Πώς “στήθηκε” η διαδοχή στο “Μανωλίδη” το 2014


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Όπως είδατε στο δελτίο τύπου της «ανεξάρτητης» παράταξης Βοσκόπουλου, αποδέκτες της «έκκλησης» για τη δημιουργία του «μετώπου» που «θα φέρει την Καισαριανή σε προοδευτική κατεύθυνση» ήταν:

«Ο επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Γιώργος Κοντόσταυλος

Ο επικεφαλής της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κ. Αντώνης Καμπάκας

Η τ. δημοτική σύμβουλος της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, κ. Έλλη Μαζαράκη

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόδημος Κατσαρέλλης

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Χριστίνα Φαφλιά

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Σωτήρης Ιατρού

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Μπάμπης Παγουλάτος

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. Αβεντικιάν και Κωνσταντάκης εκ μέρους των Παλαιών & Νέων Προσκόπων, η κ. Μαίρη Νερούτσου εκ μέρους του Συλλόγου Τριτέκνων, ο κ. Αναγνώστου εκ μέρους του Μικρασιατικού, ο κ. Νίκος Ζαρκαδούλας και η κ. Μπεττίνα Γραφίδου».

«Όλος ο καλός ο κόσμος», που λένε. Ο κ. Ιατρού πιστεύω ότι πήγε για θεσμικούς λόγους. Ο κ. Κατσαρέλης φαντάζομαι ότι πήγε για λόγους ευγενείας… Και, σε ανταπόδοση της ευγένειάς του  τον έχουν κατατάξει μετά την τέως δημοτική σύμβουλο της παράταξης Ιωαννίδη..! Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έπεται της ΤΕΩΣ δημοτικής συμβούλου!!! Νομίζετε πως είναι «λάθος» ή «τυχαίο»; ΟΧΙ ασφαλώς. Υπάρχει λόγος. «Σοβαρός»…

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, είναι η πρώτη φορά που το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» της Καισαριανής, που θα έχει μετονομαστεί (φαντάζομαι) σε «σύστημα ανεξάρτητων δυνάμεων ΟΦΑ» (όπου φυσάει ο άνεμος) δίνει το παρόν σε εκδήλωση του σκληρού ανταγωνιστή για το δημαρχιακό χρίσμα του 2010. Νομίζετε πως είναι «λάθος» ή «τυχαίο»; ΟΧΙ ασφαλώς. Υπάρχει λόγος. «Σοβαρός»…

 

Το 2010 και τώρα

Στις δημοτικές του 2010, οι δύο σημερινοί «ανεξάρτητοι» κομματάρχες που ετοιμάζουν έφοδο στη Χαριλάου Τρικούπη, είχαν κονταροχτυπηθεί άγρια μέχρι την τελευταία μέρα για το χρίσμα. Ολημερίς ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά του πολυτελούς κτιρίου της Ιπποκράτους. Τελικός νικητής, την τελευταία ημέρα της ανακοίνωσης των χρισμάτων, ήταν ο εργολάβος οικοδομών κλπ. κλπ., όπως βλέπετε στην κορυφή. Το 2014, ο επίσημος κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ του 2010, ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!!! Και πάτωσε. Και έστειλε το «τσιράκι» του να κάνει ψηφοθηρία υπέρ του… ΚΚΕ καβάλα στο μηχανάκι ενός ανυπόληπτου πρώην συνδικαλιστή!!!

Εκείνη την εποχή, την εποχή της απόλυτης ΞΕΦΤΙΛΑΣ του ΠΑΣΟΚ, μόνο ένας Βαλασόπουλος δήλωνε αντρίκια «εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ». Αυτός ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ, οι άλλοι είναι απλά ρεζίληδες. Γι’ αυτό και ο κόσμος τον αντάμειψε εκλέγοντάς τον για δεύτερη συνεχή θητεία δήμαρχο Ηλιούπολης, κόντρα στο «μέτωπο» που είχαν σχηματίσει εναντίον του οι «προοδευτικές» δυνάμεις υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.


Η “παραλαβή του ΦΕΚ”…

Στο απόλυτο ρεζιλίκι της «παράδοσης του Σκοπευτηρ… όχι συγνώμη, όχι του Σκοπευτηρίου, αλλά… του ΦΕΚ (!!!) στους «πολιτικούς παράγοντες» της Καισαριανής στο Σκοπευτήριο, σ’ εκείνη τη στημένη εκδήλωση των «αγωνιστών της εθνικής αντίστασης» (δεν ντρέπονται γέροι άνθρωποι, στα στερνά του βίου τους), όπως φαίνεται στο βίντεο, ο πρώτος που έσπευσε να ασπαστεί τον μνημονιακό κολαούζο της Μέρκελ και του Γιούνγκερ ήταν ο «ανεξάρτητος» κομματάρχης..! Προφανώς είχε συγκινηθεί που έβγαζε φωτογραφίες δίπλα στον τιτάνα της πολιτικής αγυρτείας και θέλησε να διανθίσει το ενσταντανέ και με ασπασμό…

 

Πώς άρχισαν τα “αποκαλυπτήρια”…

Τα αποκαλυπτήρια της απόλυτης συνεργασίας του πασοκικού συστήματος της Καισαριανής με όλα τα δήθεν ανεξάρτητα παρακλάδια του σε πλήρη ανάπτυξη άρχισε το 2014. Όταν, Ιούλιο μήνα, μετά από ένα ατελείωτο ρεζιλίκι διαρκείας στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ Καμπάκα – Χασάπη, αναζητήθηκε ένας «εθελοντής – σωτήρας» για να γλιτώσει τον εργολάβο από δικαστικές περιπέτειες για την πλήρη άλωση των κοινωνικών δομών της Καισαριανής από τη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ και τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το σκηνικό, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, είναι «ανατριχιαστικό»: Ο Βοσκόπουλος ήταν η επιλογή του… πρώην αντιπάλου του!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ “ΜΑ@@ΚΑ”… Ο αντιπρόεδρος του Καμπάκα, «επιφανές» πασοκόμουτρο όχι μόνο της Καισαριανής, προτείνει τον νέο πρόεδρο, ο οποίος, όμως δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. και δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος!!! Προφανώς ο καθένας είχε τους λόγους του για τη συναλλαγή. Στο δημοτικό συμβούλιο, στις 8.7.2014, σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση, ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, 158 και 159, γίνονται τα εξής τραγελαφικά:

ΑΠΟΦΑΣΗ 158


ΑΠΟΦΑΣΗ 159


Καταλάβατε; Έχετε εννοήσει σε ποια κόλαση υποτέλειας και απαξίωσης κινδυνεύει να μπει η Καισαριανή, αν τους «κάτσει» η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ υποτελής συνεργασία; Επειδή ο Βοσκόπουλος δεν ήταν μέλος του ΔΣ του Μανωλίδη και δεν μπορούσε να αντικαταστήσει τον Χασάπη μεθοδεύτηκε όλο αυτό το σκηνικό για να «πέσει στα μαλακά» η διάδοχη κατάσταση του εξαναγκασθέντος σε παραίτηση προέδρου και να μην έχουν μπλεξίματα με αγωγές και δικαστήρια!!! Δηλαδή, το επαναλαμβάνω για να το κατανοήσουμε σε βάθος: ένας παντελώς άσχετος με το πρώτο νομικό πρόσωπο του δήμου ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΩΣ “ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ” για να καλύψει τις όποιες ευθύνες θα προέκυπταν στο άμεσο μέλλον!!! Και τα πρώτα παρατράγουδα δεν άργησαν να φανούν… 

Θυμηθείτε πώς ακριβώς είχαν γίνει τα γεγονότα τότε. Θα επανέλθω με άλλα… απολαυστικά.