Ποιές ενέργειες έκαναν οι βουλευτές και οι υπουργοί που σας στηρίζουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,
για να βγει μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ παραχώρησης του νεοκλασικού;


Τα ίδια τερτίπια του προκατόχου του αποφάσισε να εφαρμόσει ο σημερινός δήμαρχος Καισαριανής για να εκμεταλλευθεί την Εθνική Αντίσταση. Εκλογές πλησιάζουν, τα «κουκιά» δεν του βγαίνουν, οι προστάτες του είναι υπό κατάρρευση και το «έργο» που υποσχόταν προεκλογικά, αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ, αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο για να ανέβει πάλι στο «μπαλκόνι» και να πει ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

Αποφάσισε, λοιπόν, ν΄ ακολουθήσει την περπατησιά του προκατόχου του, με τον οποίο, από χρόνια πολλά, έχει αγαστή πολυεπίπεδη συνεργασία.

Όπως και ο προηγούμενος, λοιπόν, έτσι και ο τωρινός «βρήκε» ποιος είναι το εύκολο, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, θύμα στοχοποίησης: είναι ο «δικομανής, αρρωστημένα εμπαθής, με εμμονές και χαρακτήρα συνομωσιολόγου» (σ.σ.: διατηρώ την ορθογραφία του «προφέσορα») ΠΟΛΙΤΗΣ, που δεν ανέχεται τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους γλύφτες και τους οσφυοκάμπτες.

Παρένθεση: Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.Το τονίζω.Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, που του τα παίρνετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάθε μήνα, για να εξασφαλίζετε τον παχυλό μισθό σας.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ δεν σας συμφέρει γι’ αυτό και χλευαστικά χρησιμοποιείτε το «δημοσιογράφος». Για να αφήνετε υπόνοιες «δημοσιογραφικής συναλλαγής»…

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ θα σας κυνηγάει μέχρι να δώσετε λόγο για ΟΛΑ τα πεπραγμένα και για ΟΛΑ τα χρήματα που διαχειρίζεστε ή ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ. Μάθετε να ζείτε με αυτή την πραγματικότητα. Κλείνει η παρένθεση.

 

Το “νεοκλασικό”…

Στο κυνήγι των ψήφων που έχει επιδοθεί ήδη ο σημερινός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή, το «βαρύ πυροβολικό» προορίζεται να είναι, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, το «νεοκλασικό». Το οποίο δεν ανήκει ούτε κατά κυριότητα ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ στον δήμο Καισαριανής. Το οποίο, όμως, ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ανακαίνισαν οι ψηφοθήρες..!

Οι «συλλήψεις» του κ. Τζόκα έμειναν στην ιστορία..! Η τελευταία «έγινε» τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2010! Προπαγανδιστικό σόου αλά Γεωργαλά. Μέχρι και την «ΑΥΓΗ» έβαλαν στο κόλπο! 

Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, 21 Ιανουαρίου, τέσσερις με πέντε το απόγευμα, τα τηλέφωνα «άναψαν» και οι εντεταλμένοι ανέλαβαν να «ενημερώσουν» τον κόσμο ότι «συνέλαβαν τον δήμαρχο»… Από κοντά και οι ντουντούκες του δήμου, ανέλαβαν το «αγωνιστικό προσκλητήριο» για να πάνε όλοι οι πολίτες στο αστυνομικό τμήμα να συμπαρασταθούν στον αγωνιστή δήμαρχο, που έχει συλληφθεί..!

Διαβάστε τώρα τα γεγονότα, όπως δημοσιεύθηκαν ΜΟΝΟ στην εφημερίδα μας, τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ». Αυτά που διαβάζατε ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα γίνει προσπάθεια να εκδοθεί και πάλι πριν από τις εκλογές, για να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων πολιτικών καιροσκόπων όσοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Έτσι, για να χάσουν τον ύπνο τους οι ανυπόληπτοι. Αντιγράφω από τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:

 

«ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στις 19 Ιανουαρίου 2010 το απόγευμα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής έγγραφο της Πολεοδομίας για άμεση διακοπή εργασιών στο νεοκλασικό, ύστερα από προσφυγή της Σκοπευτικής Εταιρίας.

Την άλλη ημέρα, 20 Ιανουαρίου, αξιωματικός του τμήματος κοινοποιεί με αποδεικτικό και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες στον δήμο Καισαριανής, το έγγραφο της Πολεοδομίας για τη διακοπή των εργασιών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και προφορικά από τον αξιωματικό ο αντιδήμαρχος κ. Δήμος για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν συνεχιστούν οι εργασίες.

Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, ώρα 8.00’ το πρωί, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος κ. Απόστολος Ιωαννίδης δέχεται, μέσω δικαστικού κλητήρα, εξώδικο από τη Σκοπευτική Εταιρία, με το οποίο του ζητείται η απαρέγκλιτη εφαρμογή της απόφασης της Πολεοδομίας για διακοπή των εργασιών.

Το περιπολικό του τμήματος κάνει έλεγχο στο νεοκλασικό και βρίσκει δύο Ινδούς εργάτες να ρίχνουν σοβά, με το πιεστικό μηχάνημα. Οδηγούνται στο τμήμα. Μετά από λίγο, ειδοποιημένοι καταφθάνουν στο τμήμα ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Λασπιάς (ο οποίος είναι επιβλέπων του έργου και κατά νόμο υπεύθυνος) και ο πρώτος αντιδήμαρχος κ. Δήμος. Ο διοικητής κ. Ιωαννίδης ενημερώνει τον εισαγγελέα, ο οποίος δίνει εντολή για να οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι τέσσερις. Ο κ. Τζόκας είναι απών μέχρι τώρα.

Ύστερα από λίγη ώρα, αρχίζουν να καταφθάνουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και κάποια στιγμή έρχεται και ο κ. Τζόκας. Στο μεταξύ έχουν βγει οι ντουντούκες και καλούν τον κόσμο σε «αγωνιστικό» προσκλητήριο για να «ελευθερωθεί ο δήμαρχος»!!!

Οι επικεφαλής ζητούν από τον κ. διοικητή να πάνε αυτοί στο αυτόφωρο μαζί με τον κ. Τζόκα. Ο διοικητής επικοινωνεί εκ νέου με τον εισαγγελέα, ο οποίος διατάσσει την εφαρμογή του νόμου και την προσαγωγή στο αυτόφωρο των δύο Ινδών εργατών, του κ. Λασπιά και του κ. Δήμου, ως μόνων εμπλεκόμενων στο συμβάν, απορρίπτοντας την «προσφορά» των επικεφαλής. Όλη αυτή την ώρα κάποιοι «υπασπιστές» του δημάρχου προσπαθούν απεγνωσμένα να κινητοποιήσουν τους γνωστούς αβανταδόρους, αλλά επειδή είναι απόγευμα και δεν είναι ώρα “επαναστατικής γυμναστικής” δεν πατάει κανείς…

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ οδηγούνται στη σήμανση για τα διαδικαστικά, πάνε στο αυτόφωρο και ορίζεται τακτική δικάσιμος για μετά το Πάσχα.

Εδώ το παραμύθι παίρνει, προσωρινά, τέλος.

 

Θυμηδία…

Αυτή η διαδικασία, όπως σας την περιγράψαμε, βήμα προς βήμα, μετατράπηκε από τον κ. Τζόκα σε «σύλληψη», σε μια απέλπιδα προσπάθεια οικειοποίησης «αγωνιστικών» ευσήμων… Συνηθισμένη τακτική, που μόνο θυμηδία προκαλεί πλέον στους πολίτες. Αυτό δείχνει άλλωστε και η παντελής αδιαφορία του κόσμου για την «απελευθέρωσή» του.

Η μεθόδευση δεν σταματάει εδώ. Την επόμενη μέρα, στις 22 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα που ο κ. Τζόκας αναρτά στην ιστοσελίδα του δήμου την… είδηση της «ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ» του, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ», πάλαι ποτέ ιστορικό έντυπο, διαπράττει το ασυγχώρητο για την ιστορία της ατόπημα: Δημοσιεύει την ψευδή είδηση της δήθεν σύλληψης του κ. Τζόκα, με τεράστια φωτογραφία του…

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το ολίσθημα διαφημιστή και διαφημιζόμενου…

Όπως θα θυμάστε, η προηγούμενη «σύλληψη» είχε γίνει πριν από δύο χρόνια περίπου, με αφορμή πάλι εργασίες «καθαρισμού του αύλειου χώρου» του νεοκλασικού, το οποίο έχει μετατραπεί σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για όλα τα «νοσήματα» (ανίατα τα περισσότερα…) που συμβαίνουν στην Καισαριανή. Για τον καθαρισμό είχε δοθεί άδεια από τον ΟΣΚ στις 24.4.2008, μετά από έγγραφη αίτηση του δήμου στις 14.4.2008. Τότε, για να αποφευχθεί το αυτόφωρο, «εξασφαλίστηκε», με ενέργειες παράγοντα της αντιπολίτευσης, ένα χαρτί από τη Νομαρχία. Δεν γράφω τίποτα γι’ αυτό το «χαρτί». Αν θέλουν, ας πουν αυτοί που το «εξασφάλισαν».

Στο μεταξύ, το 2007, διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής επισκέφθηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Παν. Παταργιά και του ζήτησε την παραχώρηση του νεοκλασικού για στέγαση του μουσείου. Ενώ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ανακοινώθηκε ότι ο κ. Παταργιάς δεσμεύτηκε για την παραχώρηση, καμία παραχώρηση δεν έγινε.

 

Επιστολή στον ΟΣΚ

Στις 13.5.2008 καταθέτω πρωτοκολλημένη επιστολή στον κ. Παταργιά και του ζητάω πληροφόρηση για το θέμα του νεοκλασικού και τις προθέσεις του ΟΣΚ. Ο κ. Παταργιάς μου απαντά ότι:

Το νεοκλασικό κτίριο βρίσκεται ΥΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ μεταξύ ΟΣΚ και Σκοπευτικής εταιρίας και ως εκ τούτου ο ΟΣΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει καμία πράξη επί του ακινήτου. Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ μέχρι να λήξει, με όποιο τρόπο, η δικαστική διαδικασία.

Το όλο ζήτημα, εκτός από τη σπέκουλα των διάφορων επιτήδειων, σε όποια πλευρά εμπλεκόμενων και αν ανήκουν, εμπεριέχει και ένα άλλο τεράστιο για τα δεδομένα της Καισαριανής ζήτημα: τι θα γίνει αν το κτίριο ανακαινιστεί με λεφτά του δήμου, όπως έχει πει δημόσια ο κ. Τζόκας, και έρθει ύστερα η Σκοπευτική εταιρία και «το πάρει έτοιμο», όπως μου είπε ο δικηγόρος της;

 

Ποιος θα πληρώσει;

Η πληροφόρηση για την προέλευση των χρημάτων της ανακαίνισης είναι σκοπίμως ασαφής και αόριστη. «Θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στις δημόσιες επενδύσεις, αλλά και αν αυτό δεν γίνει, θα το κάνουμε με ίδιους πόρους», είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Τζόκας.

Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας και τις περικοπές στα κονδύλια των δημοσίων επενδύσεων, είναι πιθανό να μη χρηματοδοτηθεί από αυτά. Άρα ο δήμος, με λεφτά των πολιτών, θα πληρώσει τον εργολάβο για την ανακαίνιση, αν και εφ’ όσον προχωρήσει και μέχρις όποιου σημείου φτάσει.

Ξέρετε πόσα χρωστάει ο δήμος Καισαριανής σε προμηθευτές; ΕΝΑΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!! ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ, για να μην ξεχνιόμαστε.

Τα ερωτήματα προς τον κ. Τζόκα είναι απλά:

Γιατί δεν διασφαλίζεται πρώτα η παραχώρηση του κτιρίου και μετά να διατεθούν τα λεφτά;

Πως θα διατεθούν λεφτά για ένα έργο που κανείς δεν γνωρίζει αν θα τελειώσει και αν θα κάνει χρήση του ο δήμος και οι πολίτες της Καισαριανής; Αν, τελικά, η Σκοπευτική «το πάρει έτοιμο» ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Γιατί δεν έλυσε το ζήτημα του νεοκλασικού με την κυβέρνηση της οποίας ήταν τακτικός συνομιλητής και τον πρωθυπουργεύοντα κ. Σουφλιά που τον έπαιρνε τηλέφωνο στο κινητό του για να κλείσουν τα «πριβέ» ραντεβού;».

Εδώ τελειώνει η αντιγραφή από τη “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”. Συνεχίζουμε την παράθεση ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ:  

Λίγες μέρες μετά από αυτό το γεγονός, ο «πρώτος αυλάρχης» του σημερινού δημάρχου καταθέτει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ την απορία του ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΤΖΟΚΑ: «Μέχρι πότε θα ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ; Δεν πρέπει κάποτε να δούμε τι θα κάνουμε και να λήξει αυτή η ιστορία;». «ΦΥΣΙΚΑ», σήμερα, έχει «ξεχάσει» τι έλεγε τότε… Σήμερα με παροτρύνει να «συμβουλεύσω τη Σκοπευτική»..!

 

Ψέματα επί ψεμάτων…

Πριν από τις εκλογές του 2010 στέλνω επιστολή στον τότε δήμαρχο κ. Τζόκα και των ρωτάω με ποιο δικαίωμα ρίχνει ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ σε ένα κτίριο ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. Μου απαντά εγγράφως:

“2. Η κυριότητα του κτιρίου δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά τυπικά ανήκει στον ΟΣΚ, ο οποίος με έγγραφό του μας επιτρέπει τις εργασίες”. […]

Στις 8 Απριλίου 2011 ο νέος δήμαρχος ανακοινώνει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

“Πήγαμε στον ΟΣΚ για να ζητήσουμε το κτίριο. Μας είπαν ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο υπουργείο γιατί χρειάζεται πολιτική απόφαση”.

Ψέματα επί ψεμάτων! «Ανήκει στον ΟΣΚ» λέει ο ένας, «μας έστειλαν στο υπουργείο», λέει ο άλλος..! Από που βγαίνει ότι το νεοκλασικό “ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΚ”; Μακάρι να ήξερα… Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, γιατί διαιωνίζεται η δικαστική διαμάχη ΟΣΚ – Σκοπευτικής;

Τι σχέση έχει η άδεια εργασιών του ΟΣΚ, αν υπήρξε (αφού δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ), με τα χρήματα που δαπανώνται για κτίριο ξένο προς τον δήμο; ΚΑΜΙΑ. Γιατί έγινε παύση εργασιών από την Πολεοδομία; Μα, φυσικά, γιατί ισχύει η δικαστική διεκδίκηση που μας είχε δηλώσει από το 2008 ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Παταργιάς.

 

Υπάρχει απάντηση;

Το ερώτημα είναι απλό: ΤΟΤΕ, το 2011, όταν ο ΟΣΚ έστειλε τον σημερινό δήμαρχο στο υπουργείο, ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ο κ. Καμπάκας; Πήγε στο υπουργείο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; Ζήτησε να δοθεί το νεοκλασικό στον δήμο; Έβαλε τους υπουργούς και τους βουλευτές που μαζεύονταν στην Καισαριανή όταν έκοβε την πίττα της παράταξής του ή όταν είχαν καμιά γιορτή οι συνταξιούχοι, να κάνουν ερώτηση στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ώστε να δοθεί μια πολιτική λύση;

Η πολιτική λύση είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ και ας λέει αρλούμπες και αερολογίες όποιος θέλει: Η Σκοπευτική, από το 2001, ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, είναι κυρία της έκτασης των 700 στρεμμάτων, αφού Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Αρείου Πάγου έκρινε ότι ο «νόμος Τσοβόλα» «είναι αντίθετος προς τη διάταξη του άρθρου 17 του Συντάγματος». Άρα, η Σκοπευτική, ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ, θα πάρει αντάλλαγμα για να αποχωρήσει από την έκταση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο κ. ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙ’ ΑΥΤΟ; Υπάρχει απάντηση;

 

Το θέμα είναι μεγάλο. Εγώ έχω στοιχεία και θα τα δημοσιεύσω σε αυτοτελή κομμάτια. Αυτοί που με στοχοποιούν με παραπληροφόρηση και φασιστική προπαγάνδα έχουν κάποιο άλλο ΣΤΟΙΧΕΙΟ, εκτός από την απύθμενη άγνοια και την ημιμάθεια που τους διακατέχει; Αν έχουν, ας το δημοσιοποιήσουν και ας το θέσουν σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Εδώ τελειώνει ένα μόνο μέρος της ιστορίας της ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ της Εθνικής Αντίστασης από τους ψηφοθήρες.

Ο «δικομανής, αρρωστημένα εμπαθής, με εμμονές

και χαρακτήρα συνομωσιολόγου» ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Τάκης Αλεξανδρόπουλος