Τι έκανε από τότε ο κ. Καμπάκας, ο οποίος  ήταν μέσα σε όλες τις διαβουλεύσεις;


Συνεχίζουμε με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της προικοδότησης της Σκοπευτικής. Από τον Ιούνιο του 2005 η Καραμανλική Δεξιά φτιάχνει «αντιστασιακό» προφίλ με τα εγκαίνια του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή.


Κατασυγκινημένος ο τότε πρωθυπουργός, όπως δηλώνει, «υποκλίνεται στη θυσία» των πατριωτών που εκτελέστηκαν.

«Θέλω να συγχαρώ από την καρδιά μου, όλες και όλους όσοι έχουν συμπράξει στις μακρές προσπάθειες για τη δημιουργία του μνημείου, που εγκαινιάζουμε σήμερα: Το Δήμο της Καισαριανής, τους δημότες, τους πολίτες που ενστερνίστηκαν την ιδέα αυτή και πάλεψαν για την πραγματοποίησή της. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι η επίσημη Πολιτεία άργησε πολύ να ανταποκριθεί στη φωνή των πολιτών της Καισαριανής και όχι μόνο. Καθυστέρησε να ανταποκριθεί στο χρέος της απέναντι στην Ιστορία και απέναντι σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία», τονίζει στον λόγο του ο Κώστας Καραμανλής.

Τρεις μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2005, σε σύσκεψη μεταξύ Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Π. Παταργιά, υπουργού Παιδείας κυρίας Γιαννάκου, δημάρχου Καισαριανής κ. Μπαρτσώκα και του κ. Καμπάκα, η υπουργός δίνει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του Μνημείου, σε συνεννόηση με τη Σκοπευτική και τον ΟΣΚ, ο οποίος, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, παίζει κυρίαρχο ρόλο δια του κ. Παταργιά (δίπλα στην κυρία Γιαννάκου, με τα άσπρα μαλλιά).

 

«Και για λόγους πολιτικούς και για λόγους ουσίας έδωσα την έγκριση μου να εγκατασταθεί το μνημείο αυτό, επιλύοντας οποιαδήποτε νομικά προβλήματα θα υπάρχουν. Ταυτόχρονα, στο μέλλον θα εξετάσουμε την υπόθεση να δημιουργηθεί και άλλη υποδομή εκεί, όπως π.χ. ένα μουσείο Εθνικής Αντίστασης ή ένα Ινστιτούτο» δήλωσε η κ. Γιαννάκου.

«Υποδομή», «π.χ.», «ή»: σημαντικά σημεία από την τοποθέτηση της τότε υπουργού Παιδείας.

Το «φέσι» των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ το οποίο επωμίστηκε η τότε Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΚΑ αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν έφτασαν τα απλήρωτα τιμολόγια στην επιχείρηση. Η «μόστρα» του «αντιστασιακού» τότε πρωθυπουργού και του «μεγάλου ευεργέτη» της Καισαριανής κ. Παυλόπουλου, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει τα λεφτά για το μνημείο, ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

 

 Τι έκανε ο κ. Καμπάκας;

Από τότε, λοιπόν, με τα μισόλογα της κυρίας Γιαννάκου, ήταν φανερό ότι όλα ήταν στον αέρα για την Καισαριανή. Η Σκοπευτική φαίνεται να «υποχώρησε» στη «διένεξη», προφανώς γιατί πήρε κάποια ανταλλάγματα ή κάποιες υποσχέσεις ή έκανε ελιγμούς τακτικής.

Ο «νόμος Τσοβόλα» έχει ήδη ακυρωθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ από το 2001. Και αφού ο τότε πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η Πολιτεία «καθυστέρησε να ανταποκριθεί στο χρέος της απέναντι στην Ιστορία και απέναντι σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία», δεν έπρεπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή να φροντίσει να δοθεί συνέχεια σ΄ αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ του 1987; Έπρεπε. Φρόντισε;

Ο κ. Καμπάκας, που βγαίνει καμαρωτός–καμαρωτός στις φωτογραφίες, ως πολιτικός παράγων, τι έκανε; Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόπαπας δήλωσε εκείνη την ημέρα ότι θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Την έκανε; Ή μήπως το «ξέχασε»; Και αν την έκανε, ποια απάντηση πήρε και τι αποτελέσματα είχε η ερώτηση; Ο κ. Πρωτόπαπας ήταν σε όλους «τους χορούς και τα πανηγύρια» της Καισαριανής παρών, από τότε μέχρι σήμερα. Σε κάθε εκδήλωση του κ. Καμπάκα ήταν πρώτη σειρά. Είπε στον κ. Καμπάκα αν έκανε κάποιες ενέργειες; Ο κ. Καμπάκας ενδιαφέρθηκε να μάθει; Ή έμαθε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και το αποσιώπησε;

Θα ήταν ιστορικά χρήσιμο να μάθουμε. Για να καταλάβουμε κι εμείς οι «εμπαθείς» ποιός του έδωσε το δικαίωμα του κ. Καμπάκα και ΟΛΩΝ των άλλων κυνηγών ψήφων, ΝΑ ΠΡΟΙΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ, με τα λεφτά των πολιτών. Όταν μάλιστα γνωρίζουν ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

 

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

 

Όπως βλέπετε, από το 2006 υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ δαπάνη για επισκευή κτιρίου το οποίο δεν ανήκει στην κυριότητα του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής. Αυτή η απόφαση γίνεται οδηγός και για όλες τις παρεμφερείς περιπτώσεις σε άλλους δήμους.

 

 


 

Βλέπετε ότι στο «δια ταύτα» βαρύνουσα σημασία έχει το γεγονός ότι ο δήμος είχε ζητήσει το κτίριο από την Κτηματική Υπηρεσία, ενώ επικαλείται ότι του ανήκει!!! Σας θυμίζει τίποτα αυτό;

Το 2010, ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ σε δίκη ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ τέσσερις δήμαρχοι των δυτικών προαστίων, γιατί διέθεσαν, από κοινού, ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ περίπου, για την ανακαίνιση κτιρίου το οποίο ΔΕΝ ανήκε στην κυριότητα κανενός από αυτούς και στο οποίο ΘΑ στεγαζόταν ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξυπηρετούσε αυτές τις περιοχές. Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Τον Μάρτιο του 2011 συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής το θέμα των χρημάτων των Σχολικών Επιτροπών του έτους 2010, τα οποία είχε παρακρατήσει η διοίκηση Τζόκα και ΔΕΝ τα είχε αποδώσει. Μέσα στη συζήτηση ανέκυψε και θέμα διοχέτευσης των χρημάτων (που είχαν εισπραχθεί ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ στις σχολικές επιτροπές) στην πληρωμή κονδυλίων για την επισκευή του «νεοκλασικού».

Στις 13 Μαρτίου 2011 έστειλα επιστολή στον σημερινό δήμαρχο, με την οποία του ζητούσα τα στοιχεία τα οποία είχε αρνηθεί να μου δώσει ο προκάτοχός του. Πιστός στην αδιαφάνεια, την οποία είχε υπηρετήσει ΚΑΙ ως αντιπολίτευση, ακολουθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ την ίδια πρακτική: ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ! Δεν έδωσε τα εντάλματα πληρωμών για το έργο, τα οποία ο απελθών δήμαρχος εγγράφως υποστηρίζει ότι υπάρχουν θεωρημένα από την Επίτροπο. Δεν έδωσε το έγγραφο παραχώρησης της χρήσης του κτιρίου από τον ΟΣΚ στον δήμο Καισαριανής, το οποίο ο απελθών δήμαρχος εγγράφως υποστήριξε ότι υπάρχει. Αποδείχθηκε έτσι ότι αυτή η διαβεβαίωση ΗΤΑΝ ΨΕΥΔΗΣ!

Επιπλέον, η κατακύρωση στον εργολάβο που εκτέλεσε το έργο ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ, αφού είχε κερδίσει την ένσταση που είχε κάνει ο δεύτερος μειοδότης εργολάβος, αλλά, στο μεταξύ, η διοίκηση Τζόκα ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε εργολάβο ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ που όριζε η διακήρυξη!!! Τα έγγραφα τα έχω όλα. Θα τα δημοσιεύσω όταν έρθει η ώρα. Για να καταλάβετε ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την “Εθνική Αντίσταση”, για την οποία κόπτονται κάποιοι…

Πήρα, όμως, έγγραφο με υπογραφή του γενικού γραμματέα του δήμου Καισαριανής, το οποίο λέει ότι ο δήμος ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ για έργα στο νεοκλασικό! Αυτό το κτίριο, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!

 


 

Όπως βλέπετε, το ποσό είναι σχετικά μικρό, στοιχείο το οποίο οδηγεί σε εύλογους συνειρμούς πως κάποια μεγαλύτερα ποσά ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ή αυτά που αναφέρονται ως διατεθέντα από τις δημόσιες επενδύσεις είναι στην πραγματικότητα λεφτά του δήμου Καισαριανής.

Συμπέρασμα δικό μου: ο σημερινός δήμαρχος της Καισαριανής αναζητά τρόπο «νόμιμης» ψηφοθηρίας με τα λεφτά των πολιτών. Θέλει να καπηλευθεί την Εθνική Αντίσταση χωρίς συνέπειες.

Αντί για λεονταρισμούς, καλύτερο ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ, είναι να εξηγήσει στον κόσμο, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, γιατί ζητάει τις 450.000 από τον δήμο η Σκοπευτική. Και αν κάποιος τις έχει διαθέσει παράνομα, για ψηφοθηρία, να τις πληρώσει από την περιουσία του.

Τάκης Αλεξανδρόπουλος