Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

“Περίεργα” πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο δημαρχιακό κατάστημα Καισαριανής και πιο συγκεκριμένα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο “Καισάριο”. Μετά την αθρόα πρόσληψη γυμναστών, «για τις ανάγκες του προγράμματος ‘’αθλητισμός για όλους’’», με συμβάσεις λίγων μηνών, η “κομματική επιμελητεία” της Καισαριανής έχει αποδυθεί σε αγώνα απαξίωσης των ΔΥΟ εργαζόμενων από εικοσαετίας γυναικών υπαλλήλων του γυμναστηρίου. Μετά την κυνική, ΑΘΛΙΑ και αντικοινωνική συμπεριφορά του συνδικαλιστή-δημάρχου Καισαριανής, με τη γραπτή δήλωσή του ότι οι δύο εργαζόμενες ΔΕΝ έχουν υπαλληλική σχέση με τον δήμο και, άρα, ο δήμος, ΤΩΡΑ, ύστερα από ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ δουλειάς, “δεν έχει υποχρέωση” να κάνει “επικόλληση ενσήμων”, άρχισε μια νέα τακτική τρομοκράτησης των δύο εργαζόμενων.
Όπως βλέπετε, ο συνδικαλιστής-δήμαρχος υποδεικνύει στις υπαλλήλους να απευθυνθούν στον «εργοδότη τους», που είναι «το σωματείο με την επωνυμία ‘’ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΑΡ ΗΣΤ’’». Το οποίο σωματείο όλα αυτά τα χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» για τη λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής..!Όπως βλέπετε στην πρώτη απόφαση, του 1997, τα πράγματα είναι δρομολογημένα «με το δεδομένο ότι η λειτουργία του γυμναστηρίου απέβλεπε στην εξυπηρέτηση του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας, αθλούμενης και μη…».

Και παρακάτω, στην ίδια απόφαση, αναφέρεται ρητά ότι «ο δήμος αναλαμβάνει κάθε οικονομική υποχρέωση έναντι του σωματείου, αν το τμήμα γυμναστικής προβεί σε έξοδα κατ’ εντολήν του ΑΔΟΚ». Ο οποίος ΑΔΟΚ έμεινε αδρανής τα τελευταία χρόνια, προφανώς προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη… «ευελιξία» στη διαχείριση του χρήματος και των ανθρώπινων πόρων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου. Όπως αδρανές παραμένει τα τελευταία χρόνια και το «συντονιστικό όργανο για παρακολούθηση εκτέλεσης του προγράμματος» που μπήκε σε εφαρμογή και ισχύ το 1997 με την ίδρυση του γυμναστηρίου.
Αφού λοιπόν αποφασίστηκε αυτό το μοντέλο λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου, το υπέγραψαν οι παριστάμενοι και εξουσιοδότησαν τον τότε δήμαρχο «για την υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων».
Ανασφάλιστες οι εργαζόμενες..!

Έτσι λειτουργούσε το «Καισάριον» από τότε μέχρι πρόσφατα. Μέχρι το 2015, που ανέλαβαν οι σημερινοί «κομισάριοι» του Περισσού, οι εργαζόμενες (δύο είχαν απομείνει από τις τρεις που υπήρχαν αρχικά), είχαν κανονικά τα ένσημά τους. Αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα του ΙΚΑ. Από το 2016 και μετά, τα ένσημα έγιναν «είδος εν ανεπαρκεία», όπως βλέπετε.Φυσικά, οι εργαζόμενες ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ από κανέναν «αρμόδιο» για τη ΜΗ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ενσήμων τους..! Πληροφορήθηκαν ότι διακόπηκε η ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους πριν από μερικούς μήνες, τον Απρίλιο συγκεκριμένα, όταν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκαν να τους παράσχουν περίθαλψη και φάρμακα!!!


Και αυτό συνέβαινε παρ’ ότι η πολυπράγμων «κυρία» που είχε και έχει την εποπτεία του «Καισάριου» είχε καθημερινή επαφή με τις δύο εργαζόμενες και μοίραζε «διαταγές» σωρηδόν… ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΕΣ…

Οι εργαζόμενες, όλα αυτά τα χρόνια, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με τον «εργοδότη τους», όπως τους προτρέπει να κάνουν η ΑΘΛΙΑ επιστολή τού συνδικαλιστή-δημάρχου. Όλα τα έκαναν οι εκάστοτε «κλειδοκράτορες» του δήμου. ΟΛΑ. Το σωματείο της Νήαρ Ηστ, με όλους τους προέδρους που κατά καιρούς αναλάμβαναν τη διοίκηση του σωματείου, ήταν μακριά από τη διαχείριση του «Καισάριου».

Σήμερα, εδώ και μερικές εβδομάδες, οι «κομισάριοι» του Περισσού, αφού χρησιμοποίησαν τις εργαζόμενες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου ζητώντας, ή μάλλον απαιτώντας, τη γνώση τους για τα θέματα του δήμου για τα οποία οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα, όπως, π.χ., τα «Σουκατζίδεια», τα οποία είναι καθαρά εκδήλωση του δήμου και όχι της… Ν. ΗΣΤ, άλλαξαν γραμμή πλεύσης. Προφανώς έχουν πάρει άλλες εντολές. Προφανώς, οι «εγκέφαλοι» του Περισσού, έχουν επιλέξει, με άγνωστα στους πολλούς κίνητρα, να εκχωρήσουν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σε «συνεργεία» εργολάβων-γυμναστών που θα εκτελούν τα προγράμματα του «αθλητισμού για όλους»… Και εκεί βέβαια τους είναι «άχρηστες» οι δύο επί εικοσαετία εργαζόμενες, οι οποίες βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο. Και τις προετοιμάζουν για να τις πετάξουν στο δρόμο… ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ..!

Τις τρομοκρατούν με κάθε τρόπο. Δεν τους κολλάνε τα ένσημά τους. Δεν τους παρέχουν λογιστική υποστήριξη. Δεν επικοινωνούν μαζί τους για τρέχοντα θέματα λειτουργίας του γυμναστηρίου, αλλά μέσω «απεσταλμένων». Διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την όποια συνεργασία δήμου – Ν. ΗΣΤ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, έχουν κάποια «σχέδια». Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ελληνική Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο.

Να τους χαίρεται ο “σύντροφος” Κουτσούμπας… Α, να τους χαίρεται και ο κ. Παφίλης, που έρχεται, όποτε έρχεται, στην Καισαριανή με τις κρατικές κουρσάρες των 10 μέτρων… Και τις παρκάρουν οι οδηγοί του και οι σωματοφύλακές του μπροστά στο δημαρχείο..! Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει, προφανώς, στο “κομμουνιστικό” λεξιλόγιο.