…για να μην αλλάξει όνομα η οδός Λυδίας σε Άρη Βελουχιώτη,

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ανεκτέλεστης απόφασης!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στις 28 Απριλίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αποφάσισε τη μετονομασία της οδού Λυδίας σε οδό Άρη Βελουχιώτη.

Το θέμα είχε δημοσιευθεί και δημοσιοποιηθεί έγκαιρα και νόμιμα. Παρά ταύτα, ελάχιστοι έως κανένας ενδιαφερόμενος κάτοικος δεν παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο για να εκφράσει αντιρρήσεις. ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ. Το ΟΜΟΦΩΝΟ της απόφασης τα λέει όλα. Το σκεπτικό της τότε δημοτικής αρχής, όπως είχε αναπτυχθεί δια του επίδοξου αρχηγού της πασοκικής παράταξης και μετέπειτα «εχθρού» του εγωπαθούς αρχηγού της, ήταν ότι η οδός Λυδίας συνδέει απευθείας το Σκοπευτήριο με το σημείο που είχε μιλήσει στους αντάρτες ο Άρης Βελουχιώτης, εκεί που υπάρχει σήμερα και μια αναμνηστική πλάκα.

Στις 30 Μαΐου παρουσιάστηκαν προ ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο 15-20 κάτοικοι της οδού Λυδίας, οι οποίοι ζήτησαν να μην ισχύσει η απόφαση που είχε ληφθεί πριν από ένα μήνα!!! ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν πως στη μεθόδευση που υπήρχε πρωτοστατούσε η παράταξη Τζόκα δια ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ μελών της!!! Η οποία είχε ψηφίσει ομόφωνα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ την απόφαση της μετονομασίας..! Μαζί και ένας σύμβουλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και αυτός είχε ψηφίσει τη μετονομασία!!!

Ο σημερινός πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατημερτζής είχε δηλώσει: «Εγώ τιμώ την υπογραφή μου. Είμαι Μικρασιάτης, αλλά πιστεύω ότι είναι τιμή για την πόλη η μετονομασία της οδού Λυδίας σε Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος είναι εθνικός ήρωας». ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.

  • «ΦΥΣΙΚΑ», η απόφαση δεν εκτελέστηκε!!! Όπως δεν έχουν εκτελεστεί δεκάδες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να λογοδοτήσει κανένας δήμαρχος για σοβαρή παράβαση καθήκοντος!!! Είναι γνωστό ότι η Καισαριανή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ΚΑΘΕ παράνομης δραστηριότητας. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΝΤΑ. Ποτέ σε όφελος των πολιτών.

Σήμερα, ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ τη λήψη της απόφασης, η ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Καισαριανή, «βρήκε» θέμα συζήτησης: να μην υλοποιηθεί η απόφαση του 2011 (!!!) και να μην αλλάξει όνομα η οδός Λυδίας… «Ποταμοί δακρύων» για τις «γιαγιάδες με τα παραμύθια», κάτω από τους οποίους προφανέστατα κρύβεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

Κάποιες «ανεξάρτητες κινήσεις δημοτών», ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ, μέσα από την ΑΝΩΝΥΜΗ αλληλογραφία και δημοσιοποίηση του θέματος, μέσα από τη μάστιγα της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ που προσφέρει το ίντερνετ και ιδιαίτερα το «φατσοβιβλίο», προσφέρουν ένα νέο «αντικείμενο»… «ΑΓΩΝΑ»!!! Αγώνα όχι για την ανατροπή και εκδίωξη των πρασινοροζέ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ που έχουν ρημάξει τις ζωές μας, αλλά για να μην αλλάξει όνομα η οδός Λυδίας!!!

 

Κομματική άλωση των πάντων…

Η «ηρωική» Καισαριανή είναι το «προπύργιο» της κομματικής άλωσης των πάντων. Από την προστασία των κλεφτών του δημόσιου χρήματος (οι οποίοι καλύπτονται από τα «προσωπικά δεδομένα») μέχρι την εκχώρηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ (και ΟΧΙ σε αθλητικά σωματεία, κύριε Δήμαρχε…) και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ… Αρκεί οι ΚΛΕΦΤΕΣ και οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ να είναι «δικοί μας»…

Είναι φανερό λοιπόν ότι υπάρχει κομματική μεθόδευση. ΑΥΤΗ η μεθόδευση επιβάλλει την παντελή απουσία ελέγχου της κατ’ εξοχήν αρμόδιας για τη ΜΗ εκτέλεση της απόφασης του 2011!!!

Σήμερα, που ο κομματικός «αχταρμάς» των δήθεν «αριστερών» με τους κληρονόμους του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά έχει εξασφαλίσει μια εφεδρεία μνημονιακής συνέχειας, έχει έρθει η ώρα της «αγιοποίησης» των δήμιων του ελληνικού λαού από το 2010 και μετά. Έχει έρθει η ώρα της… σοσιαλδημοκρατίας!!! Έχει έρθει η ώρα της ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ της γιαλαντζί Αριστεράς. Αυτή την ώρα όλα τα «όπλα» πέφτουν στο τραπέζι… Και ένα από τα όπλα είναι η… λήθη και η «αγιοποίηση» των εκδοροσφαγέων του λαού ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ!!! Αυτών που την πτώχευσαν… ΟΛΩΝ! Και η «λυδία λίθος» αυτής της «αγιοποίησης» είναι… η οδός Λυδίας!!!

Πάει πια το Σκοπευτήριο… Πάνε πια τα μνημόνια… Πάνε πια τα συσσίτια… Πάνε πια οι κατειλημμένοι δημόσιοι χώροι, από τους οποίους πλουτίζουν οι κομματικοί φίλοι… Αυτά «ΠΡΕΠΕΙ» να ξεχαστούν. Και να ξεκινήσουν «νέοι αγώνες»: να μην αλλάξει όνομα η οδός Λυδίας!!!


Το απίστευτα ανεπαρκές Δημοτικό Συμβούλιο…

Σε όλα τα στάδια της επικρατούσας παρανομίας στην Καισαριανή, το Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε και παίζει ΠΑΝΤΑ πρωταρχικό ρόλο. «Δείξε μου τις αποφάσεις του, να σου πω ποιος είσαι…».

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ το δημοτικό συμβούλιο ακολουθεί τα ίχνη των προηγούμενων: ανεπαρκές, ΥΠΟΠΤΑ φερόμενο στις αποφάσεις του, προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών… Παρακολουθήστε το τελευταίο «μαργαριτάρι»: στην κορυφή βλέπετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπ’ αριθμόν 76/30.3.2016.

Το θέμα είναι η μετονομασία της πλατείας. Αλλά, στην εισήγηση, έχει μπει «τσόντα» και η μη υλοποίηση των αποφάσεων του…2011!!! «Προτείνεται να υλοποιηθεί η απόφαση» λέει!!! Η ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η μη εκτέλεση της οποίας επισύρει βαρύτατες κυρώσεις κατά του δημάρχου, «προτείνεται να υλοποιηθεί»!!! Έστω και μετά από πέντε χρόνια..!Τελικά τα παρακάλια έπιασαν τόπο, έγινε δεκτό το «προτείνεται»; Για να δούμε:Ούτε κουβέντα για την απόφαση του 2011!!! Ούτε κουβέντα ΓΙΑΤΙ δεν αναφέρεται στην απόφαση του 2016..! Ούτε κουβέντα ΓΙΑΤΙ παρακάμπτεται η εισήγηση..! Ούτε κουβέντα… Και μετά, όλοι αυτοί που παριστάνουν τους «πολιτικούς παράγοντες», οι «εξουσιαστές» της πόλης, οι διαχρονικοί ουσιαστικοί καταστροφείς της, δια των αποφάσεών τους και των πεπραγμένων τους, «σηκώνουν ανάστημα» στην κοινωνία των πολιτών…

Άραγε, υπάρχει ίχνος κοινωνικής ντροπής;