ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ «ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ», ΔΟΥΛΕΥΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ..!


 «Το κατάστημα προσπαθούσε να πάρει άδεια και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ την άδεια»…

«Έχουμε ταλαιπωρήσει τους συγγενείς μας»…

«Τα ίδιο μαγαζί είχε άδεια, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΑΜΕ»…

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Καισαριανής αποδείχθηκε κατώτερος του αξιώματος που κατέχει. Στη χθεσινή συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του, ο κ. Τζόκας, ο κ. Συκαμιάς και ο κ. Βοσκόπουλος έθεσαν θέμα με τη νομιμότητα της συμμετοχής του στην αδειοδότηση του καταστήματος μελών της οικογενείας του.

Φυσικά, κανείς δεν του ζήτησε εξηγήσεις γιατί μέλη της οικογενείας του έχουν «συμμετοχή» σε μια επιχείρηση. Οι εξηγήσεις ζητήθηκαν για την παράνομη συμμετοχή του στη διαδικασία αδειοδότησης αυτού του καταστήματος, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.

Αντί, λοιπόν, να δώσει εξηγήσεις, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, επιδόθηκε σε προσωπική επίθεση κατά αυτού ο οποίος έφερε στο φως, μέσα από επίσημα έγγραφα, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. Για μία ακόμη φορά, φταίνε ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ και ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ…

Για «βρώμικη επίθεση» έκανε λόγο ο κ. δήμαρχος, για διαστρέβλωση αυτού που «κάνει το άσπρο μαύρο», για… για… για… Κατανοητός ο εκνευρισμός του, αφού βρίσκεται ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ έκθετος και αντιμέτωπος με τον νόμο. Μετά την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, μετά τη ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (την οποία ο νόμος επιβάλλει και μάλιστα μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα) για μία ακόμη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με τις υπερκείμενες αρχές.

Όμως για να δούμε αν αυτά τα ελάχιστα που είπε για την ουσία του θέματος περιέχουν έστω και ψήγματα αλήθειας.

Είπε, κατ’ αρχήν, ότι στην επιχείρηση είναι μέτοχοι τα παιδιά του. Είπε ότι «ο γιός μου πήγε σιδηροδέσμιος μέσα ακριβώς λόγω αυτής της άδειας». Ποιάς άδειας; Αυτής που «το κατάστημα προσπαθούσε να πάρει και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ την άδεια»…

Είπε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή ο κ. Τζόκας, είχε δώσει άδεια στο ίδιο μαγαζί και επί της παρούσας δημοτικής αρχής «το κατάστημα προσπαθεί να πάρει άδεια και δεν του δίνουμε την άδεια». Γιατί δεν «του δίνουνε»; Γιατί «του ζητούσανε περισσότερα»… Δηλαδή η διοίκηση Τζόκα δεν ζητούσε αυτά που ο νόμος προβλέπει; «Αγανακτισμένος» δε ξέσπασε: «Έχουμε ταλαιπωρήσει τους συγγενείς μας»…

Ποια ήταν τα «περισσότερα»; Αυτά που ζητάει ο νόμος για την έκδοση αδείας είναι συγκεκριμένα. Ή ΤΑ ΕΧΕΙΣ και παίρνεις άδεια ή ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΔΕΙΑ. Άδεια, όχι ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ.

Για να δούμε ΠΟΣΟ και ΠΟΤΕ «έχει ταλαιπωρήσει τους συγγενείς του» η συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία αποτελείται κατά πλειοψηφία από άτομα του δημαρχιακού περίγυρου…

Στις 29 Μαρτίου 2012 η επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο κ. Καμπάκας έχει δώσει ΟΜΟΦΩΝΑ προέγκριση άδειας του ίδιου μαγαζιού

 

Στις 30 Οκτωβρίου 2012 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας προεδρεύει ο κ. Καμπάκας, ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ στο όνομα «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!

 

 

Στις 27 Δεκεμβρίου 2012 εκδίδεται η επίμαχη προέγκριση ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ.

 

Δηλαδή μέσα στους τελευταίους ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ.

Για να καταλαβαίνει ο κόσμος, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, αφού Η ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανεχόταν να δουλεύει ΜΟΝΟ ΜΕ «ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ» ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Αν δεν προσκόμιζε αυτά «ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ» που του ζητούσαν ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝΥΘΕΙ Ή ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ «ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΑΔΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, λοιπόν, ότι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ κατά αυτού που «κάνει βρώμικη επίθεση», που «δεν έχει όρια στο ήθος του» και που «κάνει το άσπρο μαύρο» ελάχιστα ψήγματα αλήθειας περιέχουν.

 

Τι κρύβει η έλλειψη άδειας;

Το μαγαζί ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ «ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ», ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, εν γνώσει της Επιτροπής της οποίας προΐσταται ο κ. δήμαρχος. Οι συχνές αλλαγές ιδιοκτησιακού καθεστώτος και οι αιτήσεις για νέα προέγκριση αδείας ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ.

Ποια ήταν, λοιπόν, η «ταλαιπωρία» των συγγενών του, την οποία επικαλέστηκε ως άλλοθι αμεροληψίας;

Τέλος πάντων, ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει αυτά που πιστεύει ότι πρέπει να πει.

Κριτής και αυτού που «κάνει βρώμικη επίθεση» και αυτού που επικαλείται συνειδητά ψευδή στοιχεία είναι ο κόσμος που «καταφέρνει» να μαθαίνει την ΑΛΗΘΕΙΑ, μέσα από τις «συμπληγάδες» της αδιαφάνειας και της συσκότισης.

 

Τηρούνται οι νόμοι;

Εδώ προκύπτει και άλλο ένα θέμα: Αν η συγκεκριμένη επιτροπή τηρεί, έστω και στοιχειωδώς, όσα προβλέπουν οι νόμοι για τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων. Κάθε φορά που υπάρχει αίτημα για «προέγκριση αδείας» σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του καταστήματος. Σε πολλές περιπτώσεις, η ιδιοκτησία αλλάζει για να μην πληρωθούν οφειλές προς τον δήμο.

Για να μετατραπεί η προέγκριση σε ΑΔΕΙΑ λειτουργίας, πρέπει να προσκομιστούν ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, μερικά εκ των οποίων είναι έγγραφα από τα οποία θα αποδεικνύεται η κυριότητα ή η μίσθωση, δηλαδή τίτλοι κυριότητας του καταστήματος ή συμφωνητικό μίσθωσης, θεωρημένο από τη Δ.Ο.Υ., έναρξη επιτηδεύματος από τη Δ.Ο.Υ., μελέτη πυρασφάλειας ή πιστοποιητικό και αρκετά άλλα. Δηλαδή εμπλέκεται ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ κλπ.

Είναι, λοιπόν, πιθανό όταν ένα κατάστημα λειτουργεί μόνο με προεγκρίσεις και ΟΧΙ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ να είναι προβληματικό, με τελικό ζημιωμένο ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ στον οποίο ανήκει το κατάστημα.

Χρήσιμο θα ήταν να έκανε μια ΔΗΜΟΣΙΑ ενημέρωση ο κ. δήμαρχος Καισαριανής, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, αν η επιτροπή της οποίας προΐσταται τηρεί τις προβλέψεις του νόμου και διαφυλάσσει τα συμφέροντα των πολιτών.

 

«Δεν προήδρευσα…»

Στο θέμα της συμμετοχής του στην έκδοση της άδειας είπε:

«Στο θέμα το δικό μου δεν προήδρευσα εγώ». «Έγινε ορθή επανάληψη». «Είναι το μόνο μαγαζί που δεν υπάρχει καμία παράβαση». «Ε, όχι να απολογούμαστε γι’ αυτό το λόγο».

Ο κ. Παπαδέλης, ο οποίος αναφέρεται εκ των υστέρων, ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (!!!) ότι προήδρευσε της επιτροπής στο συγκεκριμένο θέμα, έδωσε το απαραίτητο άλλοθι: «Εγώ προήδρευσα, ο δήμαρχος αποχώρησε και ανέλαβα εγώ». «Ήταν λάθος». «Έγινε θέμα χωρίς λόγο και αιτία». Ό,τι πείτε, κύριε αντιπρόεδρε… Στο εξής να μας λέτε εσείς πότε θα υπάρχει «λόγος και αιτία»… Προφανώς ο κ. αντιπρόεδρος δεν ενοχλείται να βλέπει το όνομά του κάτω από ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ… Δικαίωμά του.

Βέβαια, όπως ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Συκαμιάς, «η πρόσκληση και τα πρακτικά της επιτροπής έχουν την υπογραφή του δημάρχου. Και επειδή είναι δημοσιευμένα στη ΄΄Διαύγεια΄΄ πρέπει να τηρούνται όσα λέει ο νόμος». Τι ήθελε να μιλήσει, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΟΜΙΜΩΣ; Αμέσως τον «κατακεραύνωσε» ο κ. δήμαρχος, γιατί, λέει, αφού είχε απαντήσει ο ίδιος, δεν είχε δικαίωμα κανένας άλλος να μιλήσει μετά…

«Ατράνταχτο» επιχείρημα… Μας «έπεισε»… Επί της ουσίας ούτε κουβέντα…