Από το κακό στο χειρότερο η ΔΗΘΕΝ “Κοινωφελής” της Καισαριανής…

Εντελώς  ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ παρέδωσαν τη θέση του εκπρόσωπου των εργαζόμενων ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ στον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, σε αντίθεση με όσα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ιδρυτική πράξη της ΚΕΔΗΚ!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δεν υπάρχει “γιατρειά”, όπως φαίνεται, στις πρακτικές που εφαρμόζονται στην κατ’ υπόθεση “Κοινωφελή” ΔΗΜΟΤΙΚΗ επιχείρηση της Καισαριανής. Απ’ το κακό στο χειρότερο.  Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από την ανάληψη της δημοτικής αρχής από την παράταξη Βοσκόπουλου, ακόμα δεν έχουν κατορθώσει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται…) να ορίσουν διοικήσεις σε Μανωλίδη και ΚΕΔΗΚ!!! Στην ΚΕΔΚ, βέβαια, όρισαν, τυπικά, νέα διοίκηση, αλλά δεν γνωρίζω ΑΝ είναι ΝΟΜΙΜΗ στο σύνολό της.

Και αυτό γιατί προσπάθησαν και “κατάφεραν” να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στη θέση του εκπροσώπου των εργαζόμενων της επιχείρησης τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων του δήμου!!! Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το επίσημο πρακτικό:

 

Τι κι αν η συστατική πράξη της ΚΕΔΗΚ μιλάει για εκπρόσωπο των εργαζόμενων ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ; Αυτοί κάνουν τα δικά τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όσα επιτάσσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Για να δούμε τι λέει η συστατική πράξη της ΚΕΔΗΚ:

 

 

Είναι σαφή και κατανοητά; Είναι. Και μάλιστα αναφέρεται ρητά ότι ΑΝ συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο «και ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζόμενων ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, μειώνονται κατά ένα τα μέλη που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου, χωρίς ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού».

Παρ’ όλα αυτά, εμφανίζεται στο επίσημο πρακτικό της ΚΕΔΗΚ ως “απών” ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζόμενων του δήμου ονομαστικά!!! Δηλαδή ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ.!!!

Γιατί γίνονται αυτές οι αλχημείες; Είτε γιατί «έτσι γουστάρουν» είτε γιατί είναι ανίκανοι να υπηρετήσουν τη νομιμότητα… Αν δεν διορθωθεί ΑΜΕΣΑ, τον λόγο θα έχουν οι εποπτεύουσες Αρχές.

Αλλά, μια στιγμή. Ποιος είχε ορίσει τον φερόμενο ως εκπρόσωπο των εργαζόμενων της επιχείρησης; Το Δημοτικό Συμβούλιο; Για να δούμε:

 

 

Πουθενά δεν αναφέρεται όνομα σε όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.  Αναφέρει απλά «εκπρόσωπος σωματείου». Αυτό που έκαναν πού το βρήκαν γραμμένο; Σε ποιο νόμο και ποια διάταξη;

Ανακύπτει λοιπόν και άλλο μεγάλο θέμα:

ΠΟΙΟΣ πήρε την ευθύνη και αλλοίωσε την ιδρυτική πράξη της ΚΕΔΗΚ; Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου; Κάποιοι σύμβουλοι που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την παρουσία του προσκείμενου στο ΚΚΕ προέδρου του σωματείου; ΠΟΙΟΣ; Και ποιος πήρε την ευθύνη να αφαιρέσει από έναν εργαζόμενο ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους του;

 

Τι είχε γίνει το 2011

Αυτό το ζήτημα είχε συζητηθεί κατά κόρον και επί διοίκησης Καμπάκα. Ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστας Μπλάνας είχε διαβάσει στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αυτό ακριβώς το άρθρο που βλέπετε από πάνω. Και, φυσικά, είχε αρνηθεί να κάνει αλχημείες σαν αυτές που γίνονται σήμερα, παρ’ όλες τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από τους εργατοπατέρες – συνδικαλιστές.

Το ζήτημα αυτό ήταν ένα από τα πολλά που έγιναν «σήριαλ» μεταξύ του τότε δημάρχου και των συνδικαλιστών της Καισαριανής. Ήταν ένα από αυτά που οδήγησαν τον τότε δήμαρχο να δηλώσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι «Δεν θα υποκύψω σε οποιουδήποτε είδους πιέσεις που έρχονται σε σύγκρουση με το όραμά μας για την Καισαριανή μας». […]

 […] «Από την πρώτη μέρα αντιμετωπίσαμε νοοτροπίες συνδικαλιστών που συνδιοικούσαν και σε  ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και διοικούσαν τον δήμο».[…]

[…] «Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας αντιμετωπίστηκα με αδικαιολόγητη εχθρότητα που έφτανε στα όρια της προκατάληψης. Συνεχείς ανακοινώσεις, καταλήψεις του δημαρχείου, παράνομες επισχέσεις εργασίας, κάλεσμα αποχής των εργαζόμενων από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρίες που δεν βασίζονταν στα πραγματικά δεδομένα και προσπάθεια σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής ήταν οι επιλογές τους» […] 

 

ΚΑΙ τον κατηγορούν ΚΑΙ παρανομεί προς όφελός τους..!

Το απίστευτο μάλιστα που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι εδώ και δύο μήνες περίπου, το ΚΚΕ και όχι μόνο βάζει «νομιμοφανή» εμπόδια στην υλοποίηση όσων θέλει να κάνει ο δήμαρχος Καισαριανής και η διοικούσα πλειοψηφία. Κάθε μέρα νέες ανακοινώσεις και μπροσούρες κυκλοφορούν ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Γι’ αυτό και δεν έχουν οριστεί ακόμα τα μέλη του Δ.Σ. του Μανωλίδη. Εκτός αυτού, όλα τα κατευθυνόμενα από τον Περισσό μέσα και πρόσωπα εξαπολύουν βολές κατά ριπάς στον δήμαρχο της Καισαριανής. Μερικές φορές μάλιστα με ακραίες εκφράσεις.

Και ποια είναι η «απάντηση» του δημάρχου; ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ, εκούσια ή ακούσια, προκειμένου να «φυτευτεί» ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ άλλος ένας εκπρόσωπος του Περισσού στη δημοτική επιχείρηση!!!

Άντε, μπράβο… Και εις ανώτερα… Το μόνο που μένει τώρα είναι να φύγετε εσείς από τη διοίκηση του δήμου και να παραδώσετε τις καρέκλες σας στον κάθε «Κουτσούμπα»…