Με τη Διοίκηση Σταμέλου είναι φανερό πλέον πως, μετά από δύο χρόνια στο πηδάλιο του Δήμου Καισαριανής, δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος ότι ο κατήφορος έχει τελειωμό.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, γίναμε μάρτυρες μιας αήθους επίθεσης από πλευράς του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Χριστοφή ενάντια στον εργαζόμενο του Δήμου και συνδικαλιστή του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην εργαζόμενος συνδικαλιστής, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου και νυν δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χριστοφής, αμφισβήτησε το δικαίωμα του συναδέλφου του και συνδικαλιστή, σε σχέση με υπερωριακή απασχόληση και αμοιβή. Νόμιμα, δε, καταβάλλεται υπερωριακή αμοιβή σε όποιον εργαζόμενο, εργαστεί χρόνο πλέον του ωραρίου του και για την εκπλήρωση των εργασιακών του καθηκόντων.

Πέραν του ότι ο νόμος προστατεύει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα περιμέναμε από πρώην εργαζόμενο και συνδικαλιστή να υπερασπιστεί έναντι οποιουδήποτε τα δικαιώματα εργαζόμενου, κυρίως στο κομμάτι που αφορά την συνδικαλιστική του δράση.

Όμως, απ’ ό,τι προκύπτει από τα γεγονότα, εκεί στη Λαϊκή Συσπείρωση, λόγος υπεράσπισης υπάρχει μόνον για τους εργαζόμενους που βρίσκονται κάτω από την ίδια με αυτούς κομματική ομπρέλα. Οποιοσδήποτε πολιτικός “αντίπαλος” είναι προς εξοστρακισμό.

Είναι λυπηρή αυτή η συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου, περισσότερο όμως θλιβερή η εικόνα του νυν Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, Φάνη Κυπραίου, που ενώ παρευρισκόταν σε αυτή τη συνεδρίαση και παρ’ όλη την λεκτική επίθεση σε συνάδελφο του, δεν αντέδρασε ούτε για τα προσχήματα.

Η κομματική τύφλωση είναι αυτή που κυριαρχεί στα μέλη της Διοικούσας δημοτικής παράταξης, αλλά και σε όσους κομματικά συμπορεύονται με αυτή.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής καταδικάζει απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και πρακτικές και καλούμε τους εργαζόμενους να υπερασπίζονται με σθένος τα δικαιώματα τους.

Ο Αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Δήμο μας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των κομματικά τυφλά πειθαρχημένων, στην τωρινή Δημοτική Αρχή και στο Προεδρείο του Σωματείου.

Ο κατήφορος συνεχίζεται!

30/1/2017