Παρά ταύτα, ο δήμαρχος Βύρωνα σιωπά προκλητικά και… πανηγυρίζει γιατί,
λέει, “κατόρθωσε” να πληρωθούν καθυστερημένα ΤΑ ΔΕΔΟΥ-
ΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ δύο μηνών κάποιοι εργαζόμενοι!!!

Αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Απίστευτες εξελίξεις υπήρξαν στον Βύρωνα τις τελευταίες μέρες. Μετά από τους κατά συρροήν πλειστηριασμούς σπιτιών, την αρπαγή των λίγων ευρώ που έχουν απομείνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς συνταξιούχων και εργαζόμενων με συνοπτικές διαδικασίες, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους, ήρθε και το αποκορύφωμα της… “αριστερής ευαισθησίας”: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και οι ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ του Βύρωνα εκχωρήθηκαν στο λεγόμενο “Υπερταμείο”, το επίσημο δηλαδή “ενεχυροδανειστήριο” των επίσημων και αδιαφιλονίκητων κατακτητών της Ελλάδας!!! Και αυτό έγινε με την “αριστερή” υπογραφή του Τσίπρα και των κολαούζων του, που ξεπουλάνε τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας για μια καρέκλα περιορισμένης διάρκειας!!!

Στους ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ υποτακτικούς του Τσίπρα περιλαμβάνονται, ασφαλώς, και οι διάφοροι “τοπικοί άρχοντες”, οι οποίοι ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να αρθρώσουν μια φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης. Αντί για διαμαρτυρία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν, έχουν το θράσος να… πανηγυρίζουν..! Γιατί, λέει, «μετά από συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, πληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου δύο καθυστερούμενοι μισθοί των τριών εργαζομένων στο Κέντρο Κοινότητας». Πόσα θαυμαστικά πρέπει να βάλεις για να καταδείξεις την παντελή έλλειψη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ συνείδησης αυτών που έχουν το θράσος να θριαμβολογούν γιατί πληρώθηκαν ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ με καθυστέρηση δύο μηνών κάποιοι εργαζόμενοι; Εργαζόμενοι των 500 και 600 ευρώ, όχι των τριών και τεσσάρων χιλιάδων ευρώ που εισπράττουν κάθε μήνα οι κομματικοί εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ… Προφανώς η λέξη “ντροπή” δεν περιλαμβάνεται στο, ούτως ή άλλως, φτωχό λεξιλόγιο των αγράμματων συριζοπασοκοκαμένων…

Γιατί πανηγυρίζει ο δήμαρχος Βύρωνα μέσα από την κομματική ιστοσελίδα του δήμου;


Επίλυση δύο σημαντικών προβλημάτων χάρη σε ενέργειες της Δημοτικής Αρχής

Καθυστερούμενες οφειλές σε εργαζόμενους ικανοποιούνται χάρη σε ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής:

«Μετά από συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, πληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου δύο καθυστερούμενοι μισθοί των τριών εργαζομένων στο Κέντρο Κοινότητας. Σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την επίσχεση εργασίας και προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στους δημότες μας.

Ταυτόχρονα, στις 27 Σεπτεμβρίου, πληρώνονται καθυστερημένες οφειλές του ανθυγιεινού επιδόματος σε 24 εργαζόμενους.

Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόβλημα οφειλόταν σε γραφειοκρατικούς και διαδικαστικούς λόγους.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει πιστή στην αρχή της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων όλων των εργαζομένων όπως έχει πράξει και στο παρελθόν.»

Η τελευταία παράγραφος έχει ιδιαίτερη αξία: θα θυμίζει σε όλους τους πολίτες εις το διηνεκές το απύθμενο θράσος μιας ομάδας ανθρώπων που κάποτε έλεγαν, χωρίς να κοκκινίζουν, ότι ήταν “αριστεροί”… Και θα τρίζουν τα κόκκαλα των πραγματικών αριστερών, που “πέθαναν στην ψάθα”… Φτωχοί, πλην ΤΙΜΙΟΙ στα λόγια και τις πράξεις τους.

 

Αίτημα σύγκλησης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου από τους ανεξάρτητους


Στο μεταξύ, οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, κατέθεσαν χτες, 21 Σεπτέμβρη, αίτημα έκτακτης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα, με μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψη αποφάσεων την εκχώρηση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ κτιρίων και εκτάσεων που ανήκουν στον δήμο Βύρωνα. Αναφέρει το αίτημα:

Προς:

1. τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη,

2. τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Κώστα Αγγέλη και

3. τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Βύρωνα:

1.Κοσκινά Θανάση

2.Μαυρόπουλου Τάσου

3.Παπαδημητρίου Θανάση

4.Παπαμιχαήλ Σωτήρη

5.Σάρολα Βασιλικής

6.Σώζου Χάρη

Όπως γνωρίζετε, την 19η Σεπτεμβρίου 2018, ήτοι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, καταθέσαμε εγγράφως την παρακάτω ερώτηση προς τη Διοίκηση του Δήμου:

Θέμα: Εκχώρηση ακινήτων του Δημοσίου, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα, στο Υπερταμείο «“Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.)”».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, εκχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο λεγόμενο Υπερταμείο, είναι αναμφίβολα μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα τής είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. και ενήργησε ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει η Κυβέρνηση τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ανάμεσα στα 10.119 ακίνητα βρίσκονται και 40 ακίνητα εντός του Δήμου Βύρωνα με α/α 1416 έως και 1455.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε το δυνατόν συντομότερο για τα κάτωθι:

α) Ποια είναι τα ακίνητα, εντός του Δήμου Βύρωνα, που μεταβιβάζονται στο «Υπερταμείο» και ποια η σημερινή χρήση αυτών από τον Δήμο Βύρωνα, το Ελληνικό Δημόσιο και την Τοπική Κοινωνία,

β) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρήση και αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων από τον Δήμο και την Τοπική Κοινωνία και την εν γένει υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος και της Δημόσιας Περιουσίας;

Βύρωνας, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Κοσκινάς Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος, Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης,
Σάρολα Βασιλική, Σώζος Χάρης


Δυστυχώς, η παραπάνω ερώτησή μας έμεινε αναπάντητη
, μιας και ο Δήμαρχος δήλωσε πλήρη άγνοια για το θέμα και επιφυλάχτηκε να μας απαντήσει εντός της νόμιμης προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση της ερώτησης.

Προφανώς, μετά τη δήλωση «άγνοιας» του Δημάρχου, διενεργήσαμε μόνοι μας την απαραίτητη έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουμε τα ακίνητα (εντός του Δήμου μας), που μεταβιβάστηκαν στο «Υπερταμείο».

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, μεταξύ των ακινήτων αυτών, συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω:

 1.Η Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.)

 2.Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)

 3.Το Στρατόπεδο Σακέτα (123.129,23 τ.μ)

 4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)

 5.Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (οδός Αλατσάτων)

 6.Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)

 7.Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)

 8.Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)

 9.Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.

10. Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)

11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα

12. Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

13. Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (δίπλα στον Καρέα), εντός της οποίας υπάρχει παλιό λατομείο και η σημερινή δημοτική αρχή εισηγήθηκε στο παρελθόν την εγκατάσταση εκεί «Πράσινου Σημείου» μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του «Υπερταμείου», είναι η διαχείριση και εκμετάλλευσή τους (μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ.). Όλα δε τα πιθανά έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του άδικου και επαχθούς δημοσιονομικού χρέους της Χώρας προς τους δανειστές.

Προφανώς, κανένα όφελος δεν πρόκειται να έχουν οι πολίτες από τη μεταβίβαση αυτή! Αντίθετα, θα επιβαρυνθούν στο μέλλον ποικιλοτρόπως από τη μεταβίβαση των περιουσιακών αυτών στοιχείων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Από όλα τα παραπάνω, καθίσταται προφανές ότι πλήττονται άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου μας, των δημοτών και κατοίκων της πόλης μας και καθίσταται αναγκαία και επιβεβλημένη η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών για την αποτροπή των όσων συντελούνται σε βάρος της Πόλης μας.

Για όλους του παραπάνω λόγους

και για όσα επιφυλασσόμαστε να προσθέσουμε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζητάμε

Την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα παραπάνω.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κοσκινάς Θανάσης. Μαυρόπουλος Τάσος,
Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης, Σάρολα Βασιλική, Σώζος Χάρης

 

Είχε πράγματι “πλήρη άγνοια” ο δήμαρχος Βύρωνα;

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από όσα αναφέρονται στο έγγραφο αίτημα; Την πλήρη άγνοια, που δήλωσε ότι είχε ο δήμαρχος Βύρωνα; Την ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ την επόμενη μέρα όσων είπαν οι έξι ανεξάρτητοι; Την προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους πολίτες, τους οποίους αφορά πρωτίστως το ζήτημα, δια της μη ενημέρωσης, μέσα από την προπαγανδιστική ιστοσελίδα του δήμου; Ή μήπως τη συνειδητή προσπάθεια “θαψίματος” του ζητήματος;


ΑΝ δεν υπήρχε βούληση απόκρυψης και αποσιώπησης, εκείνη την ώρα που έβαλαν το θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι, έπρεπε να έχει συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία, την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, θα έκανε τις ενέργειες που έκαναν μόνοι τους οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι. Και την μεθεπόμενη μέρα θα συγκαλούσε από μόνη της η δημοτική ομάδα που διοικεί τον δήμο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας τη συμμετοχή όλων των πολιτών και, κυρίως, την ΠΑΡΟΥΣΙΑ σ’ αυτό κάποιου πραγματικά αρμόδιου ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, για να δοθούν πειστικές απαντήσεις. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ. Δηλαδή “αριστερού”. Αλλά… τι λέω τώρα; “Αριστερού”; Φτου κακά και πιπέρι στο στόμα… Κάποτε, παλιά, πριν από πολλά χρόνια, υπήρχε και τιμημένη Αριστερά. Σήμερα κυριαρχεί η ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ Αριστερά, με εκπροσώπους της τους “αριστερούς της δεξιάς τσέπης”.

Τίποτα, λοιπόν, από τα παραπάνω δεν έγινε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο δήμαρχος Βύρωνα, ο εκπαιδευτικός δήμαρχος Βύρωνα, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ του Βύρωνα ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πανηγυρίσει για την… τεραστίου μεγέθους “επιτυχία” του να πληρώνονται κάποιοι εργαζόμενοι με δύο μηνών καθυστέρηση!!!

Πώς το λέγανε παλιά; “Αιδώς Αργείοι…”. Σήμερα το λέμε ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ..!

Για να δούμε τη συνέχεια που θα υπάρξει. Γιατί θα υπάρξει. Όσο και αν δεν το θέλουν.