Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που υπογράφηκε το πρώτο «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ του δήμου Καισαριανής και της ανώνυμης εταιρίας «Εθνικός Αστέρας», με αντικείμενο την αποκλειστική εκμετάλλευση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου από την ανώνυμη εταιρία.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι δημοτικές αρχές προσπαθούσαν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, μέσα στα πλαίσια αλλά και (κυρίως…) ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ του νόμου 2725/99, να ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ και να ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην ανώνυμη εταιρία. Τα έγγραφα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

Όλοι αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους στα «μνημόνια» ή «συμφωνητικά», αλλά και αυτοί που κρύφτηκαν πίσω από τους άλλους και ΔΕΝ έβαλαν την υπογραφή τους, δεν θεώρησαν ηθική, τουλάχιστον, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ τη δημόσια συζήτηση για την οικονομική διαχείριση του δημοτικού σταδίου, ακόμη και όταν το ζήτησα με επιστολή μου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Αφού, λοιπόν, επιθυμούν τη μη δημοσιοποίηση των ενεργειών τους και τη συγκάλυψη των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, αρχίζουμε από σήμερα τη δημοσίευση ΟΛΩΝ των εγγράφων που έχουμε στη διάθεσή μας από το 2001 μέχρι σήμερα. Η δημοσιοποίηση έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα για τα «πεπραγμένα» καθενός. Η τελική κατάληξη είναι αποφασισμένη: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Είτε από την ανώνυμη εταιρία, είτε από αυτούς που συνέβαλαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην οικονομική ζημιά του δημόσιου ταμείου.

 

Το «μνημόνιο» του 2001

Τον Οκτώβριο του 2001, υπογράφεται από την τότε δημοτική αρχή το πρώτο «μνημόνιο συνεργασίας», που βλέπετε στην κορυφή. Ήταν η μοναδική φορά στα έντεκα χρόνια που το στάδιο παραχωρήθηκε νόμιμα, αφού η ΠΑΕ ήταν στην Α’ Εθνική. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια, η παραχώρηση της «αποκλειστικής χρήσης» ήταν παράνομη.

Στο «μνημόνιο» που βλέπετε, υπάρχει ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ οι οποίοι ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..! Ακόμη κι έτσι, πουθενά ΔΕΝ προβλέπεται η λειτουργία ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ – ΜΠΑΡ – ΟΥΖΕΡΙ – ΜΠΥΡΑΡΙΑΣ ή οποιουδήποτε άλλου παρεμφερούς καταστήματος.

Εκείνη τη χρονιά, τελευταία της ΠΑΕ στην Α’ Εθνική, αρχίζει να δημιουργείται η «χαβούζα» που καταπίνει το χρήμα των πολιτών. Οι πρώτες καταγγελίες έρχονται στο φως το 2008 από την τότε πρόεδρο του Δ.Σ. του Σταδίου.

 

Οι καταγγελίες του 2008
 

 

Όπως βλέπετε στην έγγραφη καταγγελία που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο στις 11 Φεβρουαρίου του 2008, υπήρξαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ καταγγελίες για λεφτά που έπρεπε να πληρώσει η ΠΑΕ με βάση το «μνημόνιο» που είχε υπογράψει, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ! Επιπλέον, αναφέρει ότι ο δήμος ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ!

 

 

Οι παράγραφοι 1, 2, 3 και 5 ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ!!!

Για να γίνει κατανοητό από τους μη γνωρίζοντες λεπτομέρειες: Την αγωνιστική περίοδο 2001-2002, όταν η ΠΑΕ αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική, τα τηλεοπτικά δικαιώματα (από τα οποία ο δήμος έπρεπε να εισπράττει το 15%) ήταν της τάξης των 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ για μία μικρομεσαία ομάδα. Και αυτό γιατί στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υπήρχαν δύο εταιρίες: η σημερινή NOVA και ο ALPHA DIGITAL. O μεταξύ τους ανταγωνισμός είχε οδηγήσει στα ύψη τα ποσά που δίνονταν στις ομάδες. Στο τέλος του 2002 ο ALPHA DIGITAL έκλεισε και η ΠΑΕ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που βλέπετε από πάνω, το 15% ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δεν αποδόθηκε στον δήμο, εκτός του 15% των εισιτηρίων και των διαφημίσεων..!

Το «μνημόνιο» του 2001 είναι νομικά διάτρητο, αφού δεν προβλέπει κανένα μηχανισμό είσπραξης όσων προβλέπει ο νόμος 2725/99. Ίσως γι’ αυτό, όπως θα δούμε στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρίας ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ…

Με το μνημόνιο, ο δήμος ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ «ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ» του γηπέδου. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ». Όμως ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στο μνημόνιο η σύμφωνη γνώμη του νομικού προσώπου για την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου σε τρίτους. Αυτή η παράλειψη ΙΣΩΣ καλύπτει τη μη αναφορά σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, αφού η ανώνυμη εταιρία είχε το δικαίωμα να το παραχωρεί κατά βούληση και να καρπώνεται τα λεφτά..!

Το μνημόνιο προβλέπει την πληρωμή από την ΠΑΕ των δαπανών:

  1. Καθαριότητας
  2. Συντήρησης όλων των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ.
  3. Τη μισή δαπάνη συντήρησης του ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ για τον χλοοτάπητα.
  4. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ, ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ γηπέδου που έχει παραχωρηθεί.
  5. Τη δαπάνη συντήρησης του βοηθητικού.
  6. Τη δαπάνη συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου (εκτός του πάρκινγκ), ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
  7. Τη δαπάνη συντήρησης του μηχανολογικού, ηλεκτρολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου και των βοηθητικών εγκαταστάσεων που της έχουν παραχωρηθεί για χρήση.

Όπως, όμως, βλέπετε, στις ΕΓΓΡΑΦΕΣ καταγγελίες που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2008 στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται ότι, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, τη συντήρηση του χλοοτάπητα πλήρωνε ο δήμος, όπως και τον ηλεκτροφωτισμό, το πετρέλαιο και την καθαριότητα.

ΑΥΡΙΟ: Η περίοδος Τζόκα – Καμπάκα (2003 – 2010).