ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!


Καθυστέρησαν όσο μπορούσαν. ΔΕΝ απαντούσαν στα αλλεπάλληλα έγγραφα της Περιφέρειας. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι πως θα ξεφύγουν από τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ συνέπειες των πράξεών τους. Δεν κατάφεραν να θάψουν το θέμα.

ΤΩΡΑ η θηλιά των υπερκείμενων Αρχών σφίγγει επικίνδυνα. ΤΩΡΑ, οι εμπλεκόμενοι ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ στο τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της διοχέτευσης ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ σε μια ανώνυμη εταιρία, παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά: Πληρώνουν ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ δικηγόρο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (!!!) για να βγάλει γνωμοδότηση που να καλύπτει τις αυθαιρεσίες τους… ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ «θυμήθηκαν» να ρωτήσουν δικηγόρο!!! Ή μάλλον δεν «θυμήθηκαν», ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ… Πρώτα τα κάνουμε και μετά βάζουμε τον κόσμο να πληρώνει ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ..!

 

Το ιστορικό…

Ένα χρόνο και πλέον κωλυσιεργούν να απαντήσουν στα αλλεπάλληλα έγγραφα ερωτήματα της Περιφέρειας.

 


 

Δεν ίδρωσε το αφτί τους… Ήθελαν να κερδίσουν χρόνο μήπως μπορέσουν να το θάψουν…

 

Απάντηση; Άρες μάρες κουκουνάρες απαντούσαν: «του είπαμε», «νομίζαμε», «πιστεύαμε», «υποθέταμε» και άλλες τέτοιες αοριστολογίες.

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε τους ήρθε η «λυπητερή»: «Παρακαλούμε να μας αναφέρετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την παραχώρηση…» και «να μας διευκρινίσετε το νομοθετικό πλαίσιο δυνάμει του οποίου…»…

 

Η “εμπλοκή”…

«Απλά» τα πράγματα… Δώστε τον αριθμό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και τον νόμο στον οποίο στηριχτήκατε για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και τελειώσατε.

Τι να δώσουν; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Απόφαση κανενός «συμβουλίου» των «σοφών» και του ιδιοκτήτη της ανώνυμης εταιρίας Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ από τις ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ των δήθεν θεματοφυλάκων της νομιμότητας μπορεί να υπάρχει. Όπως αυτές που φέραμε στο φως της δημοσιότητας με τις «συσκέψεις» εκτός δημοτικού συμβουλίου, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΜΗΔΕ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ..!

Νομοθετικό πλαίσιο που να τους επιτρέπει αυτά που έκαναν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ, σαν «φερετζέ» κάθε παρανομίας, τον νόμο 2725/1999.

 

“Έγκλημα” εκ προμελέτης…

Το θέμα είχε μελετηθεί. Τον Αύγουστο του 2011 έβαλαν μπροστά το σχέδιο ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ των πολιτών, με τη «δημόσια διαβούλευση», την οποία χρησιμοποίησαν ως προπέτασμα καπνού, για να κρύψουν το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ που υπέγραψε ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2011 ο δήμαρχος Καισαριανής κρυφά..!

Τον Οκτώβριο του 2011 ο δήμαρχος Καισαριανής υπέγραψε ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ!!! Μάλιστα, με αυτό το συμφωνητικό δεσμευόταν ο δήμος ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΑΜΠΑ!!!

Μάλλον «τα μπέρδεψε» ο δήμαρχος Καισαριανής και νόμισε ότι ενεργούσε ως εργολάβος που υπογράφει για αντιπαροχές.

Σε όλα αυτά τα «ιδιωτικά συμφωνητικά», ο δήμαρχος Καισαριανής «ξέχασε» να γράψει έστω και μια λέξη για τα τεράστια ποσά που οφείλει η ανώνυμη εταιρία στο ταμείο του σταδίου, άρα του δήμου ΑΠΟ ΤΟ 2001 – 2002! Το «ξέχασε», βρε αδερφέ… μπααα…

Αντ’ αυτού, ο δήμαρχος Καισαριανής και οι ΤΡΕΙΣ «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, υπέγραψαν την πλήρη άφεση «αμαρτιών», με το τελευταίο συμφωνητικό λύσης της μίσθωσης!!!

 

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να συζητήσουν για τα χρέη..!

Από τον Αύγουστο του 2011 είχα κάνει έγγραφο αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα χρέη της ανώνυμης εταιρίας. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να το φέρει για συζήτηση!!! Η συζήτηση ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Αλλά τώρα ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 

Δεν είναι βεβαιωμένα!!!

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2013, ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας διαβεβαίωσε ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ!!!

Από το πρακτικό και την τοποθέτηση του κ. Βοσκόπουλου προκύπτουν ερωτήματα για το ΑΝ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ή ΑΝ ο κ. Βοσκόπουλος εννοεί τη συζήτηση με τον «υποψήφιο πρόεδρο» που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο που τον έφεραν. Όμως, εκείνη την ημέρα, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ. Πότε συζήτησαν, λοιπόν;

 

Σώσε με, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ…

Αφού, λοιπόν, ΝΟΜΙΜΗ ΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για τους αυθαιρετήσαντες, έφεραν, προχτές, το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή. Τι ζητάνε; Ιδού:

 

Τι αναφέρει η εισήγηση;

 

Όπως διαβάζετε, ο υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας του δήμου Καισαριανής κ. Σταθάκης Ιωάννης λέει ότι:

 «έχει σχηματιστεί ένας ογκώδης φάκελος αλληλογραφίας και πρέπει να δοθεί μια απάντηση ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΑΣ».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! «ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ»!!!

Δηλαδή ο δικηγόρος της νομικής υπηρεσίας (δεν γνώριζα ότι υπάρχει και τέτοια στον δήμο Καισαριανής) ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ!!! Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ, που δεν είμαι δικηγόρος, από την εισήγηση του δικηγόρου.

Αποφασίζουν, λοιπόν, να ζητήσουν σανίδα σωτηρίας από ένα εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «σύντροφό» τους, δηλαδή, τον κ. Λ. Μίχο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας. Βέβαια, σύντροφος – ξεσύντροφος, ο κ. Μίχος δεν κάνει «αγαθοεργίες» και τζάμπα δουλειές. Γι’ αυτό η αμοιβή του, την οποία ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, είναι 1.920 ευρώ συν ΦΠΑ, ίσον ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΕΝΑ ευρώ. Δηλαδή ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, οποίοι πρέπει να θρέψουν πέντε οικογένειες για ένα μήνα!!!

Γιατί πληρώνει το δημόσιο ταμείο για τις ενέργειες ενός δημάρχου, ο οποίος ενήργησε αυθαίρετα, καταργώντας το δημοτικό συμβούλιο; ΓΙΑΤΙ; Την απάντηση την ξέρουν οι ψηφίσαντες ομόφωνα.


 

Ερωτηματικά και απορίες γεννά και η επιλογή της λύσης του δικηγόρου επ’ αμοιβή. Όχι του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό είναι «αυτονόητο»… Αλλά γιατί ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ, της οποίας μέλος του Δ.Σ. είναι ο κ. Τζόκας, να τους δώσει γνωμάτευση για τα «πεπραγμένα» τους.

Εκτός ΑΝ ο κ. Τζόκας δεν ήθελε να εμπλακεί το όνομά του. Αυτό, βέβαια, δεν πρόκειται να το αποφύγει, αφού ο σημερινός δήμαρχος ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΚΟΛΠΟ», φτιάχνοντας πακέτο «όλα σε ένα»..!

Τάκης Αλεξανδρόπουλος