Τις δοκιμασμένες πρακτικές τού ημίφωτος και του σκότους
φαίνεται ότι βάζει σε εφαρμογή και η δημοτική αρχή του ΚΚΕ…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ο δήμος Καισαριανής με σημερινή ανακοίνωση «θυμήθηκε» να δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την «αγορά παραγωγών»… Τώρα, μετά από κάποιες εβδομάδες, και ενώ, όπως λέει, «έχουν πραγματοποιηθεί 3 συσκέψεις με τους παραγωγούς που έδειξαν ενδιαφέρον για  συμμετοχή, έχουν κάνει αίτηση και κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δείγματα των προϊόντων».

Τώρα λοιπόν, που προφανώς κάπου σκάλωσε η δουλειά με τους συγκεκριμένους παραγωγούς, οι οποίοι είναι άγνωστο με ποια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έκαναν αιτήσεις ή από πού ήρθαν «ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΙ», ο δήμος Καισαριανής λέει ότι καλούνται οι «παραγωγοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση μέχρι και 26/3 να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Το όλο στήσιμο της «μπίζνας» είναι δύσοσμο. Και το είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το «στήσιμο». Τώρα προκύπτει και η απροκάλυπτη προσπάθεια ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Στη σημερινή ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη για τη χτεσινή συνάντηση του συλλόγου των «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» με τη δημοτική αρχή και η απαίτηση των παραγωγών να ελέγξουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τη δράση που πάει να δημιουργηθεί. Δεν λέει λέξη πού διαφώνησαν, πού συμφώνησαν και ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Ούτε μας λέει ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΤΩΡΑ, μετά από τρεις συναντήσεις… Τίποτα. Λέξη. ΑΠΟΚΡΥΨΗ. ΣΚΟΤΑΔΙ.

Και αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί να αποκρύψουν τα γεγονότα, μια απάντηση μπορεί να είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ομολογήσουν ότι ξεκίνησαν τον σχεδιασμό και το στήσιμο της δράσης χωρίς κανέναν προγραμματισμό, χωρίς καμία «έρευνα αγοράς», χωρίς καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς να πάρουν προσφορές αντισταθμιστικών, χωρίς καμία σοβαρή προεργασία και, κυρίως, χωρίς να έχουν γνώση των απαιτήσεων της δράσης.

Μας λένε στην πρώτη εισήγηση ότι:

  • «Η επιτροπή έχει την ευθύνη να ελέγξει τους φακέλους των παραγωγών (δηλώσεις ΟΣΔΕ, ISO, άδειες συσκευαστηρίων, υγειονομικές βεβαιώσεις, αναλύσεις Χημείου του κράτους κλπ. Η επιτροπή θα ελέγχει τα προϊόντα που διατίθενται με δείγματα που θα στέλνονται στο ΕΦΕΤ και το Γενικό Χημείο του Κράτους».

Μάλλον αστεία πράγματα είναι όλα αυτά. ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν μπορεί να τα κάνει «η επιτροπή», έτσι γενικά κι αόριστα, αλλά ένας εξειδικευμένος άνθρωπος, γνώστης των διαδικασιών και των απαιτήσεων μιας τέτοιας δράσης. Μην προκαλείτε, λοιπόν, τη νοημοσύνη μας.

Για το «Χωριό Παραγωγών» του Βύρωνα, το γνήσιο, το αυθεντικό, το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ από το υπουργείο, ο Χαρδαλιάς είχε έναν άνθρωπο, τον Κώστα τον Πετρόπουλο, ο οποίος απασχολείτο αποκλειστικά με όλες αυτές τις διαδικασίες και με τη λειτουργία του «Χωριού». Επικουρικά, ο κ. Πετρόπουλος είχε τη βοήθεια και την υποστήριξη και άλλης μιας υπαλλήλου. Όταν κατέλαβαν την εξουσία οι Συριζαίοι «φωστήρες» και αποφάσισαν να βάλουν χέρι στο «Χωριό» και να το συναρμολογήσουν στα κομματικά μέτρα τους ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, οι οποίοι δούλευαν με σύμβαση..! Και έφτιαξαν αυτό το έκτρωμα που υπάρχει σήμερα και πουλάει ακριβότερα και από τα σούπερ μάρκετ!!!

Όλα αυτά τα βασικά στάδια της σωστής προεργασίας δεν έγιναν από τη δημοτική αρχή της Καισαριανής γιατί, προφανέστατα, οι παραγωγοί του συλλόγου που ήθελε ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ στην δράση, ήταν προίκα από τον καιρό της καταστροφικής για την Καισαριανή πασοκονεοδημοκρατικής συγκυβέρνησης. Και έρχονται σήμερα οι καινούργιοι, χωρίς να έχουν και αυτοί το θάρρος να πουν ότι έκαναν λάθος σχεδιασμό, να προσπαθούν να συγκαλύψουν τα λάθη τους…

Διαβάστε το σημερινό δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            Καισαριανή, 12/3/2015

Ο Δήμος Καισαριανής με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου 64/25-2-2015 προχωράει στην λειτουργία αγοράς παραγωγών στο χώρο του Αϊ Γίαννη μία (1) φορά το μήνα.

Την ευθύνη για την λειτουργία της αγοράς έχει ο Δήμος Καισαριανής και για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 3 συσκέψεις με τους παραγωγούς που έδειξαν ενδιαφέρον για  συμμετοχή, έχουν κάνει αίτηση και κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δείγματα των προϊόντων.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί στις 4/4 ημέρα Σάββατο (θα ακολουθήσει νέα ενημερωτική ανακοίνωση).

Καλούνται οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση μέχρι και 26/3 να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο site www.kessariani.gr, υπάρχει η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου και το σχέδιο συμφωνητικού για υπογραφή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213-2010794, 213-2010798.

FAX 210-7292621

e-mail: dimos@kessariani.gr

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γ. ΠΕΡΡΗΣ

Επιμένουν να… χαρίζουν λεφτά!!!

Όπως βλέπετε, επικαλούνται την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και το σχέδιο συμφωνητικού, με το οποίο ο δήμος Καισαριανής αφήνει μετέωρο και «φλου» το ποσό των αντισταθμιστικών οφελών. Μάλιστα, οι παραγωγοί του συλλόγου οι οποίοι, με το σχέδιο συμφωνητικού, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της δράσης, αναγορεύονται σε «ευεργέτες», οι οποίοι «στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που τους διακρίνει»(!!!) θα προσφέρουν εθελοντικά ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ προϊόντα θέλουν!!! Ποια είναι τα «εθελοντικά»; Αυτά που υποχρεούνται να προσφέρουν ως αντισταθμιστικά οφέλη σε όποια άλλη περιοχή πραγματοποιούν τη δράση τους!!!

Εδώ βέβαια ανοίγει ένα άλλο παράθυρο: αν και πόσα αντισταθμιστικά έδιναν ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ παραγωγοί στην προηγούμενη θητεία τους στην Καισαριανή, αφού, όπως ομολογεί η εισήγηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, «η αγορά λειτουργούσε μέχρι τον Απρίλιο 2014 στον ίδιο χώρο και είχε συγκεντρώσει – εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό δημοτών της Καισαριανής αλλά και των γύρω Δήμων»!!!

Άρα είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που δρούσαν μονοπωλιακά επί προ-προηγούμενης δημοτικής αρχής. ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ; Ναι ή όχι; Θα μάθουμε, ακόμη και αν δεν θελήσει να μας πει η σημερινή δημοτική αρχή.

Επίσης, στο σχέδιο που επικαλούνται η ημέρα της δράσης ορίζεται η Κυριακή, ενώ το σημερινό δελτίο τύπου μιλάει για Σάββατο.

Όπως συμβαίνει πάντα, όπου δημιουργούνται ερωτήματα και δεν παίρνουν στοιχειοθετημένες απαντήσεις, η υπόθεση κρύβει πολλά «μυστικά»… Και όποιος δεν έχει το θάρρος να ομολογήσει τα λάθη του, μοιραία φορτώνεται πολλά περισσότερα από αυτά που του αναλογούν.