Από τον Σεπτέμβρη του 2015 οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι
είχαν ζητήσει "απογαλακτισμότης Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής από κάθε
τακτι
κή των Μνημονίων", αλλά δεν είχαν πάρει απάντηση…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής σχεδιάζει και δρα χωρίς αγκυλώσεις και με το βλέμμα στο παρόν και το μέλλον της πόλης μας». Μ’ αυτόν τον «βαρύγδουπο» τίτλο, ο οποίος, κυριολεκτικά, «στάζει χολή» για τους δύο από τους τρεις πρώτους σε σταυρούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης στις εκλογές του 2014, η δημοτική παράταξη-παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε σήμερα να βγάλει από πάνω της τη «ρετσινιά» που της αφήνει η ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Κατσαρέλη και Γαβρίλη. Μετά τον Βύρωνα, ήρθε η σειρά της Καισαριανής να απο-δείξει ότι κάποιοι, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (αλλά… ΜΗ επαγγελματίες τους είδους με παχυλότατα μηνιάτικα και θέσεις που αμείβονται από το υστέρημα των πολιτών και, κυρίως, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ) διαθέτουν και προσωπική αξιοπρέπεια και κοινωνικό κύρος.

Οι δύο ανεξάρτητοι, πλέον, δημοτικοί σύμβουλοι, είχαν «προειδοποιήσει» τις «κεφαλές» της ΣΠΚ για τις προθέσεις τους. Στις 8 Σεπτέμβρη 2015, είχαν κάνει δήλωση στο δημοτικό συμβούλιο, δια στόματος του κ. Κατσαρέλη. Διαβάστε εδώ τη δήλωση:

Όπως βλέπετε, η απάντηση του επικεφαλής της παράταξης έλεγε… τίποτα..! Προφανώς ακόμα περιμένουν την απάντηση από τα… όργανα!!! Όπου "όργανα" λέγε "υπόγειο"…

 

Ύμνοι για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ!!!

Είναι αποδεδειγμένα παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη παράταξη. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της παράταξης θα σας πείσει:


Όλα τα «μεγάλα πιστόλια» του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν στην «προώθηση» του «νέου και άφθαρτου» στελέχους, το οποίο θα έσωζε την Καισαριανή. Οι φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της παράταξης τα λένε όλα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ποιοί ήταν παρόντες στα εγκάινια του εκλογικού κέντρου.

 

Κατ' εντολήν υποψήφιος;

Όμως, για να δούμε από πού προέρχεται ο σημερινός υμνητής του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ένας απλός πολίτης, ο οποίος, «ξαφνικά και αιφνιδίως», που λένε, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τα κοινά; Ή μήπως υπάρχει «εκλεκτική συγγένεια» με την κυρία η οποία προικοδοτεί τον Μελισσανίδη με κατ’ αρχήν ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ; Γιατί οι «κακές» γλώσσες στην Καισαριανή λένε ότι υπήρξε ΔΙΚΗ ΤΗΣ «εντολή» να στηριχτεί ο υμνητής του μνημονιακού εκτρώματος που παριστάνει την «αριστερά».

Αλλά και η αλληλουχία των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ αφήνει βάσιμες υποψίες παρασκηνίου και πιθανής (πολιτικής μόνο;) συναλλαγής:
 

Ο απερχόμενος τέως (το 2014) δήμαρχος «προωθεί», όπως μπορεί, διακριτικά όσο μπορεί, αλλά σταθερά, τον εκλεκτό της υποψήφιας τότε περιφερειάρχη Αττικής. Και όταν εκείνη εκλέγεται, εκείνος ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ στη θέση του αντιπεριφερειάρχη δυτικού τομέα Αθήνας. Ποιος τον διόρισε; Μα ποιος άλλος; Η «εντολέας» της στήριξης του «πουλέν» της!!! Υπάρχει, φυσικά, και η περίπτωση όλα αυτά να είναι τυχαία… Μπορεί…


Και να σκεφτεί κανείς ότι ο τομέας αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε να επιδείξει μια ευρύτατη γκάμα ΑΝΙΚΑΝΩΝ (το λιγότερο…) στελεχών, τα οποία είχαν θεωρηθεί ως «ευδοκίμως υπηρετήσαντα» την αυτοδιοίκηση και είχαν πάρει και προαγωγή!!! Ας αναλογιστούμε μόνο ότι ο πρώην δήμαρχος της Καισαριανής του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, είχε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, με απόφαση της Περιφέρειας, «συμμετάσχει» στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του δημοτικού συμβουλίου για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ θέματα της ΔΕΚΑ!!! Πότε; Την τελευταία ημέρα της θητείας του, το 2010, και ενώ είχε χάσει τις εκλογές!!!
 


Το οποίο δημοτικό συμβούλιο κηρύχθηκε και επίσημα κατασκευασμένο με απόφαση της Περιφέρειας, ύστερα από δική μου προσφυγή!!!


Οι "αγκυλώσεις" και ο… Πάκης…

Η δημοτική παράταξη-παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή της, κατηγορεί ευθέως τους δύο ανεξάρτητους πλέον δημοτικούς συμβούλους ότι διακατέχονται από «αγκυλώσεις»… Τι μπορείς να πεις σ’ έναν τέτοιο παραλογισμό, εκτός από το να παραθέσεις όλα τα γνωστά πεπραγμένα της τα τελευταία 15 χρόνια… Και λέω τα «γνωστά», γιατί υπάρχουν και ΑΓΝΩΣΤΑ στο «ευρύ κοινό», που λένε… Όπως, π.χ., η πριμοδότηση του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές από τη… Ν.Δ.!!! Με άλλοθι την «πολυφωνική παράταξη», η οποία στέγαζε στους κόλπους της και νεοδημοκράτες και η οποία «πολυφωνική παράταξη» πρόσφερε προβολή και «διαφήμιση» στον εκ δεξιάς Δεξιάς προερχόμενο σημερινό «πρώτο πολίτη της χώρας» και μάλιστα πληρώνοντας αδρά το αντίτιμο από το στέρημα των πολιτών!!!

Ακόμα πληρώνει (αν δεν απατώμαι) η ΚΕΔΗΚ τα χρέη που κληρονόμησε από τη ΔΕΚΑ για τα έξοδα κατασκευής του μνημείου των «200»!!! Στα εγκαίνια του οποίου «πρώτο τραπέζι πίστα» είχε καταλάβει ο συγκεκριμένος «πολιτικός παράγων», ο οποίος, από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών που κατείχε, είχε «αναλάβει την υποχρέωση» της κάλυψης των εξόδων κατασκευής του μνημείου..! Τα οποία, ΦΥΣΙΚΑ δεν πλήρωσε…


Την «αγαστή συνεργασία» των εντεταλμένων κομματικών τού τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, είχε επιβεβαιώσει και ο επί πολλά χρόνια δήμαρχος της Καισαριανής πριν από τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη δυτικού τομέα Αθήνας, αρθρογραφώντας στην «Αυγή». Δείτε πώς κατέγραψα το γεγονός στη «Δημοτική Παρέμβαση» τον Νοέμβρη του 2009 και την «απορία» μου.
 


Φυσικά, ο Θαν. Μπαρτσώκας δικαιώθηκε πλήρως για το «προς το παρόν». Αργότερα, στον «κατάλληλο» χρόνο, έγινε και επίσημη κομματική άποψη!!!

 

Η πρώτη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ…

Η διοίκηση Κοντόσταυλου, μόλις ανέλαβε καθήκοντα το 2015, έχοντας κερδίσει με σαρωτικά ποσοστά τις εκλογές, δεν… κρατήθηκε να κάνει «έργο»: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου, εντελώς παράνομα, εκχώρησε το Δημοτικό Στάδιο σε ανώνυμη εταιρία του Αλίμου!!!

Αλλά για όλα αυτά και πολλά άλλα, θα τα πούμε αύριο.