Την ώρα που το γήπεδο μπάσκετ έγινε ερείπιο, εκχωρήθηκαν τα ΔΗΜΟΣΙΑ 5χ5 σε επιχειρηματία,
για ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και να εισπράττουν, λέει, τα λεφτά “ερασιτεχνικά” σωματεία!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δημοσιεύθηκαν χτες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπ’ αριθμόν 51 και 52 του 2014. Και οι δύο αφορούν την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας ή δημόσιων εσόδων σε «ερασιτεχνικά» σωματεία. Σωματεία τα οποία εισπράττουν συνδρομές από πολίτες (δημότες ή όχι) της Καισαριανής, για να μπορούν τα παιδιά τους να αθλούνται, να παίζουν ποδόσφαιρο. Το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα κάθε φορολογούμενου πολίτη.

Αυτό το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Φυσικά και δεν φταίνε τα «ερασιτεχνικά» σωματεία. Ούτε αυτό γίνεται μόνο στην Καισαριανή. Στην Καισαριανή, όμως, έχει γίνει κανόνας, από χρόνια, έχει παγιωθεί δηλαδή.

Η δημοτική αρχή έχει μεταβιβάσει ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ για να εκπληρώνει το δικαίωμα των πολιτών στην άθληση σε συγκεκριμένα «ερασιτεχνικά» σωματεία, τα οποία έχουν «ακαδημίες» στις οποίες κάθε παιδί που θέλει να αθληθεί πρέπει να καταβάλει από 30 ως 50 ευρώ τον μήνα!!! Πόσο ερασιτεχνικό είναι ένα σωματείο που εισπράττει 50, 60, 70 και 80 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο από τις οικογένειες των παιδιών που θέλουν να αθληθούν;

Αφού, λοιπόν, η κάθε δημοτική αρχή ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ να προσφέρει στα παιδιά της πόλης ΔΩΡΕΑΝ ΑΘΛΗΣΗ, όπως είναι υποχρεωμένη, διαπλέκεται ψηφοθηρικά με συγκεκριμένους παράγοντες και χαρατσώνει τους πολίτες..!

Ταυτόχρονα, ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ , στο όνομα, δήθεν, του «ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Τις αποφάσεις που βλέπετε και μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρες, μπορείτε να τις συγκρίνετε με μια απόφαση του δήμου Μεγαλόπολης, με την οποία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την χρηματική επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Η απόφαση υπ’ αριθμόν 51 της Καισαριανής, αναφέρεται σε έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά, αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου παρελθόντων ετών, χωρίς να επισυνάπτει στην απόφαση ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!

Στην απόφαση του δήμου Μεγαλόπολης επισυνάπτονται και οι αιτήσεις των σωματείων που ζήτησαν επιχορήγηση…

 

Φοροδιαφυγή και διακίνηση χέρι με χέρι;

Απορίες δημιουργεί η αναφορά της απόφασης του δήμου Καισαριανής ότι η μισθώτρια των γηπέδων, πρέπει να καταβάλει σε συγκεκριμένα σωματεία κάποια χρηματικά ποσά τα οποία οφείλει. ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ; Ο δήμος δεν λέει παραπάνω ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ τα ενοίκια; Αυτός δεν πρέπει να κόβει παραστατικά στην ενοικιάστρια; Τα σωματεία δεν πρέπει να κόβουν παραστατικά για να εισπράξουν τη ΝΟΜΙΜΗ επιχορήγηση από τον δήμο;

Ποια ποσά δικαιούται ο δήμος Καισαριανής να δώσει ως επιχορήγηση; Ποιο είναι αυτό το 1,5% επί των τακτικών εσόδων;

Στον προϋπολογισμό του 2014 το ποσό είναι ΣΚΟΠΙΜΑ Ή ΟΧΙ, ενσωματωμένο σε έναν κωδικό. Είναι φανερό, συγκρίνοντας τα δύο έγγραφα, της Καισαριανής και της Μεγαλόπολης, ότι ο ένας δήμος δεν έχει τίποτα να κρύψει και ο άλλος επιδιώκει τοη συσκότιση και την αδιαφάνεια. Γι’ αυτό και δεν παραθέτει κανένα έγγραφο.

 

Τι λέτε, κ. Κοντόσταυλε;

Όπως βλέπετε στις αποφάσεις της Καισαριανής, έχουν μειοψηφήσει η Λαϊκή Συσπείρωση και οι τρεις ανεξάρτητοι. Άρα η παράταξη του κ. Τζόκα, ως αξιωματική αντιπολίτευση και διεκδικούσα μεθαύριο να επανέλθει στην εξουσία, τα έχει ψηφίσει. Επειδή ο κ. Τζόκας δεν θα είναι σε καμία υπεύθυνη ΔΗΜΟΤΙΚΗ θέση μετά τις εκλογές, θα απευθυνθώ σήμερα στον κ. Κοντόσταυλο, προκειμένου να μάθω τις απόψεις του για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων εσόδων.

Ο κ. Κοντόσταυλος δεν έχει ευθύνη, φυσικά, για το πάρτι της καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος που έγινε στο δημοτικό στάδιο επί σειρά ετών, στο οποίο πήραν μέρος απαξάπαντες οι «υπεύθυνοι», ΜΗΔΕ ΤΟΥ ΚΚΕ εξαιρουμένου (μέχρι το τέλος του 2010, πριν αναλάβει δηλαδή ο κ. Σταμέλος). Όμως, από τη στιγμή που θα συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο, θα έχει ευθύνη στη διαχείριση και διαφύλαξη των αθλητικών χώρων της πόλης και τη διάθεσή τους στους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ και όχι στα διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα, «ερασιτεχνικά» ή μη. Άρα οι αποφάσεις που πάρθηκαν ΤΩΡΑ θα τον δεσμεύουν ΑΥΡΙΟ.

Θα είναι χρήσιμο, λοιπόν, να μάθουμε ΑΝ ρωτήθηκε για την υπερψήφιση αυτών των αποφάσεων και ΑΝ συναίνεσε.

 

“Ναι” και ο κ. Βοσκόπουλος…

Στον άλλο υπερψηφίσαντα τις αποφάσεις κ. Βοσκόπουλο δεν πρόκειται να απευθυνθώ και να ρωτήσω γιατί τα ψήφισε, αφού εδώ και τρία χρόνια είναι γνώστης της δυσωδίας και των παρανομιών που περικλείει η διαχείριση και διαφύλαξη των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ. Άρα συνειδητά ψήφισε ό,τι ψήφισε.

Εκτός αυτών όλων των «τυπικών», θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ πως ο επιχειρηματίας που ανέλαβε την εκμετάλλευση των γηπέδων στο Σκοπευτήριο είναι και πρόεδρος της μιας ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΜΑΔΑΣ!!!

Η οποία ομάδα διαβάζουμε σήμερα ότι είναι διάδοχος του άλλου «ερασιτεχνικού» σωματείου, που ήταν  άμεσα εξαρτημένο από την ανώνυμη εταιρία που έχει φεσώσει τον δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

Στην οποία ομάδα του κ. προέδρου που έχει αναλάβει και την εκμετάλλευση των γηπέδων του Σκοπευτηρίου έχουν παραχωρηθεί ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΨΥΧΟΠΑΙΔΙ» ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ!!! Δηλαδή, το «ερασιτεχνικό» σωματείο του κ. προέδρου έχει γραφεία στο γήπεδο της Νήαρ Ήστ και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Καισαριανής; Νέος «τσιφλικάς» μας βρήκε;

Βέβαια, εδώ υπάρχουν κι άλλα «κάτω απ’ το χαλί»: Πριν από δύο χρόνια ο δήμος Καισαριανής αναγνώρισε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ γιατί δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας!!! Τι μεσολάβησε και τώρα «έχει»; Ποιοι είναι αναμεμειγμένοι σε όλη αυτή τη δυσωδία; Και κυρίως, τι κρύβεται από πίσω;

Επανέρχομαι μετά την απάντηση του κ. Κοντόσταυλου, αν και όταν την πάρω.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 51 ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ