Ο δήμος πληρώνει για να βγάζει εκατομμύρια ο έχων την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του… «ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» σταδίου..!


Η περίοδος 2003 – 2010 σηματοδοτείται από την συμπόρευση της παράταξης Καμπάκα με την διοικούσα πλειοψηφία στα θέματα της αδιαφανούς διαχείρισης του σταδίου και της συνακόλουθης αφαίρεσης εσόδων από το δημόσιο ταμείο και της εκχώρησής τους στην ανώνυμη εταιρία. Από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι οι εκπρόσωποι της παράταξης Καμπάκα στο Δ.Σ. του δημοτικού σταδίου επικρότησαν όλες τις αποφάσεις.

Από τον Ιανουάριο του 2003 πρόεδρος του νομικού προσώπου «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής» ήταν ο κ. Τζόκας. Η νέα διοίκηση παρέλαβε ένα νομικά διάτρητο «μνημόνιο συνεργασίας», το οποίο όχι μόνο δεν προέβλεπε δικλείδες ασφαλείας για την είσπραξη των νόμιμων εσόδων του σταδίου από την ανώνυμη εταιρία, αλλά προέβλεπε και πενταετή ισχύ της συμφωνίας, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιζόταν η ΠΑΕ!!! Προφανώς για να μη… χαλάσει τα “κεκτημένα”, συνέχισε στο ίδιο στυλ, δίνοντας γη και ύδωρ στην ανώνυμη εταιρία και παίρνοντας μόνο χρέη..!

Την 1η Απριλίου 2003 το Δ.Σ. του σταδίου συνεδριάζει, υπό την προεδρία του κ. Τζόκα. Τους κανόνες, όμως, της λειτουργίας του νομικού προσώπου βάζει ο τότε δήμαρχος Καισαριανής.

Ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου φέρεται να ζητάει «την διαχείριση (του σταδίου) μέσα από τις διαδικασίες που διέπουν τα νομικά πρόσωπα», ο τότε δήμαρχος Θ. ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ ζητάει ακριβώς το αντίθετο:

  • «ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ της ΠΑΕ πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη για να μην αλλάξουν εις βάρος της ΠΑΕ».
  • Να δοθεί η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ του κυρίως γηπέδου στην ΠΑΕ ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ.

Ποια είναι αυτά τα «ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ» που πρέπει να διατηρηθούν; Υποθετικά και μόνο, αλλά και εκ των μετέπειτα ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, συμπεραίνοντας, αυτά είναι η αποκλειστική χρήση του γηπέδου, τα μαγαζιά (για τα οποία έχει προβλέψει η προηγούμενη διοίκηση), η παραχώρηση των κυλικείων χωρίς διαγωνισμό, Η ΜΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ και η ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, γιατί η ΠΑΕ δεν δικαιούται τίποτα από αυτά, αφού έχει υποβιβαστεί. Αυτά ορίζονται από τον νόμο 2725/99 και από τον «Κανονισμό Λειτουργίας των δημοτικών χώρων άθλησης». ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ. Μάλιστα ο κανονισμός ορίζει ότι μετά την χρήση των αποδυτηρίων τα κλειδιά παραδίδονται στον υπάλληλο του σταδίου.

Συνεχίζουμε. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ζητάει να μην αλλάξει το προηγούμενο «μνημόνιο».Προφανώς για να μην… του χαλάσουν το χατήρι, εφαρμόζουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ..!

Ο δήμαρχος Καισαριανής βάζει τους όρους της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ. Ποιοι είναι αυτοί:

1. Επιτρέπεται η χρήση από «τρίτο», αλλά «θα υπάρχει συνεννόηση του Δ.Σ. και της ΠΑΕ». ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν η ΠΑΕ, μετά από «συνεννόηση», παραχωρούσε τη χρήση του γηπέδου σε «τρίτο», ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ; ΑΓΝΩΣΤΟ. Γιατί δεν κρατούσε το νομικό πρόσωπο το δικαίωμα της παραχώρησης σε τρίτο; Προφανώς «ΕΠΡΕΠΕ» ΝΑ «ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ» η ΠΑΕ, για να κερδίσει το «κατιτίς» της…

2. Για όλους τους χώρους του σταδίου η ΠΑΕ «παραδίδει κλειδιά ασφαλείας των χώρων στον πρόεδρο του Δ.Σ.». ΔΗΛΑΔΗ: η ΠΑΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΜΕ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ και, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στον πρόεδρο του νομικού προσώπου!!!

3. «Δ) Η ΠΑΕ αναλαμβάνει τις δαπάνες που αφορούν:

1) Πληρωμή συντήρησης χλοοτάπητα και πρασίνου και υλικών αυτών.

2) Πληρωμή για τη συντήρηση του εξοπλισμού συντήρησης χλοοτάπητα και πρασίνου.

3) Πληρωμή του 60% των λογαριασμών ηλεκτροφωτισμού.

4) Πληρωμή του 50% της δαπάνης συντήρησης του βοηθητικού γηπέδου.

5) Το γήπεδο 5χ5 παραχωρείται για διαχείριση και εκμετάλλευση στην ΠΑΕ Εθνικός Αστήρ».

Το Δ.Σ. ομόφωνα εγκρίνει τις ανωτέρω παραχωρήσεις.  

«Μνημόνιο» ή «συμφωνητικό» ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ. Έμεινε μόνο η ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ απόφαση στα πρακτικά του Δ.Σ. του σταδίου.

Υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για την είσπραξη των αναλογούντων στον δήμο εσόδων; ΟΧΙ.

Υπάρχει καμία αναφορά στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκχώρηση της αποκλειστικής χρήσης; ΟΧΙ.

Υπάρχει καμία αναφορά στην ύπαρξη οφειλών από τα προηγούμενα δύο χρόνια εφαρμογής του «μνημονίου»; ΟΧΙ.

Υπάρχει καμία αναφορά ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ενώ έπρεπε να τα πληρώσει η ΠΑΕ, σύμφωνα με τις καταγγελίες του 2008; ΟΧΙ.

Το μόνο που υπάρχει είναι Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από το στάδιο, η ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκχώρησή του στην ανώνυμη εταιρία, χωρίς καμία κατοχύρωση του δήμου για την είσπραξη των εσόδων που του αναλογούν..!

Τι άλλο βλέπουμε; Την ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του συμφωνητικού παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας από τον πρόεδρο του νομικού προσώπου!!! Στον ένα χρόνο παρουσίας του κ. Τζόκα στην προεδρία του νομικού προσώπου, υπάρχουν ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ με την υπογραφή του..!

 

Η επιστολή Σκουρογιάννη

Στις 26/1/2004 ο αντιδήμαρχος κ. Σκουρογιάννης στέλνει επιστολή στον κ. Τζόκα και τα μέλη του Δ.Σ. του σταδίου και τους λέει ότι το στάδιο λειτουργεί εκτός επιταγών του νόμου!!! Τους καλεί δε να συμμορφωθούν με όσα ο νόμος ορίζει… Ιδού:

Τρεις μήνες μετά την επιστολή, στις 20 Απριλίου 2004, ο κ. Τζόκας έχει δηλώσει «παραίτηση», σύμφωνα με την ενημέρωση που γίνεται στα μέλη του Δ.Σ. του σταδίου. Έπαιξε ρόλο η επιστολή Σκουρογιάννη; Άγνωστο. Πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου αναλαμβάνει ο δήμαρχος κ. Μπαρτσώκας. Στην πρώτη του μέρα ως πρόεδρος δηλώνει:

«Πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή λέσχης για τις ανάγκες του ΓΑΟ και της ΠΑΕ».

Στα παλιά μας τα παπούτσια τι λέει ο νόμος. Στα πιο παλιά μας παπούτσια η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ..! Από το σημείο αυτό αρχίζει το σήριαλ με την ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, το οποίο κρατάει ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..! Θα το δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

Η «χαβούζα» μεγαλώνει…

Στις 14/7/2004 η «χαβούζα» που καταπίνει το δημόσιο χρήμα αρχίζει να μεγαλώνει:

  • «Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα τη συντήρηση του χλοοτάπητα και των χώρων πρασίνου του Ν.Π. Αριθ. Απόφασης 40».
  • ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ; Υπάρχει ήδη απόφαση για συντήρηση του χλοοτάπητα από την ΠΑΕ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ; Άγνωστο, αφού οι αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του δημοτικού συμβουλίου ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ..!

Στις 21/9/2004 «το Δ.Σ. αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ και ορίζει τον γεωπόνο κ. Σουβλή Σ. «Ανάπλαση τοπίου ΕΠΕ» την συντήρηση του χλοοτάπητα και των χώρων πρασίνου…». ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ; Άγνωστο, αφού η αδιαφάνεια ζει και βασιλεύει στην Καισαριανή… Στη συνέχεια θα τα βρούμε μπροστά μας ΟΛΑ ΑΥΤΑ, με επίσημη καταγραφή στα πρακτικά «από σπόντα»…!

Πουθενά δεν αναφέρεται ΓΙΑΤΙ σταμάτησε να κάνει τη συντήρηση η ΠΑΕ (ΑΝ πλήρωσε ποτέ για τη συντήρηση…) αφού είχε την αποκλειστική χρήση του γηπέδου. Είναι αδιευκρίνιστο από τα πρακτικά ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ το νομικό πρόσωπο ΠΛΗΡΩΝΕ τη συντήρηση του χόρτου, ενώ ήταν ευθύνη της ΠΑΕ. Αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί από τα λογιστικά βιβλία του νομικού προσώπου και ΙΣΩΣ του δήμου, ΤΑ ΟΠΟΙΑ, όμως, οι δημόσιοι «άρχοντες» ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ!!!

Στο ίδιο ΔΣ του σταδίου «το ΔΣ εγκρίνει τις επισκευές του κυρίως γηπέδου». Αρ. απόφασης 42. Ποιές επισκευές και γιατί τις πληρώνει το νομικό πρόσωπο δεν αναφέρεται. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.

Σ’ αυτό το ρυθμό «διαφάνειας», φτάσαμε στις δημοτικές εκλογές του 2006, στις οποίες η παράταξη Τζόκα είχε “σηκώσει” το θέμα για το «μνημόνιο» του 2001, το οποίο «ξόρκιζε»… δήθεν, αλλά “αντέγραψε” σε όλες τις βλαπτικές για τα συμφέροντα του δήμου συμφωνίες…

Αν διαβάσει κανείς ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, δηλαδή και το “μνημόνιο” του 2001 και την απόφαση του 2003, θα βρει ελάχιστες αλλαγές. Αυτό που είναι ολόιδιο, «καρμπόν» που λένε, είναι η πλήρης απεμπόληση των δικαιωμάτων του δήμου και η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ.

Το επόμενο «επεισόδιο» έχει πολύ «ζουμί»: οι καταγγελίες για το 2001-2002 και η… ανυπαρξία στοιχείων για τη συνέχεια..! Πως άρχισαν τα «ακροβατικά» του σημερινού δημάρχου, ο οποίος… ενώ ζητούσε, δήθεν, τα λεφτά, αμέσως μετά ήθελε να τα κάνει… ΧΟΡΗΓΙΑ στην ανώνυμη εταιρία!!!

Μείνετε συντονισμένοι.