Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αρχίζω το τρίτο και τελευταίο κομμάτι, σχετικά με την ΣΠΚ, από ένα “χρωστούμενο” από χτες: τη “δέσμευση” του κ. Κοντόσταυλου, στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης το 2014, για την «αξιοποίηση κάθε αθλητικού χώρου». Και ναι μεν ο κ. Κοντόσταυλος έμεινε μόνο τρεις μήνες στο τιμόνι του δήμου πριν πάθει την ταπεινωτική ήττα του Δεκέμβρη 2014, αλλά είχε προλάβει, μέσα σ’ αυτούς τους τρεις μήνες, να ακυρώσει τη “δέσμευσή” του, εκχωρώντας παράνομα το Δημοτικό Στάδιο σε ΙΔΙΩΤΕΣ!!! Για να δούμε τι έλεγε στο πρόγραμμά του:



Φυσικό επακόλουθο ήταν να «φύγει νύχτα» μετά από αυτά… Αμέσως μετά την πανωλεθρία, η παράταξη-παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε ακριβώς την ίδια τακτική που ακολουθεί πάντα: «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»… Μας είπε ότι «…ζητήσαμε να κριθούμε από το λαό για τους τρεις μήνες που ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου..»!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό..! Γι’ αυτό, λέει, πήγαν να ψηφίσουν οι πολίτες, όχι για να βιώσουν την επόμενη τετραετία ένα πρόγραμμα μιας αριστερής διοίκησης που θα βασιζόταν στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για μια άλλη, καλύτερη κοινωνία…

«Το έργο μας είναι και θετικό και διαφανές», έλεγε η ανακοίνωση με την υπογραφή του κ. Κοντόσταυλου. ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ; Έκανε κανένα έργο και δεν το μάθαμε; Και αφού λέει ότι έκανε έργο, γιατί δεν το παρουσίασε στους πολίτες; Με ένα «έργο» καταπιάστηκε, και αυτό το άφησε υποχρεωτικά ημιτελές: το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του δημοτικού σταδίου! Και ως ΣΚΑΝΔΑΛΟ, καλύπτεται από πλήρη ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Οι συντάκτες των ανακοινώσεων τού πανηγυρικά αποτυχόντος και απελθόντος διατελέσαντος επί τρίμηνο δημάρχου, προσβάλλουν βάναυσα και κατ’ εξακολούθηση τους πολίτες. Και τους προκαλούν. Προκαλούν τη νοημοσύνη τους. Αλλά όσο προκαλούν, τόσο θα βρίσκουν μπροστά τους ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ με τα οποία συνέθεσαν το πρώτο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της βραχύτατης θητείας τους.

Το πιο θλιβερό απ’ όλα είναι η διαπίστωση ότι ακόμα και σήμερα, την εποχή της κρίσης (ένα μέρος της οποίας δημιούργησε ή γιγάντωσε ο ΣΥΡΙΖΑ), οι κομματικοί μηχανισμοί του ΔΕΝ έχουν καμία διάθεση αυτοκριτικής. Γι’ αυτό και αναμασάνε ανυπόστατες εξαγγελίες «για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών της υγείας, της παιδείας και της εργασίας», ή «για την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη, για καθαρότερη πόλη και για καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του δήμου», όπως μας «πληροφόρησε» προχτές η ανακοίνωση της ΣΠΚ.

Και το τελευταίο επί του συγκεκριμένου θέματος, το πιο αποκαλυπτικό των προθέσεων συγκάλυψης του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ: Πέντε μέρες πριν τις εκλογές, προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» άρον–άρον το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του δημοτικού σταδίου..! Αλλά απέτυχαν. Διαβάστε εδώ τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

 

Γιατί “μαυρίστηκε”;

Η παράταξη-παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε τρεις μήνες, έστρεψε τους μισούς και πλέον πολίτες από όσους την ψήφισαν εναντίον της.



Παρ’ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μουτζούρα στον πολλά υποσχόμενο τότε ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη ΔΕΝ τόλμησε να πει την αλήθεια στους πολίτες.

Σήμερα η παράταξη έρχεται και μιλάει για «αγκυλώσεις»… ΟΧΙ δικές της, αλλά των «άλλων»… Αυτών ή, μάλλον, ΑΥΤΟΥ του ανθρώπου που έχει προσφέρει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ πάμπολλες κοινωνικές υπηρεσίες στους πάσχοντες της Καισαριανής…Ο οποίος, κατά τους “πολιτικούς παράγοντες” του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, έχει “αγκυλώσεις” επειδή δεν θέλει να υπηρετεί τα μνημόνια..!

Γι’ αυτό «μαυρίστηκε» τον Δεκέμβρη του 2014. Γιατί δεν έχει «τσίπα». Ή μάλλον έχει τόση «τσίπα», όση έχουν και οι καρεκλοκένταυροι δραχμοφονιάδες που ΘΑ «έσκιζαν τα μνημόνια» ή ΘΑ τα καταργούσαν «μ’ ένα νόμο μ’ ένα άρθρο»…

Και γι’ αυτό θα ξαναμαυριστεί και στις επόμενες εκλογές, όσο και αν διατείνεται ότι «με αυτό το σχέδιο, τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος θα είμαστε έτοιμοι/ες να διεκδικήσουμε την διοίκηση ξανά του Δήμου». Το σχέδιο, ο ζήλος και το πάθος κρύβουν δόλο. Τον δόλο του νεόπλουτου «κατακτητή της κορυφής». Από την οποία γκρεμοτσακίζεται συνήθως άμεσα, αφού δεν μπορεί να εξαπατήσει πολλούς για πολύ χρονικό διάστημα.

 

Τι κάνει σήμερα η ΣΠΚ;

Η παρέμβαση της ΣΠΚ στα κοινωνικά θέματα του δήμου Καισαριανής είναι μηδαμινή έως ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Τελευταίο κρούσμα κραυγαλέας απουσίας, για το οποίο ειλικρινά πολύ θα ήθελα να μάθω ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ η ΣΠΚ είναι η αγωγή εννέα προσληφθέντων ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ από τον τοποτηρητή του ΠΑΣΟΚ για την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», κατά μιας εργαζόμενης-θύμα των δολοπλόκων του πασόκ.


Στο δικαστήριο που έγινε πριν από ένα μήνα και κάτι, παρουσιάστηκε και κατέθεσε ενόρκως ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ «ΜΑΝΩΛΙΔΗ». Κατέθεσε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της εργαζόμενης του “Καισάριου”!!! «Μαγειρέματα»…

Θα παρακαλούσα λοιπόν τους ιθύνοντες της ΣΠΚ να μας πληροφορήσουν ποια θέση πήραν επί του θέματος. Και, κυρίως, πώς αντιμετωπίζουν την κατάθεση εναντίον μιας επί ΕΙΚΟΣΙ ΕΤΗ εργαζόμενης στον δήμο από μια άλλη εργαζόμενη, προφανώς ειδικευμένη στα «μαγειρέματα»…

Α, για να μην το ξεχάσω: ο δήμος Καισαριανής προφανώς έχει μετατραπεί σε επίσημο παράρτημα του Περισσού… Για άλλη μια φορά, δικηγόρος που αναλαμβάνει υπόθεση του δήμου είναι στέλεχος του ΚΚΕ. Έτσι και η δικηγόρος που βλέπετε στην απόφαση, είναι στέλεχος του ΚΚΕ, υποψήφια στις εκλογές του 2014 με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Παλαιό Φάληρο…!