ΣΩΡΕΙΑ καταγεγραμμένων παραβάσεων και ΥΠΟΓΕ-
ΓΡΑΜΜΕΝΗ αφαίρεση άδειας από τις 15.2.2016,
ΑΛΛΑ… πέρα βρέχει…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πόσες μηνύσεις πρέπει να μαζευτούν μέσα στο ίδιο έτος για να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας από ένα κατάστημα και μάλιστα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Άγνωστο στην πράξη… Ο νόμος λέει ότι πρέπει να μαζευτούν ΤΡΕΙΣ, αλλά στην Καισαριανή βασιλεύει ο… “Χατζηπετρής”… Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην “ηρωική” Καισαριανή, ο μόνος νόμος που ισχύει είναι ο νόμος της απόλυτης ασυδοσίας…

Το να θεωρείται αυτονόητο πως πρέπει να κλείσει ένα κατάστημα ύστερα από τις τρεις μηνύσεις που ορίζει ο νόμος, στην Καισαριανή της απόλυτης παρανομίας είναι ουτοπία. Εδώ έχει βεβαιωθεί, με απόφαση της ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (τη βλέπετε στην κορυφή) ότι ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχει ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, αλλά, λίγους μήνες αργότερα, έχει πάρει άδεια λειτουργίας «open bar» στην… ταράτσα του κατεστραμμένου διατηρητέου!!!

Η τελευταία ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ από τον δήμαρχο Καισαριανής απόφαση για την αφαίρεση της άδειας του καταστήματος έχει ημερομηνία 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016. Την άδεια την προσκόμισε το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής στον δήμαρχο Καισαριανής, ο οποίος την υπέγραψε και την επέστρεψε αυθημερόν. Από τότε τα ίχνη της… αφαίρεσης έχουν χαθεί..! «ΦΥΣΙΚΑ», καμία αφαίρεση αδείας δεν έχει γίνει..!

ΔΗΛΑΔΗ, για να καταλάβετε καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει στο άντρο της παρανομίας που λέγεται «Δήμος Καισαριανής», ΣΗΜΕΡΑ λειτουργεί στην πόλη ένα κατάστημα ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!! Ο οποίος «κάνει τα στραβά μάτια» και δεν ζητάει εξηγήσεις από την Αστυνομία γιατί το κατάστημα λειτουργεί και δεν έχει σφραγιστεί!!!


ΓΙΑΤΙ
ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ!!! Το οποίο, προφανώς, διαπίστωσε κάποιες παραβάσεις της νομοθεσίας.

Στο ίδιο κατάστημα έχει «επιβληθεί» διακοπή εργασιών ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται… «Στα λόγια» έχει επιβληθεί… Ή μάλλον «στα χαρτιά»… Στην πράξη τους “έχουν γραμμένους” αυτούς που “επέβαλαν” τη διακοπή…Δε βαριέσαι… Οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικότατα και η μία πλευρά του γκρεμισμένου ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ κλείστηκε με γυαλί και μέταλλο!!! Μπροστά στα μάτια των «αρμόδιων» και «υπεύθυνων» για την τήρηση της τάξης… Μέρα-μεσημέρι..! Όπως είχε γκρεμιστεί μέρα-μεσημέρι, έτσι και κλείστηκε με γυαλί και μέταλλο!!!

Πού απευθύνεται το έγγραφο της Πολεοδομίας;

Γ) Δήμο Καισαριανής/Τεχνική Υπηρεσία. Είναι η ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ η οποία επέτρεψε να γκρεμιστεί το ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ!!! Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα..!

Ο δήμος Καισαριανής διαθέτει αντιδήμαρχο, ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει αρμοδιότητες για:

[…] «7. Την ευθύνη Καταστημάτων
-Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα.
-Γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου». […]


Λόγια του αέρα. Η ανικανότητα, η ολιγωρία και η πιθανότατη διαπλοκή δεν «επιτρέπουν» την εφαρμογή των νόμων. Το ότι στον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο «δεν παρέχεται αντιμισθία» δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι στον δήμο οι οποίοι δουλεύουν χωρίς αντιμισθία και παράγουν έργο. Ή, τουλάχιστον, μπορούν να είναι συνεπείς στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Και δεν δίνουν δικαιώματα στους πολίτες.

Δεν τελειώσαμε. Θα δούμε αμέσως μετά πώς ένα κατάστημα ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ οργανώνει… μουσικές εκδηλώσεις!!! Και δεν είναι το μόνο..!