Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς διάθεση απαντήσεων με στοιχεία, ζητάει
αποσιώπηση των πεπραγμένων του εν όψει των εκλογών…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σήμερα το μεσημέρι πήρα, με δικαστικό επιμελητή, ένα εξώδικο από τον δήμαρχο Καισαριανής. Το βλέπετε στην κορυφή. Είναι μια απροκάλυπτη ενέργεια εκφοβισμού. Επιζητεί την ασυλία για τα πεπραγμένα του και χρησιμοποιεί τη μέθοδο της τρομοκράτησης για να σταματήσω να παρουσιάζω ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τα οποία αποκαλύπτονται οι αυθαιρεσίες και οι εμπεριέχουσες υπόνοιες δόλου πράξεις του ως δήμαρχος Καισαριανής. Προσπαθεί να με τρομοκρατήσει αντί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα. Προσπαθεί, εν όψει δημοτικών εκλογών, να συσκοτίσει τα πεπραγμένα του, αντί να λογοδοτήσει δημόσια.

Επικαλείται δημοσιεύματα προ αρκετών μηνών, για να «ντύσει» το εξώδικο. Αλλά δεν έκανε καμιά διαμαρτυρία όλους αυτούς τους μήνες… ΤΩΡΑ έκανε… Γιατί τώρα, καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κρύψει την κατάρρευση της ομάδας του, αφού κάθε μέρα έρχονται στην επιφάνεια τα «κατορθώματά» του από τους ίδιους τους πρώην συνεργάτες του..! Δεν μπορεί να τα ρίξει σε άλλους και νομίζει ότι θα βρει εύκολο στόχο σε μένα. Γελιέται.

Δεν μπορεί να επιτίθεται ανενόχλητος σε μια κοπέλα που στάθηκε βράχος δίπλα του, δούλεψε σκληρά στο «Μανωλίδη», και ήρθε τώρα ο κύριος αυτός να προσπαθήσει να την απαξιώσει με τρόπο ιταμό. Αλλά ο κόσμος ξέρει ποιά είναι η Δέσποινα Παρασκευά και ποιός είναι ο αποστολέας του εξώδικου.

Δεν μπορεί να λέει λόγια του αέρα, χωρίς στοιχεία, για την υπόθεση του ΕΠΕΚΑ.

Γι’ αυτό κάνει το «απονενοημένο διάβημα» με το εξώδικο. Γιατί σε ένα μήνα είναι οι εκλογές. Και δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο.

Τον μειώνω, λέει, μ’ αυτά που γράφω. Εμένα δεν με μειώνει ως πολίτη όταν κάνω έγγραφες ερωτήσεις και δεν μου απαντάει, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ; Εμένα δεν με θίγει όταν του ζητάω εγγράφως να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο τα θέματα ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και ΑΡΝΕΙΤΑΙ;

«Προσβάλλω βάναυσα την προσωπικότητά του», λέει. Εμένα δεν προσβάλλει την προσωπικότητά μου ως πολίτη, όταν αρνείται να δώσει στοιχεία τα οποία του ζητούνται από τους εκλεγμένους ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ αιρετούς;

Αυτοδοξάζεται ως «στέλεχος της αντίστασης κατά της δικτατορίας». Ποσώς με ενδιαφέρει η πραγματική η φανταστική «αντιστασιακή» δράση του. ΤΩΡΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Και μ’ αυτή του την ιδιότητα ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.

Αλλά φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τι τον περιμένει. Ήδη, σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Βοσκόπουλος τον ρεζιλεύει. Και καλά του κάνει. Με αυτά που κάνει, αυτή θα είναι η απάντηση. ΨΕΥΤΕΣ τους αποκαλεί ο κ. Βοσκόπουλος, ο οποίος ήταν στο κοινωνικό παντοπωλείο όταν έγινε η επέλαση του ΕΠΕΚΑ, ενώ ο δήμαρχος Καισαριανής ήταν απών… “Μαϊμούδες” αποφάσεις ήταν αυτές που επικαλείται, λέει ο κ. Βοσκόπουλος..!  Για να δούμε, θα του στείλει και του κ. Βοσκόπουλου εξώδικο;

 
Είναι ψεύτης!

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ όταν λέει ότι ασχολούμαι με την οικογένειά του. ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!

Αν ήθελα να ασχοληθώ με την οικογένειά του θα το είχα κάνει προ πολλού. Θα είχα καταφύγει στη δικαστική οδό για απλήρωτα τιμολόγια διαφημιστικών καταχωρήσεων, ύψους 1.800 ευρώ, στην εφημερίδα μου «Καισαριανή και πέριξ», τα οποία δεν έχει πληρώσει εδώ και πέντε χρόνια.


Μετά παρέλευση πολλών μηνών από τη έκδοση των τιμολογίων και αφού είχα πληρώσει τον αναλογούντα ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος, του έστειλα δύο επιστολές και του ζητούσα να μου επιστρέψει τα τιμολόγια ΑΠΛΗΡΩΤΑ. Δεν το έκανε. Ίσως γιατί τα είχε περάσει στα βιβλία του ως έξοδα. ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ.

Αν ήθελα, λοιπόν, να ασχοληθώ με την οικογένειά του, θα το είχα κάνει. Δεν θέλω.

Με ενδιαφέρουν τα πολιτικά πεπραγμένα του ως δήμαρχος Καισαριανής. Όχι ως ΠΑΣΟΚ.

Με ενδιαφέρουν τα πολιτικά πεπραγμένα του ως δήμαρχος Καισαριανής ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Με ενδιαφέρουν τα πολιτικά πεπραγμένα του ως δήμαρχος Καισαριανής όταν στρέφονται κατά του δημόσιου συμφέροντος.

Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί παραχώρησε το Δημοτικό Στάδιο ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί έλυσε τη σύμβαση με την ανώνυμη εταιρία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, άρα των πολιτών.

Με ενδιαφέρει να μάθω ΠΩΣ και ΑΠΟ ΠΟΥ θα εισπράξει ο δήμος Καισαριανής τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ που χάθηκαν και με υπαιτιότητά του από τη μη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου.

Με ενδιαφέρει να μάθω ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ που «δούλεψαν» τα 300 μεροκάματα πέρυσι. Σε ποια έργα δούλεψαν και τι έκαναν. Με ενδιαφέρει να μάθω ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ είχαν σχέση με τις εταιρίες του και τις οικοδομές του.

Με ενδιαφέρει να μάθω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΙΩΤΕΣ αυτά τα 300 μεροκάματα.

Με ενδιαφέρει να μάθω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΤΗΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, όπως ο νόμος ορίζει.

Με ενδιαφέρουν όλα όσα με αφορούν ως πολίτη και δημότη της Καισαριανής και τα οποία ο ίδιος και η ομάδα του προσπαθούν να κρύψουν.

 

Για όλα αυτά και επειδή δεν τον φοβάμαι ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Και πολλοί από τους “άλλους υπεύθυνους” είναι δίπλα του, ανήκουν στην “ομάδα του”. Η θητεία του ως δημάρχου έχει πολλά σκοτεινά σημεία, τα οποία θα προσπαθήσω δικαστικά να διαλευκάνω. Ακόμα και όταν θα έχει φύγει από τη θέση του δημάρχου. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί στον Εισαγγελέα η μήνυση που έχω καταθέσει.

Με απειλεί ότι «αν δεν συμμορφωθώ» θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια εις βάρος μου». ΔΕΝ ΘΑ «ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΩ». Να μην ξεχάσει μόνο να ρωτήσει τον δικηγόρο του τι σημαίνει «ψευδής καταμήνυση».

ΔΗΛΩΝΩ ότι θα σταματήσω να ασχολούμαι μαζί του μέχρι τις εκλογές, μόνο όταν δώσει ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ:

  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα πλήρη ΕΠΙΣΗΜΗ κατάσταση των καταστημάτων της Καισαριανής με τα χρέη κάθε επιχείρησης.
  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα πλήρη κατάσταση των καταστημάτων ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και δουλεύουν με «προεγκρίσεις» επί σειρά ετών.
  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα της πολεοδομίας για το γκρεμισμένο διατηρητέο.
  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ως δήμαρχος Καισαριανής στα τρία χρόνια της θητείας του. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. Αυτά τα στοιχεία που του έχουν ζητήσει και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τα δώσει..!
  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ με την Περιφέρεια για την αυθαίρετη παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου, υπόθεση η οποία έχει παραπεμφθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μετά την απάντηση – επιστολή του προς την Περιφέρεια, η οποία απορρίφθηκε και κατέπεσε λέξη προς λέξη από την Περιφέρεια.
  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που του επέτρεψαν να μην κάνει ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, όπως τον υποχρεώνει ο νόμος.
  • Όταν δώσει στη δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τις ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ που έκανε με πλήρη αδιαφάνεια στους “συνεταιρισμούς” και το ΕΠΕΚΑ.

Αυτά φτάνουν, προς το παρόν.

ΑΝ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, δεν θα ασχοληθώ μαζί του μέχρι τις εκλογές.

Αν δεν τα δώσει, θα εξακολουθήσω να κάνω κριτική στα πεπραγμένα του ως δημάρχου σε καθημερινή βάση. Εγώ επιλέγω αξιολογικούς χαρακτηρισμούς. Εκείνος μπορεί να επιλέξει όποια μέθοδο φίμωσης θέλει.

 Υ.Γ.: Τις προσεχείς ημέρες, θα σας δώσω μια εικόνα, κομμάτι – κομμάτι, από το εξώδικο. Έτσι θα μπορέσετε να κρίνετε μόνοι σας τη σκοπιμότητα και τη σοβαρότητα του εγγράφου.