«Διαφωνούσαν» ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ και ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!


Φτάσαμε, λοιπόν, στην καρδιά της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ… Στις 19 Μαρτίου 2009 έρχεται για συζήτηση το θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού του δημοτικού σταδίου για το 2009. Ο κ. Αγκαβανάκης κάνει την ερώτηση: «Θα ήθελα να ρωτήσω να τηρούνται επακριβώς οι όροι της συμφωνίας που είχαν γίνει».

ΠΟΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ; Άγνωστο..!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ; Άγνωστο..!

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ; Άγνωστο..!

ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ; Άγνωστο..!

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τη σκοπιμότητα ή μη της ερώτησης. Όπως και κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν η απάντηση του τότε δημάρχου είχε τη σκοπιμότητα του «ξεμπροστιάσματος» όσων συμμετείχαν στο «ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

 

Όλοι οι «καλοί» χωράνε…

Τι λέει ο τότε δήμαρχος;

«Τότε που ήταν και η κα Κραουνάκη στην ίδια συνάντηση, έτσι; Ήταν και η κα Κραουνάκη και ο κ. Παπαδόπουλος τότε, που ήταν και οι επικεφαλής των παρατάξεων». Αυτοί ήταν, λοιπόν, που είχαν κάνει τη «συμφωνία».

Από εδώ και κάτω πρέπει να είστε ψύχραιμοι, γιατί θ’ ακούσετε πολλά «περίεργα»…

«Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Δεν υπογράψαμε καμία συμφωνία, απλά η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει από τον μήνα Ιούλιο και πληρώνει τη συντήρηση του γηπέδου, τα φάρμακα, την άμμο, ό,τι καύσιμο αφορά το γήπεδο και διάφορα έργα και έχει αναλάβει και την καθαριότητα του μεγάλου γηπέδου, χωρίς παραχωρητήρια, χωρίς τίποτε.

Α. ΚΑΜΠΑΚΑΣ: (Κάνει ερώτηση εκτός μικροφώνου).

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: …το καθεστώς, τι καθεστώς; Το έχουμε συζητήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν συμφωνεί το Διοικητικό Συμβούλιο να παραχωρήσουμε με έγγραφο στην ΠΑΕ ή με μνημόνιο είτε οτιδήποτε και η ΠΑΕ συμφωνεί να πληρώνει τα έξοδά της συν το 15%».

Γιατί, παρακαλώ, "δεν συμφωνεί το Διοικητικό Συμβούλιο να παραχωρήσουμε με έγγραφο"; Απλό: "Γιατί δεν θέλουν να πάνε φυλακή"!!! Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε..!

Κατά τ' άλλα, μου απάντησε ΕΓΓΡΑΦΩΣ ο κύριος πρόεδρος ότι "δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές"!!!

Βρισκόμαστε στο 2009. Όπως διαβάζετε, «η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει από τον μήνα Ιούλιο και πληρώνει τη συντήρηση του γηπέδου, τα φάρμακα, την άμμο…»..! Προφανώς εννοεί τον Ιούλιο του 2008.

Μα καλά, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2008 ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ κλπ.; Με τη συμφωνία της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ του 2003, επί προεδρίας Τζόκα, η ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ;

Ψυχραιμία… Για πάμε παρακάτω:

«Α. ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Την πρόταση που ήταν διαπαραταξιακή αρνήθηκε να την ψηφίσει το Διοικητικό Συμβούλιο; Αυτό λέτε;  

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Δεν αρνήθηκε, δέχεται η ΠΑΕ να φιλοξενείται στο γήπεδο χωρίς μνημόνιο. Πληρώνει αυτά που πρέπει να πληρώνει, αποδίδει και το 15% και τελειώνει εκεί πέρα.

Α. ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Ένα λεπτό. Εδώ έχουμε μια συμφωνία όλων των παρατάξεων για να μπει μια τάξη στο γήπεδο…

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Έχει μπεί, ήδη έχει ξεκινήσει και μπήκε η τάξη στο γήπεδο…

Α. ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Αυτό δε λέει τίποτα, εσείς το κάνετε με τον Πρόεδρο, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί να είναι αλλιώς. Εμείς εδώ συμφωνήσαμε…

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Δεν είναι έτσι κι αλλιώς γιατί το στάδιο χρεωνόταν 30.000 ευρώ για το χλοοτάπητα κάθε χρόνο και τώρα δεν χρεώνεται. Χρεωνόταν για τα πετρέλαια και τώρα δεν χρεώνεται».

Το πρώτο που θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος «αφελής» τον κ. Καμπάκα θα ήταν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Το δεύτερο που θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ θα ήταν ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ» «κάτω απ’ το τραπέζι», χωρίς πρακτικά; ΤΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ; ΠΟΙΟΝ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ; ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ, τελικά;

 

«Δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές…»!!!

Εδώ, λοιπόν, επανέρχεται η απάντηση που μου έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όταν του ζήτησα, ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2011, να φέρει για συζήτηση το θέμα των οφειλών της ανώνυμης εταιρίας στον δήμο.

Εδώ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ από την ανώνυμη εταιρία!!! Και μάλιστα, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!!! Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο του 2008.

Για μισό λεπτό:

♦ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2008;

♦ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ 2001-2002, δηλαδή της περιόδου διοίκησης του κ. Κατημερτζή;

♦ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2003 – 2005; ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ «ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ»;

Και ας πούμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ήθελε να βεβαιώσει τις οφειλές. Η νέα δημοτική αρχή, που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είχε σημαία της τη διαφάνεια, γιατί δεν έκανε έλεγχο; Γιατί δεν έκανε δεκτό το αίτημά μου για συζήτηση και λήψη απόφασης για εξακρίβωση του ακριβούς ποσού των οφειλών;

Για να δούμε παρακάτω:

«Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Δεν κατάλαβα! Αφού σε αυτό που συμφωνήσαμε η ΠΑΕ συμφωνεί, την παραχώρηση δεν θέλει να της κάνουμε εγγράφως. Ελάτε στο διοικητικό συμβούλιο να σας το πει και η ίδια η ΠΑΕ. Την παραχώρηση δεν θέλει.

Α. ΚΑΜΠΑΚΑΣ: Δεν δέχεται ποιανού τις εντολές; Που πήραμε εδώ;

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Δεν θέλουν πλέον την παραχώρηση του γηπέδου, δεν θέλει να ελέγχει το γήπεδο, θέλει να φιλοξενείται μέσα και να πληρώνει αυτά που είναι να πληρώνει, δηλαδή αυτό είναι κακό;».

Δεν θέλουν, βρε αδερφέ… μπααα… Με το ζόρι θα το παραχωρήσουμε; Και γιατί να θέλει ΤΩΡΑ; Το πάρκινγκ «βρώμισε» και δεν το πήρε ο «ερασιτέχνης»… που θα χρηματοδοτούσε τα «έργα»..! Το έργο της εξέδρας είχε φτιαχτεί και τα λεφτά είχαν ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ»..! Τα έργα της «ανακαίνισης» που έκανε η ΕΠΑΕ του Βίκτωρα Μητρόπουλου (ΜΕ ΤΑΜΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ…) που στοίχισαν έναν περίδρομο λεφτά, είχαν τελειώσει και ο «ερασιτέχνης» δεν είχε να εισπράξει κάποια υπόλοιπα..!

Α, για μισό λεπτό… Είμαστε στον Μάρτιο του 2009. Από τις 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 έχει κατατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η προσφυγή μου για έλεγχο ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του δημοτικού σταδίου… Λέτε να έπαιξε ρόλο και αυτό στο «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ»; Ποιος ξέρει…

Τέλος πάντων… για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτό το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ, μας αποκάλυψε το… παρασυμβούλιο:

«Δ. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ: Για το ζήτημα αυτό όντως είχαμε κάνει μια συνάντηση και είχαμε συμφωνήσει, είχαμε καταλήξει και γι’ αυτό κιόλας ρώτησα εγώ αν τηρούνται οι όροι, διότι είχαμε καταλήξει σε μια θέση που, τέλος πάντων, μας κάλυπτε λίγο ως πολύ όλους.

Τώρα το ότι στην πράξη λειτουργεί έτσι και μπορεί προς το παρόν να μην ζημιώνεται ο δήμος, αυτό όμως ενέχει κινδύνους γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να αθετήσει, μπορεί να μην τηρήσει κάτι που είχαμε συμφωνήσει, εφ’ όσον δεν έχει υπογράψει για το χώρο του γηπέδου. Γι’ αυτό κιόλας δηλαδή υπάρχει μια ανάγκη να υπάρχει μια δέσμευση.

Μπορεί στην πράξη σήμερα να είναι πιο συμφέρον αυτό που γίνεται, αλλά όμως δεν μπορείς να το διασφαλίσεις δια παντός αυτό. Μπορεί σήμερα να το διασφαλίζεις, αν δεν υπάρχει υπογραφή αύριο μπορείς να έχεις αρνητικές…

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Αυτό το διασφαλίζεις κάθε Σεπτέμβρη που του δίνεις παραχωρητήριο. Αν στις υποχρεώσεις του δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει δεν του παραχωρείς το γήπεδο, δεν του δίνεις παραχωρητήριο και το έχει μετά.    

Δ. ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗΣ: Ναι αλλά όμως δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει.

Μ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ: Ήδη έχει ξεκινήσει και αποδίδει το 15%. Όσο για τα διαφημιστικά, έγινε και ντόρος στις εφημερίδες, τα διαφημιστικά πρέπει να πάει ο Δήμος να τα ζητήσει από τους διαφημιζόμενους και όχι το Δημοτικό Στάδιο».  

Αν έχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό, μπορείτε να το κλείσετε… Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που «μπορεί στην πράξη σήμερα να είναι πιο συμφέρον αυτό που γίνεται», λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σας διαφωτίσω… Τι ακριβώς ήταν "Αυτό που γίνεται" ίσως μπορούν να μας διαφωτίσουν οι "κεφαλές" των μυστικοσυμβουλίων και των ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ που βρίσκονται ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ στο δημοτικό συμβούλιο: οι κ.κ. Τζόκας, Καμπάκας, Ζαρκαδούλας. 

Αν αναρωτιέστε, για άλλη μια φορά, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ, λυπάμαι, αλλά θα το δείξει ο… διαχειριστικός έλεγχος!!! Χα, χα, χα, χα, χα… Ά στο καλό, γελάσαμε..! Αφού «δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές…»!!!

Καταλάβατε πόσο αξίζει η προσωπική αξιοπρέπεια κάποιων «πολιτικών παραγόντων»; Όσο μία «μη βεβαιωμένη οφειλή»..!

 

Τα διαφημιστικά…

Για το τέλος κράτησα το καλύτερο: τα διαφημιστικά, για τα οποία «έγινε και ντόρος στις εφημερίδες…». Ούτε αυτό ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ  ΝΑ ΠΟΥΝ… ΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ! Η "Δημοτική Παρέμβαση". 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Για το 2001-2002 εισπράχθηκαν διαφημιστικά; ΑΓΝΩΣΤΟ… Για το 2003 – 2005 μας είπαν ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία»… Από το 2006, 2007, 2008, ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όλο αυτό το διάστημα γινόταν συζήτηση ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ για τα διαφημιστικά και τηλεοπτικά. ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ;

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ. Ζήτησαν το ποσοστό του δήμου από την εταιρία που έβαζε τις διαφημίσεις; ΗΤΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!! Βάλτε επί πόσα χρόνια ΧΑΡΙΖΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ και θα βρείτε, κατά προσέγγιση, πόσα ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ..!

Δεν τελειώσαμε. Όποιος θέλει να διασύρεται αυτοβούλως, δικαίωμά του. Όμως τα «γραπτά μένουν». Και όποιος έχει δηλώσει, ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ότι «δεν μπορεί να μπει ορκωτός λογιστής εδώ μέσα, γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…» είναι σοφότερο να επιλέγει τη σιωπή…

Θα επανέλθουμε.