ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τώρα την αμοιβή του προέδρου της ΚΕΔΗΚ, ενώ είναι αυτοί που καθιέρωσαν και εφάρμοσαν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ όταν «ήταν στα πράγματα»..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μάθαμε, εκ των υστέρων, ότι συνεδρίασε το Δ.Σ. της δήθεν «Κοινωφελούς» της Καισαριανής, της ΚΕΔΗΚ δηλαδή. Μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και αυτό που βλέπετε στην κορυφή. Μια «τυπική» αναμόρφωση του προϋπολογισμού της για το 2019. Ήταν η πρώτη επί νέας δημοτικής αρχής. Πρώτη και ενδεικτική των προθέσεων και των διαθέσεων «συνεργασίας» των δημοτικών παρατάξεων που ΔΕΝ ασκούν διοίκηση από θέση ισχύος. Δύο «κατά» και ένα «λευκό» ψήφισε η αντιπολίτευση. Γιατί, είπε, διαφωνούσε στο θέμα της αμοιβής του προέδρου. Αφήνουν, δηλαδή, οι εκπρόσωποί της να εννοηθεί ότι ήταν θέμα αρχής για τις παρατάξεις τους. Για τη μία από τις τρεις μπορεί να ήταν «θέμα αρχής». Για τις άλλες δύο όχι!  Γιατί, οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν θεσπίσει, καθιερώσει και εφαρμόσει ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΚΕΔΗΚ…

 

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ήταν 2008 όταν η τότε ΔΕΑΚ ή ΔΕΚΑ μετασχηματίστηκε σε ΚΕΔΗΚ. Ήμουν παρών σε όλη τη διαδικασία και έχω πλήρη γνώση του θέματος.

Εκεί, στη μέση της συζήτησης, λοιπόν, ο τότε δήμαρχος κ. Τζόκας έφερε για λήψη απόφασης το θέμα της αμοιβής του προέδρου της ΚΕΔΗΚ. ΦΥΣΙΚΑ ο έχων λαμβάνειν την αμοιβή ή αποζημίωση, ή «βόλεμα» ή… ή… ή… ήταν κομματικός… ΦΥΣΙΚΑ… Ήταν μια κυρία που «έλυνε και έδενε» στην ΔΕΚΑ-ΔΕΑΚ, μετέπειτα στην ΚΕΔΗΚ και, ΦΥΣΙΚΑ, στον ΣΥΡΙΖΑ..!

Γιατί έπρεπε να πάρει ΑΜΟΙΒΗ ένα κομματικό στέλεχος, το οποίο υπηρετούσε ΔΗΘΕΝ τους συμπολίτες της; Μα, γιατί, όπως «εξήγησε» ο τότε δήμαρχος, «δούλευε πολλές ώρες στη δημοτική επιχείρηση».

Ναι, αλλά ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ δούλευαν στους παιδικούς σταθμούς ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός τους κ.κ. Κακανάκης και Χατζηαναστασίου. Οι οποίοι δήλωσαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι έχουν παραιτηθεί κάθε αμοιβής τους, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ για τις υπηρεσίες τους…

Παρ’ όλες τις αντιρρήσεις, η εισήγηση του δημάρχου πέρασε και η κομματική  πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ εισέπραττε από τότε και μέχρι τέλους της θητείας της διοίκησης Τζόκα ΧΙΛΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ευρώ τον μήνα.

Σήμερα, η εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε «λευκό» «διαφωνώντας με το θέμα της αμοιβής του προέδρου»..! Τι μας λέτε, κύριοι και κυρίες του Σύριζα… Κι εσείς «κωλοτούμπα»; Και στην Καισαριανή «κωλοτούμπα»; Εθνικό σπορ σας έχει γίνει; Ή μήπως δεν γνωρίζετε την προϊστορία και τα πεπραγμένα του κόμματός σας στην Καισαριανή; Προσέξτε, γιατί, ειδικά το κόμμα σας, έχει «πλούσια» ιστορία «σκοτεινών» υποθέσεων και αποφάσεων στον δήμο Καισαριανής…

 

Έρχεται το ΠΑΣΟΚ…

Φεύγει ο Σύριζα και έρχεται το ΠΑΣΟΚ. Δήμαρχος ο κ. Καμπάκας και μέλη της διοίκησης οι κ.κ. Καρατζάς, Αναγνωστάκης, Λαψάτης.

Ορίζεται πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ ο κ. Λαψάτης με αντιπρόεδρο τον κ. Αναγνωστάκη.

Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. Την οποία αμοιβή, όπως δήλωσαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ εξ ημισίας, αφού δεν προβλέπεται αμοιβή για τον αντιπρόεδρο. Την εισέπρατταν μέχρι τέλους της θητείας της διοίκησης του ΠΑΣΟΚ. «Τα έβγαλαν τα λεφτά τους», όπως λέμε, γιατί ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ δούλευαν πολλές ώρες κάθε μέρα στην ΚΕΔΗΚ, κάνοντας ακόμα και χειρονακτικές εργασίες.

Σήμερα, το μέλος της διοίκησης Καμπάκα, ο κ. Καρατζάς, ψηφίζει «κατά της αμοιβής του προέδρου». Προφανώς «άλλαξε γνώμη» από τότε μέχρι σήμερα… Ή, πιθανόν, «υποχρεώθηκε» ν’ αλλάξει γνώμη και να καταψηφίσει μια εισήγηση της παράταξης Βοσκόπουλου…

Βέβαια, εδώ είμαστε και ίσως στο μέλλον να κοινοποιούνται εκ των προτέρων οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ ώστε να μπορεί ο καθένας να ακούει, να μαθαίνει και να κρίνει τι συμβαίνει στην ΔΗΘΕΝ «κοινωφελή» της Καισαριανής.

Εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε…