Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρόεδρου της ΚΕΔΗΚ στο τελευταίο ΔΣ,
ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το θέμα ‘’…το λήξαμε αμέσως’’,
οι ορθάνοιχτες πόρτες έγιναν και πάλι καθεστώς…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Και ξανά προς την ασυδοσία τραβά η Καισαριανή γενικότερα και τα «Ξύλινα» ειδικότερα… Μετά από ένα διάλειμμα με κλειστές πόρτες, ο χώρος έγινε και πάλι «μπάτε σκύλοι αλέστε…». Φυσικά, τα μηχανάκια κυκλοφορούν ανενόχλητα, ενώ λίγο πιο κάτω παίζουν τα παιδιά… Η φωτογραφία είναι σημερινή, ώρα 12.30’. Οι κλειστές πόρτες κράτησαν για λίγο. Ίσα-ίσα για να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να πούνε οι «αρμόδιοι» ότι έκαναν κάτι. Πως ειπώθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ στο Δ.Σ.; «…και το λήξαμε αμέσως...». Έτσι ακριβώς…

Μπορεί λοιπόν ο οποιοσδήποτε να δηλώνει εύθικτος και να προσπαθεί να «πατσίσει» πιθανές αβλεψίες και παραλείψεις (δικές του ή συλλογικές) με των «προηγούμενων», αλλά για να ζητήσεις «ευθύνες» και «μεροληπτική» συμπεριφορά από κάποιον τρίτο, που δεν έχει αναλάβει ευθύνες διοίκησης, πρέπει να αποδείξεις ότι πράγματι αδικείσαι από μια «καλοπροαίρετη», όπως λες, κριτική…

Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε σε ένα θέμα που θίξαμε από αυτές εδώ τις στήλες. Το θέμα των αυτοκινήτων και των μηχανών μέσα στο χώρο του πάρκου. Δεν το ανέφερα μέχρι σήμερα γιατί δεν το θεώρησα σημαντικό, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Αλλά, σήμερα, όλο το πρωί, από τις 9 περίπου που πέρασα μέχρι τώρα, ώρα 13.20’ διαπίστωσα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και δικαιώνει την επισήμανσή της. Ταυτόχρονα αποδυναμώνει τα όποια επιχειρήματα του «συμψηφισμού» του στυλ «Όμως είναι αλήθεια ότι αυτή η εικόνα δεν παρουσιάστηκε τον τελευταίο καιρό. Ήταν μία εικόνα που εγώ προσωπικά που επισκεπτόμουνα το πάρκο, τα Ξύλινα και την καφετέρια από τον Νοέμβριο, και διαρκώς ανοιχτή ήτανε και αυτοκίνητα υπήρχανε και μηχανάκια μπαινοβγαίνανε και δυστυχώς υπήρχε πραγματικά αυτή η εικόνα».

Και τα αποδυναμώνει γιατί αποδεικνύεται ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η κατάσταση παραμένει ανέγγιχτη, ή, ας πούμε, ελαφρά βελτιωμένη. Το μηχανάκι που ήρθε καταπάνω μου ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ κατά τις 12.30’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, παρέμεινε ίδιο κι απαράλλαχτο… Τα αυτοκίνητα μπαίνουν και σήμερα μέσα στο πάρκο, στο οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι απαγορεύεται η είσοδος…

 

 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, παραθέτω όλο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΚΕΔΗΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

«Πριν μπούμε στην ημερήσια διάταξη και επειδή είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο. Ένα σχόλιο το οποίο θα είναι πολύ καλοπροαίρετο, όπως ήταν καλοπροαίρετη και η κριτική που έγινε και από τον δημοσιογράφο που βρίσκεται σήμερα εδώ, και άλλωστε δεν μπορούμε και να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας.

Είναι αλήθεια ότι όταν γίνεται μια καλοπροαίρετη κριτική και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, εμείς τη θεωρούμε ευπρόσδεκτη και καλοπροαίρετη, για να μπορούμε, ας πούμε, να διορθώσουμε τυχόν λάθη και παραλείψεις που μπορεί να προκύψουν σε όλη τη διαδικασία της δράσης μας.

Είναι αλήθεια ότι η εικόνα που παρουσίαζε το πάρκο, δεν ήταν και η πλέον ενδεδειγμένη, με την παρουσία αυτοκινήτων και με όλα αυτά. Όμως είναι αλήθεια ότι αυτή η εικόνα δεν παρουσιάστηκε τον τελευταίο καιρό. Ήταν μία εικόνα που εγώ προσωπικά που επισκεπτόμουνα το πάρκο, τα Ξύλινα και την καφετέρια από τον Νοέμβριο, και διαρκώς ανοιχτή ήτανε και αυτοκίνητα υπήρχανε και μηχανάκια μπαινοβγαίνανε και δυστυχώς υπήρχε πραγματικά αυτή η εικόνα.

Εμείς αποδεχόμαστε, μέσα στα πλαίσια αυτά της δραστηριότητάς μας και της έντασής μας για να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια άλλη εικόνα με βάση αυτή που παραλάβαμε και που μπήκαμε από αρχές Δεκέμβρη για να διαπιστώσουμε προβλήματα και να παρεμβαίνουμε, και το λήξαμε αμέσως. Και δεν θα το συνεχίσουμε. Θα δώσουμε μάχη. Παρ’ όλα τα προβλήματα που προκύπτουν με μεταφορές από προμηθευτές και λοιπά μπες-βγες και διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται.

Όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι το ίδιο ενδιαφέρον θα έπρεπε να είχε υπάρξει από τον κ. Αλεξανδρόπουλο σε ό,τι αφορά και τις εγκαταστάσεις. Σε τι κατάσταση ήταν. Ήταν μια απέραντη αποθήκη. Και μέσα στο χώρο και από πάνω. Και για του λόγου το αληθές, επειδή δεν λέμε πράγματα έτσι, έχω εδώ τις φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά».

Ο χώρος ήταν πραγματικά ένα ξέφραγο αμπέλι. Έτσι. Και πριν. Και, τέλος, για να κλείσω αυτό το κομμάτι του σχολίου, η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά οι χαρακτηρισμοί ξεφεύγουν απ’ το μέτρο. Σε ό,τι έχει να κάνει χαρακτηρισμούς «κλειδοκράτορας», «κατάχρηση εξουσίας», νομίζω είναι πολύ βαρείς χαρακτηρισμοί και η «παράβαση καθήκοντος» και «αξιωματούχος».

Εμείς το έχουμε δείξει από την πρώτη μέρα και εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της διοίκησης ότι εκεί πέρα βρισκόμαστε καθημερινά, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό χωρίς αντιμισθίες και προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα που παραλάβαμε, και διαμορφώσαμε μια άλλη εικόνα τουλάχιστον στην ταβέρνα και όπως θα δείτε και παρακάτω στην ημερήσια διάταξη προετοιμαζόμαστε για μια ανακαίνιση στο χώρο της καφετέριας. Αυτά για το σχόλιο, για να το ξεπεράσουμε».

Επειδή τα θέματα της ΚΕΔΗΚ ήταν σοβαρότατα, δεν άνοιξα καμιά συζήτηση εκείνη την ώρα. Δεν ρώτησα, π.χ., πού πάσχει ο χαρακτηρισμός «κλειδοκράτορας», ή ο «αξιωματούχος» και όλοι οι υπόλοιποι. Ο δήμος και η ΚΕΔΗΚ λειτουργούν κάτω από μια ιεραρχημένη διοίκηση. Κάποιος είναι κλειδοκράτορας. Αυτός που έχει τα κλειδιά της πόρτας και την ανοίγει. Αλίμονο αν ο καθένας που βρίσκεται στα Ξύλινα άνοιγε και έκλεινε την πόρτα όποτε ήθελε.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή η Καισαριανή έχει πάμπολλα σοβαρά θέματα να λύσει, εγώ, ως πολίτης, θα επισημαίνω αυτά που κατά την άποψή μου αποζητούν λύσεις και δεν πρόκειται να πάρω την άδεια από κανέναν γι’ αυτό.

Και επειδή το θέματα με τα αυτοκίνητα στα Ξύλινα και τους πάσης φύσεως «αξιωματούχους» και «κλειδοκράτορες» της Καισαριανής δεν είναι καινούργια, αλλά έχουν βάθος χρόνου, αλλά και επειδή κάποια μέλη της πλειοψηφίας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου έχουν συνδικαλιστική εμπειρία και ποικιλόμορφη δράση στον δήμο Καισαριανής, καλό θα είναι να διαθέτει ο καθένας μας την ενέργειά του στα καθήκοντα που έχει αναλάβει, είτε ως πολίτης είτε ως εκλεγμένος. Το αν κάποιος υπηρετεί μια θέση, με ή χωρίς αντιμισθίες, είναι άνευ σημασίας μπροστά στην επίτευξη του αποτελέσματος. Το οποίο πρέπει να είναι πάντα υπέρ του πολίτη.

Όσον αφορά το ειρωνικό σχόλιο ή την «μπηχτή» ότι ’’…το ίδιο ενδιαφέρον θα έπρεπε να είχε υπάρξει από τον κ. Αλεξανδρόπουλο σε ό,τι αφορά και τις εγκαταστάσεις…’’, θα ξανακάνω μνεία των γεγονότων ότι «ο κ. Αλεξανδρόπουλος» έχει επιδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον και για τη λεηλασία του δημοτικού σταδίου, και για την παράνομη εκχώρηση και λύση της σύμβασης με τους τσιφλικάδες που εκμεταλλεύονταν επί χρόνια τη δημόσια περιουσία, και για τις αποφάσεις – μαϊμούδες του δημοτικού συμβουλίου, και για ΤΙΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ που ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ στην εισήγηση του προϋπολογισμού του 2011 ο πασοκονεοδημοκράτης πρώην δήμαρχος, και την παράνομη εκχώρηση του δημοτικού σταδίου τον Οκτώβριο του 2014 από τον δήμαρχο – εξπρές του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. κλπ. κλπ.

Όλο αυτό το διάστημα, κάποιοι συνδικαλιστές του δήμου Καισαριανής σιωπούσαν για όλα αυτά και, επιπλέον, είχαν επιδοθεί με μίσος στο κυνήγι των εργαζόμενων του «Καισάριου», της συζύγου μου  και εμού προσωπικά ως εκδότη της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» γιατί ξεσκέπαζα αυτά ακριβώς για τα οποία τώρα με εγκαλεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ… Πάει πολύ, λοιπόν, να κάνουν υποδείξεις στον «κ. Αλεξανδρόπουλο». Και, ευτυχώς, ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ.

Αυτές τις συνδικαλιστικές πρακτικές τις έχω βιώσει στο πετσί μου και είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω και πάλι… και πάλι… και πάλι… Αν θέλετε να φανείτε χρήσιμοι στην πόλη και στους πολίτες που σας ψήφισαν, αφήστε τον «κ. Αλεξανδρόπουλο» και ασχοληθείτε με την επίλυση των πάμπολλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω με στοιχεία, όποιον θέλει να συνεχίσει αυτή την τακτική που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Εγώ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και έχω δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και με διαβάζουν, ότι θα φτάσω μέχρι τέλος τη διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν αφαιρεθεί από το ταμείο του δήμου. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.