Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Ελειψαν στο νευρικό μας σύστημα οι φυσικές καταστροφές φέτος το καλοκαίρι και είπαμε να το ρίξουμε στα υποκατάστατα. Μας βοήθησε η «επισύνδεση» του κ. Ανδρουλάκη, που μπορεί να προκάλεσε κρίση στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, όμως η δόση της αδρεναλίνης αποδείχθηκε αμελητέα. Και σιγά, λες και δεν ξέραμε ότι όλοι παρακολουθούνται από όλους τους υπόλοιπους. Ηταν η ώρα των συνταγματολόγων. Μας είχαν λείψει τόσα χρόνια.

Ακολούθησε η υπόθεση με τη δωδεκάχρονη στα Σεπόλια, που την εξέδιδαν διάφοροι ευυπόληπτοι οι οποίοι αποδείχθηκαν εντελώς ανυπόληπτοι. Η αδρεναλίνη ανέβηκε, διάφοροι υπόσχονταν πικάντικες λεπτομέρειες για να διασκεδάσουν την πλήξη της ελληνικής ζωής. Ηταν η ώρα των ηθικολόγων. Αυτοί δεν ερμηνεύουν άρθρα του Συντάγματος, όπως οι πληκτικοί συνταγματολόγοι. Ερμηνεύουν τη διαφορά ανάμεσα στην ντροπή και στο αίσχος. Αγόρευσαν για την κοινωνική σήψη, για την ηθική κατάπτωση. Μας έλειψαν οι λέξεις «διαστροφή» ή «ανωμαλία». Τις έχουμε διαγράψει απ’ το λεξιλόγιό μας διότι δεν είναι πολιτικά ορθές. Ομως, όσοι πλήρωναν για να πάνε μ’ ένα δωδεκάχρονο κορίτσι σ’ ένα αυτοκίνητο στα Σεπόλια είναι και διεστραμμένοι και ανώμαλοι.

Πριν ακόμη εξαντληθεί η αδρεναλίνη των Σεπολίων, στις ειδήσεις ανέβηκε η «Κιβωτός του Κόσμου». Δεν έβγαινε από το σκοτάδι. Ηταν γνωστή στο πανελλήνιο, ένα ίδρυμα περίθαλψης παιδιών, έργο ενός νέου ιερέα που ξεκίνησε από ένα σπίτι στον Κολωνό και κατάφερε να φτιάξει ένα βασίλειο. Καταγγελίες για κακοποιήσεις των τροφίμων, για οικονομικές ατασθαλίες μερικών εκατομμυρίων. Εμπλοκή της Εκκλησίας. Δεν ξέρουμε τι απ’ όλ’ αυτά θα αποδειχθεί στο τέλος, όμως εκείνο που ξέρουμε είναι ότι τόσα χρόνια μια οργάνωση που φρόντιζε ανυπεράσπιστα παιδιά λειτουργούσε χωρίς κανέναν έλεγχο. Ακόμη και αν ο πατέρας Αντώνιος είναι ο εντιμότερος άνθρωπος στον κόσμο, τώρα θα πρέπει να το αποδείξει. Δεν συνομιλεί μόνο με την καλή του προαίρεση ή τον Θεό του. Συνομιλεί με την ελληνική κοινωνία.

Και αν δεν σας φτάνει η αδρεναλίνη, πάρτε μια Καϊλή. Από όλες τις προηγούμενες δόσεις, αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας, κατηγορείται ότι χρηματίζεται από το Κατάρ και ενδεχομένως το Μαρόκο. Αν δεν ήταν Ελληνίδα, εμείς ακόμη θα συζητούσαμε για την «Κιβωτό» και τα «τσου-τσου» είδες τι γίνεται στας Ευρώπας; Θα ξεχνούσαμε ότι είμαστε κι εμείς κομμάτι αυτής της Ευρώπης. Αν σ’ αυτά προσθέσω και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του σούπερ μάρκετ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν μας χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να διασκεδάζουμε την ελληνική μας πλήξη. Φροντίζει γι’ αυτό ο θεός της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini.gr