Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αλήθεια, ποιες ανάγκες του λαού έχει αφουγκραστεί, σεβαστεί και ικανοποιήσει η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης; Μπορώ να πω ΚΑΜΙΑ, αλλά ίσως θεωρηθώ υπερβολικός. Γιατί οι ανάγκες του καθενός ποικίλουν ως έννοιες. Άλλες ανάγκες έχει ένας κομματικός τοποτηρητής και άλλες ανάγκες έχει ένας απλός πολίτης. Οι πολίτες, π.χ., έχουν ως βασική ανάγκη την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Το αντίθετο συμβαίνει με τους κομισάριους του ΚΚΕ. Απεχθάνονται τη διαφάνεια και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Τα γεγονότα που το αποδεικνύουν είναι πολλά. Ας θυμηθούμε μερικά.

Πού πήγαν τα λεφτά;

Την πρώτη μέρα του Αυγούστου 2018 η δημοτική αρχή της Καισαριανής, ή ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, παραχωρούν το Σκοπευτήριο για ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ συναυλία «υπέρ των πυρόπληκτων». Το δημοτικό συμβούλιο μένει στο περιθώριο. Τα γεγονότα δείχνουν ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη «αρπαχτή». Ο χώρος του Σκοπευτηρίου πλημμυρίζει από οινοπνευματώδη ποτά και άλλα συναφή. Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγινε ακριβώς.

Ο δήμαρχος Καισαριανής, που έχει κάνει «σημαία» ότι «πήραμε το Σκοπευτήριο», κάτι που ουδόλως έχει συμβεί, όχι μόνο δρα εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και δεν αποδίδει λογαριασμό για τα λεφτά που διακινήθηκαν, «μαύρα» ή «άσπρα», φτάνοντας μάλιστα στο έσχατο σημείο να δηλώσει γραπτώς σε ερώτησή μου, ότι «δεν έχει ιδέα» για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στο Σκοπευτήριο. Όλα αυτά παρ’ όλο που το Σκοπευτήριο «που πήραμε» θεωρείται ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του θεωρούνται ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.

Από όποια άκρη και να το πιάσει κανένας το ζήτημα, η δημοτική αρχή του ΚΚΕ είναι έκθετη. Ομολογεί με τις πράξεις της ότι «οι ανάγκες του λαού» ουδόλως την ενδιαφέρουν και την απασχολούν. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η υλοποίηση της κομματικής γραμμής, έστω και εις βάρος των πολιτών.

Τα τελευταία δύο Σάββατα του Μάη, άρχισαν πάλι οι ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ «συναυλίες» με «ουσίες και οινοπνεύματα» στο Σκοπευτήριο και συγκεκριμένα στην «πλατεία των 200». Θυμηθείτε ΕΔΩ.

 

Οι "καλλιτεχνικές αρπαχτές"…

Στις αρχές του Μάη 2019, το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, σε υπαρκτή ή ανύπαρκτη συνεδρίασή του, με την παρουσία μόνο «κυβερνητικών» συμβούλων, αποφάσισε να διαθέσει 19.375 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για κάποιες, τακτικά επαναλαμβανόμενες, «καλλιτεχνικές αρπαχτές». Λεφτά από το άδειο ταμείο του δήμου δόθηκαν σε «άγνωστους» παραλήπτες για ΑΓΝΩΣΤΕΣ στους πολίτες «υπηρεσίες»… Θυμηθείτε τι έγινε ΕΔΩ.

Είναι κάτι παραπλήσιο με τα «300 μεροκάματα τον μήνα» που διέθεσε ο τοποτηρητής του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή την περίοδο 2013-2014. Λεφτά διακινούνται προς άγνωστους προορισμούς και άγνωστα χέρια.

Αυτές, λοιπόν, οι «καλλιτεχνικές αρπαχτές» σαφέστατα δεν καλύπτουν “ανάγκες του λαού». Καλύπτουν, πιθανότατα, ανάγκες του κόμματος ή κάποιων κομματικά εξαρτημένων κομισάριων στην Καισαριανή. Ψηφοθηρικές πρακτικές, τις οποίες επωμίστηκαν  αυτοί που τις σχεδίασαν και τις υλοποίησαν. Η αντιπολίτευση, ευτυχώς γι’ αυτήν, απουσίασε επιδεικτικά και με νόημα. Φυσικά, όπως θα διαβάσετε, οι «αρπαχτές» αυτές έχουν ξαναγίνει. Κατ’ επανάληψη…

Συμπερασματικά: οι πολίτες που θέλουν, ή μάλλον απαιτούν, οι αιρετοί να τηρούν τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ για πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, πριν ψηφίσουν ας σκεφτούν τα αποτελέσματα της ψήφου τους. Αν θέλουν, δηλαδή, να διαιωνίσουν την προκλητική αδιαφάνεια στα δημόσια οικονομικά και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ή αν θέλουν να γίνουν «αφεντικά» στα του οίκου τους, του δήμου τους δηλαδή, ελέγχοντας την εκάστοτε εξουσία. Αν θέλουν το δεύτερο, έχουν μία και μοναδική επιλογή: να ΜΗ δώσουν ψήφο στους εκφραστές της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ του πολίτη.