…και σχολεία στην κυριότητα της Σκοπευτικής!!!


Συνεχίζουμε σήμερα με τα «κατορθώματα» του εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή, ο οποίος έχει το απύθμενο θράσος ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ όποιον απαιτεί την τήρηση της νομιμότητας. Βέβαια, όπως εξηγήσαμε χτες, μοναδικός σκοπός του είναι η ΚΑΠΗΛΕΙΑ της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης για ψηφοθηρία, αλλά και η συνέχιση της διοχέτευσης δημόσιου χρήματος στο “νεοκλασικό”, που δεν ανήκει στον δήμο, με διάτρητες εργολαβίες, όπως αυτή που σας αναφέραμε στο προηγούμενο κομμάτι.

Απόδειξη αυτής της άποψης είναι η παντελής απάθεια που επέδειξε Ο ΙΔΙΟΣ και τα «στελέχη» (υπουργοί και βουλευτάδες) ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, όταν δεν έκαναν το παραμικρό για να έρθει το νεοκλασικό στην κυριότητα ή χρήση του δήμου Καισαριανής, εκτός της περίπτωσης Τσοβόλα, η οποία, όμως, ήταν ατελής και ακυρώθηκε.

Ερχόμαστε σήμερα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολείων της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Ποιος έχει την κυριότητα του χώρου των σχολείων; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο «προφέσορας»; Μπορεί να παρουσιάσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το θέμα αυτό;

 

Στοιχεία, όχι αερολογίες!

Διαβάστε τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που γνωρίζω εγώ: 20 Νοέμβρη 2009, ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, στον Άρειο Πάγο γίνεται η εκδίκαση ΕΞΙ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, τρεις ΟΣΚ κατά Σκοπευτικής και τρεις Σκοπευτική κατά ΟΣΚ.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΩΝ, όλες τις ώρες, παρακολουθώ τη διαδικασία μέχρι το τέλος. Ο «παλληκαράς» που ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ότι «με περιμένουν» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ. Ούτε αυτός που του γράφει τις ανακοινώσεις με τις απειλές.

Το αντικείμενο των υποθέσεων είναι ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ η Σκοπευτική από τον ΟΣΚ για τον χώρο που στεγάζονται τα σχολεία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου..!

Από πού κι ως που απαιτούσε μισθώματα; Διαβάστε τα στοιχεία, όπως δημοσιεύθηκαν στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του Δεκεμβρίου 2009:

Όπως αναφέρθηκε από τους δικηγόρους της Σκοπευτικής, ο ΟΣΚ δεν υπέγραφε ΝΕΑ μισθωτική σύμβαση με τη Σκοπευτική, με το επιχείρημα ότι η έκταση των σχολείων δεν ανήκει στη Σκοπευτική, αλλά στο ελληνικό δημόσιο, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΣΟΒΟΛΑ.

Η Σκοπευτική επικαλέστηκε την υπ’ αριθμόν 20 απόφαση του Αρείου Πάγου του 2001, με την οποία ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ 1731/1987, άρθρο 50 (ο οποίος επανέφερε την κυριότητα του χώρου στο ελληνικό δημόσιο) και ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ.

Αν ανατρέξει κανείς σ’ αυτή την απόφαση, βλέπει ότι από το 1976, με τον νόμο 252, είχε ψηφιστεί η παραχώρηση τμήματος της έκτασης του Σκοπευτηρίου για την ανέγερση σχολείων και μάλιστα είχε γίνει μισθωτική σύμβαση για τον χώρο των σχολείων μεταξύ της Σκοπευτικής και του ΟΣΚ. Το αρχικό τίμημα ήταν 480.000 δραχμές τον χρόνο, με αναπροσαρμογή ανά τριετία. Αυτή η σύμβαση, με τις παρατάσεις της, ήταν σε ισχύ μέχρι τις 27.2.1992.

Αυτό το προηγούμενο επικαλέστηκε η Σκοπευτική και έβαλε ένα ερώτημα: Γιατί ο ΟΣΚ αναγνώριζε επί 15 χρόνια ότι ήταν μισθωτής και πλήρωνε ενοίκιο και ήρθε εκ των υστέρων να ισχυριστεί ότι ο χώρος ανήκε στο δημόσιο; Είχε επέλθει κάποια μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου; «ΟΧΙ», έλεγε η Σκοπευτική.

Τότε «έσκασε η βόμβα»: οι δικηγόροι της Σκοπευτικής είπαν ότι ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, αν ο ΟΣΚ δεν κατέβαλε τα μισθώματα!!!

Προσέξτε τώρα: Όσα θα διαβάσετε παρακάτω, περιέχονται σε ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. Είναι δυνατό να μην τα γνώριζαν οι δημοτικοί άρχοντες; Ή τα γνώριζαν αλλά τα κρατούσαν για τον εαυτό τους, για να παίζουν τα παιχνίδια τους και να ψηφοθηρούν, όπως ΚΑΙ ο σημερινός;

«Το μίσθιο γήπεδο συμφωνήθηκε ότι θα χρησιμοποιείται από τον ΟΣΚ για εγκαταστάσεις του και ότι οι αναγκαίες δαπάνες για τη διαμόρφωση του μισθίου θα βάρυναν τον μισθωτή, ενώ μετά τη λήξη της μίσθωσης τα επ’ αυτού ανεγερθέντα κτίσματα θα παρέμεναν προς όφελος της εκμισθώτριας ΠΣΕ. Συγκεκριμένα, το μίσθιο θα χρησιμοποιείτο από τον ΟΣΚ για την ανέγερση κτισμάτων, με σκοπό τη στέγαση εκπαιδευτηρίων».

Καλά το διαβάζετε: Η Σκοπευτική ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, αν δεν ανανέωνε τη σύμβαση ενοικίασης!!!

Το 1984 ο ΟΣΚ ζητάει και παίρνει παράταση της μίσθωσης για άλλα οκτώ χρόνια, μέχρι τις 27.2.1992.

Το 1993, αφού έχει λήξει και η δεύτερη σύμβαση μίσθωσης, ο ΟΣΚ δεν υπογράφει άλλο συμβόλαιο μίσθωσης, επικαλούμενος τον «νόμο Τσοβόλα» του 1987, αμφισβητώντας την κυριότητα της Σκοπευτικής επί των 700 στρεμμάτων.

Το 2001, όπως ήδη διαβάσατε, ο «νόμος Τσοβόλα» ακυρώνεται, ως προς το επίμαχο άρθρο 50, και ακολουθεί ο μαραθώνιος των αγωγών μεταξύ Σκοπευτικής και ΟΣΚ, για τις οποίες διαβάσατε ήδη παραπάνω.

Φτάσαμε έτσι στο καλοκαίρι του 2010, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, όταν η Σκοπευτική πραγματοποίησε την απειλή της και έβαλε λουκέτο στα σχολεία, έστω και προσωρινό! Κινητοποιήθηκαν οι σύλλογοι γονέων και φορείς της πόλης. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ «παράγοντες», υπουργοί, βουλευτές, ημέτεροι και μη, ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ως Πολιτεία και μάλιστα ως κυβέρνηση..!

Τι έκανε αυτός που ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ;

Αυτός που σήμερα με στοχοποιεί και με απειλεί ευθέως ότι «με περιμένουν» ΤΙ ΕΚΑΝΕ;

  • Έφερε τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. Παπανδρέου ή τους υπουργούς του έξω από τα σχολεία με τα λουκέτα;
  • Έπεισε τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να κάνει κάποιες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το θέμα που ανέκυψε; Στο κάτω – κάτω, ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του έδωσε το χρίσμα του εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή και έτσι νομίζει ότι απέκτησε το δικαίωμα να ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ότι θα «με περιμένουν»..!
  • Έκανε κάποιο συλλαλητήριο στην Καισαριανή, με επικεφαλής τον Χρυσοχοΐδη, τον Λοβέρδο, τον Πρωτόπαπα και όλους τους άλλους πράσινους «παράγοντες» που αρμέγουν την Καισαριανή από ψήφους, για το θέμα ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ;
  • Γνωρίζει ΣΗΜΕΡΑ τι έχει γίνει με το θέμα των σχολείων; Έχει ΠΛΗΡΩΣΕΙ ο ΟΣΚ; Έχει γίνει κάποιος συμβιβασμός με τη Σκοπευτική;
  • ΠΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ έκταση «του ΟΣΚ στην Καισαριανή» στο ΤΑΙΠΕΔ; Διαβάστε δημοσίευση της 16ης Απριλίου: «Ειδικά στον Νομό Αττικής στη λίστα περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις του υπουργείου Υγείας (στα Βριλήσσια, στο Νέο Ψυχικό και αλλού), οι εκτάσεις αλλά και τα κτήρια που ανήκουν στον ΟΣΕ, στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο Κοκκινόβραχος στην Αγία Βαρβάρα, στην ΚΕΔ (στον Σκαραμαγκά, στο Γαλάτσι, στο Νομισματοκοπείο στην Γλυφάδα, στον Αλιμο, στον Παπάγο και στη Λυκόβρυση κ.λπ), στον ΟΣΚ (στην Καισαριανή, στην Αθηνάς)».


Ασφαλώς μπορεί να επικαλεστεί ότι όσα χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση ο ίδιος δεν ήταν δήμαρχος. Ήταν, όμως, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έπαιρνε μέρος στις συσκέψεις με την κυβέρνηση ως «πολιτικός παράγοντας». Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Μπορεί να πει ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ποιές ενέργειες έκανε και τι αποτέλεσμα είχαν;

Το 2001, ΟΤΑΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο «νόμος Τσοβόλα», κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μας πει τι έκανε το ΠΑΣΟΚ αλλά ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ για να αντιμετωπίσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου;

Φαντάζομαι ότι οι πολίτες θα περιμένουν να μάθουν τις απαντήσεις.

  • Επειδή, όμως, δεν ανέχομαι τους «κοτσαμπάσηδες» και τους «παλληκαράδες», έχοντας πλήρη γνώση της ποιότητας των υποκειμένων που βρίσκονται πίσω από τις ανορθόγραφες απειλητικές «προειδοποιήσεις», ονομαστικές στοχοποιήσεις και ΑΠΕΙΛΕΣ, καταθέτω άμεσα τη ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ επιστολή του στις υπερκείμενες αρχές, για τα σημεία που με αφορούν.

Τάκης Αλεξανδρόπουλος