόπιν εορτής, ο δήμος Καισαριανής έκανε «καταγγελία» στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, και τον «μάλωνε» γιατί έδωσε λεφτά σε έργο χωρίς άδεια..!

«Φυσικά», ούτε λόγος να γίνεται για «εμπλοκή» της αντιπολίτευσης σε όλη αυτή την «κοροϊδία»… Δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν… Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα… Βλέπετε οι «ιεροί δημόσιοι χώροι» είναι ιεροί με την… ευρύτατη έννοια του όρου: όσο «ιερά» είναι και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται κάθε φορά… Κλείνει η παρένθεση.

Αυτός ο κύριος «εισηγητής», λοιπόν, ο οποίος με την εισήγησή του και τις «αβλεψίες» του, εκχωρούσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό δημόσιο χρήμα σε μια ανώνυμη εταιρία, έρχεται σήμερα, ως «συντονιστής» του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει μαθήματα χρηστής διοίκησης σε άλλους δημάρχους!!!

Τέλος πάντων. Για να μη μακρηγορούμε, το θέμα αυτό δεν προχώρησε γιατί αποδείχθηκε ότι η Κοινωφελής δεν είχε δικαίωμα να πάρει υπό τη σκέπη της τέτοια δραστηριότητα.


Προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών

Έχοντας διαπιστώσει ότι υπάρχει ομόθυμη απόφαση των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 2725 και ο «Κανονισμός Λειτουργίας των δημοτικών χώρων άθλησης», αποφασίζω να καταφύγω στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ καταγγελίες που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2008 για ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, με πληρωμή ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ την περίοδο 2001 – 2002, αλλά και πληθώρα στοιχείων που αναφέρονται στα επίσημα πρακτικά του σταδίου και του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώ ότι πρέπει να διερευνηθούν.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ. Ύστερα από τρεις επιστολές μου σε ισάριθμους υπουργούς Εσωτερικών και μία προσφυγή μου στον Συνήγορο του Πολίτη και την Διοίκηση Αττικής, μόλις προ ολίγων ημερών πληροφορήθηκα επίσημα ότι εντός των επόμενων ημερών η απόφαση θα έχει καθαρογραφεί και θα έχει περάσει από την αρμόδια επιτροπή των δικαστικών για επικύρωση.


Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λοιπόν, φτάσαμε στις 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009. Το θέμα της «συμφωνίας» ιδιοκτήτη ΠΑΕ και δήμου, που είχε ζητήσει επιτακτικά ο κ. Καμπάκας, έχει «θαφτεί»..!

Έχει περάσει ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ από τότε που το έστειλαν πίσω στο Δ.Σ. του σταδίου για… «γνωμοδότηση» και δεν έχει επιστρέψει..! Θα χάθηκε στο δρόμο φαίνεται… Έχει γίνει, όμως, η απόπειρα πραξικοπήματος για την παραχώρηση του σταδίου με άσχετο νόμο, η οποία δεν τελεσφόρησε… Διαβάσατε τις λεπτομέρειες στο προηγούμενο κομμάτι.

Έχει «θαφτεί», όμως, ή κάποιοι το «δούλευαν» το ζήτημα υπογείως, ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Πάρτε μια γεύση τώρα και το υπόλοιπο αύριο:

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του θέματος «Έγκριση προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής του δήμου μας οικονομικού έτους 2009».


[…] «Δ. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω αν τηρούνται επακριβώς ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ».

[…] «ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Τότε που ήταν και η κα Κραουνάκη στην ίδια συνάντηση, έτσι; Ήταν και η κα Κραουνάκη και ο κ. Παπαδόπουλος τότε, που ήταν και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Είχε γίνει μια πρόταση στην οποία υπήρχαν κάποιες διαδικαστικές παρεμβάσεις εκεί πέρα, την είχε πάρει ο κ. Ζαρκαδούλας και είχαμε πει ότι αυτή η πρόταση θα πήγαινε και στη διοίκηση του γηπέδου μετά» […].

Βλέπετε, ότι δεν την είχαν «ξεχάσει» την «υπόθεση»… Απλά, ήθελαν να συζητάνε «πριβέ», μακριά από «αδιάκριτα» μάτια και αφτιά… Και, προπαντός, μακριά από πρακτικά και γραπτά… Α, πα, πα, πα πα… Άλλωστε, τι τους ενδιαφέρει τους άλλους το θέμα; Δικά τους είναι; Δικά μας είναι και τα κάνουμε ό,τι θέλουμε…

Όπως βλέπετε, η κορύφωση της ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ έφτασε, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ…

Από τότε μέχρι σήμερα, ο πήχης ανέβηκε «πολύ ψηλά» και έφτασε μέχρι ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ!!!

Η ανθρώπινη πλεονεξία δεν έχει όρια… Πολλές φορές, όμως, δεν έχει όρια και η ανθρώπινη υπομονή προκειμένου το «έγκλημα» να έχει και την ανάλογη «τιμωρία».

Μη χάσετε την αυριανή συνέχεια.